Dagen > Nyheter

Saturday, 18 January, 02:21

Dagen - 14 jan 20 kl. 08:56

Därför är etableringsstopp av konfessionella skolor rättSkolan ska vara en plats där världar öppnar sig snarare än stängs, skriver Maria Nilsson (L)..
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Maria Nilsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Därför är etableringsstoppav , konfessionella, skolorrätt
SvD - 25 apr 17 kl. 14:00

”Populism när S vill förbjuda konfessionella skolor”

Att ta missförhållanden på en skola som intäkt för att stänga alla konfessionella skolor är att ägna sig åt kollektiv bestraffning. Det skriver KD-politiker som vill ha kvar möjligheten till religiösa inslag i skolan. .

Världen Idag - 08 jan 20 kl. 17:00

Svårt för regeringen att stoppa konfessionella skolor

Uppgiften från regeringen till utredaren Lars Arrhenius var tydlig: ”Lämna sådana författningsförslag som behövs för att ett etableringsstopp för fristående skolor med konfessionell inriktning ska kunna införas”. Trots den politiska pressen är utredarens slutsats att ett förbud är svårinfört och att Sverige riskerar att begå lagbrott..

Barometern - 26 jan 19 kl. 00:30

Historielöst om konfessionella skolor

Regeringsöverenskommelsens stopp för nya konfessionella friskolor står i strid med att samfundsdrivna skolor är en del av den svenska modellen..

GT - 24 okt 19 kl. 05:30

Förbud av konfessionella skolor slag i luften

Att tillåta konfessionella friskolor är inte mer dramatiskt än att tillåta att skolor underlättar vardagen för människor som är religiösa, skriver Soroush Rezai, Emmy Scilaris och Liv Näslund vid LUF Väst..

Newsmill - 29 apr 11 kl. 02:35

Konfessionella skolor indoktrinerar

Att påminna om att religionen och dess reproduktion är den konfessionella friskolans huvudsyfte har i blivit kritikerns uppgift. Det är lika absurt som dessa skolors existens..

Världen Idag - 13 mar 18 kl. 23:52

Ärkebiskopen sågar S-förslag om konfessionella skolor

"Naivt och märkligt". Så beskriver Antje Jackelén med flera i Sveriges kristna råd S-förslaget om att förbjuda konfessionella friskolor i en debattartikel i Svenska Dagbladet..

Världen Idag - 27 apr 18 kl. 12:02

Oenighet om segregation i konfessionella skolor

Den forskning som finns om konfessionella friskolor visar inte på några segregerande effekter, enligt en rapport som presenterades vid tankesmedjan Timbro på torsdagen. Argumentet bet inte på Stockholms skolborgarråd Olle Burell (S). – Forskningen tittar bakåt och som politiker tittar jag framåt, sa han, och beskrev sin vision av skolan som mötesplats, med tolerans för tro och utan polarisering..

Världen Idag - 21 nov 18 kl. 14:50

Kyrkomöte tog upp konfessionella skolor

En lång debatt om konfessionella friskolor utspelade sig när Svenska kyrkans kyrkomöte samlades i Uppsala i början av veckan för att fatta beslut. Även frågan om kyrkans mission blev föremål för en lång debatt..

Världen Idag - 27 nov 19 kl. 06:00

S-ministrar kallade konfessionella skolor för ”giftcocktail”

Konfessionella friskolor är som en ”giftcocktail”. Det uttalandet från utbildningsminister Anna Ekström och inrikesminister Mikael Damberg nyligen, får nu stark kritik från Kristna friskolerådet. – Det är regeringen som satt ihop en giftcocktail, menar ordförande Bo Nyberg..

Världen Idag - 12 dec 19 kl. 11:00

DN: Värdefullt med konfessionella skolor

Kritikstormen mot konfessionella friskolor är ett hot mot religionsfriheten, menar DN:s ledarskribent Erik Helmerson. Enligt honom är det vänsterns avsky mot friskolor, muslimhat och sekularistisk religionsskepsis som är en ”giftcocktail”, inte de religiösa friskolorna..

Världen Idag - 11 jul 18 kl. 18:04

"Snedvridet om konfessionella skolor"

Bristen på en tydlig definition av begreppet "konfessionell" gör att Skolinspektionen haft svårt att göra en konsekvent bedömning av allt från skolavslutningar i kyrkan till könsuppdelad undervisning i muslimska skolor. Det visar en rapport från Skandinaviska människorättsjuristerna och Claphaminstitutet..

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 9 timmar sedan

Liverpool-stjärnan Firmino döptes hemma i sin pool

En av världens hetaste fotbollsspelare, Roberto Firmino, delar nu med sig av bilderna där han döps i sitt hem. "Jesus är kärlek, det finns ingen förklaring"..

Dagen - 11 timmar sedan

Så mycket får samfunden via skattsedeln 2020

Dagen kartlägger kyrkoavgiften. Färska siffror visar vilket samfund som gör största ökningen från i fjol. Se hela tabellen här..

Dagen - 13 timmar sedan

Polen hyllar Raoul Wallenberg på årsdag

I dag är det 75 år sedan den svenske diplomaten fördes bort av sovjetisk polis..

Dagen - 15 timmar sedan

Liverpool-stjärnan Firmino döpte sig

En av världens hetaste fotbollsspelare, Roberto Firmino, delar nu med sig av bilderna där han låter sig döpas hemma i sin egen pool..

Dagen - 17 timmar sedan

"Möte med Matteus" är inspiration till begrundande läsning

Dagen recenserar "Möte med Matteus" av Linda Alexandersson..

Dagen - 17 timmar sedan

Gittan och Lisa – två eldsjälar som stickar

Gittan Andersson hade ingen aning om hur halsduken hon stickat skulle användas, men beskedet om kampanjen En varmare stad blev en glad överraskning. – Nu undrar jag ju bara var min halsduk har hamnat, säger hon och skrattar..

Dagen - 17 timmar sedan

Kyrkans stickkupp värmer i kylan

Svenska kyrkan har i hemlighet placerat ut värmande plagg..

Dagen - 17 timmar sedan

Tvärpolitiskt samarbete i riksdagen för förföljda kristna

Samtliga partier i riksdagen finns representerade i en nystartad kommitté som ska jobba för förföljda kristna i Mellanöstern. Flera av medlemmarna var med då Open Doors presenterade sin årliga lista över länder där kristna förföljs..

Dagen - 17 timmar sedan

”Vem är kannibalen?” läsvärd och lärorik trots förenklad bild av mission

Vem förbereder bäst ”ett stenåldersfolk” för mötet med vår tid, turisten eller missionären?.

Dagen - 17 timmar sedan

När himmelrikets kultur saknas lever vi till sist ensamma

Med den bönen kommer också ett ansvar att förstå att vi är många som bor under Guds himmel..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.