Polisen > Nyheter

Friday, 17 January, 17:59

Polisen - I förrgår: 10:42

Hemställan om ökat samarbete med FörsvarsmaktenPolismyndigheten vill att Försvarsmakten ska kunna stötta polisen mer än i dag om Sverige exempelvis drabbas av ett upptrappat gråzonsscenario och har därför lämnat en skrivelse till regeringen..
Läs mer på Polisen
Läs mer om:
Försvarsmakten, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hemställanom , ökat, samarbetemed , Försvarsmakten
Cornucopia - 03 nov 17 kl. 14:01

Försvarsmakten: 2 500 officerare - mer än var tredje - går snart i pension

I en hemställan skriver Försvarsmakten att av dagens 7 000 officerare går över var tredje, hela 2 500, i pension fram tills år 2025. Man önskar nu höja ersättningen till officersaspiranter, vilket inte skett sedan år 2002.
Författarens tolv år gamla rishög parkerad framför chefsflygeln på Officershögskolan på Karlberg.

Cornucopia - 28 jun 18 kl. 12:08

Försvarsmakten begär mer pengar - kan ej vidmakthålla förmåga annars

Försvarsmakten hemställer i ett kompletterande budgetunderlag formellt om ökade anslag för att alls kunna vidmakthålla befintliga förmågor och enligt politiska beslut öka operativ förmåga fram till 2020. Tillförs sedan inte ytterligare ökade medel kommer försvarsförmågan falla med start 2020. Hemvärnet föreslås också bli en egen försvarsgrensliknande organisation.

SVT - 23 jul 17 kl. 00:20

Försvarsmakten begär information från Transportstyrelsen

Efter att Försvarsmakten i fredags bekräftade att information från det militära fordonsregistret finns hos Transportstyrelsen gör Försvarsmakten nu en formell hemställan till myndigheten..

Kristianstadsbladet - 04 sep 14 kl. 07:50

Nya bevis kring Kinaaffär


Försvarsmakten ska ha godkänt FOI:s (Totalförsvarets forskningsinstitut) upplägg med en bulvan (Kungliga Tekniska högskolan, KTH) i samband med försäljning av potentiellt militär programvara till Kina. Det ska nya dokument visa som Sveriges Television tagit del av.Enligt dessa ska Försvarsmakten vetat om - och godkänt - FOI:s planer på en försäljning av datorprogrammet Edge, något som kan användas för att beräkna hur flygplan och bomber påverkas av aerodynamiska krafter.

BT - 04 sep 14 kl. 07:57

Nya bevis kring Kinaaffär

Försvarsmakten ska ha godkänt Totalförsvarets forskningsinstituts (FOI) upplägg med en bulvan - Kungliga Tekniska högskolan - i samband med försäljning av potentiellt militär programvara till Kina. Det ska nya dokument visa som Sveriges Television tagit del av. Enligt dessa ska Försvarsmakten vetat om och godkänt FOI:s planer på en försäljning av datorprogrammet Edge, något som kan användas för att beräkna hur flygplan och bomber påverkas av aerodynamiska krafter.

Cornucopia - 20 sep 16 kl. 12:13

Nytt korträckviddigt luftvärn försenas till 2019

I försvarsbudgeten, som innehåller nio förekomster av varianten "försenat", framgår det att införandet av nytt korträckviddigt luftvärn försenas från år 2017 till år 2019. Sverige valde ju som alltid en speciallösning ingen annan anskaffat tidigare och då går det som det går.
Montering av nattsikte på EldE70, dvs robot 70.

Fler nyheter från Polisen

Polisen - 1 timme sedan

Nytt medborgarlöfte i Ljusdal

Karl von Krusenstjerna, lokalpolisområdeschef i Hälsingland och Markus Evensson kommunstyrelsens ordförande undertecknade idag medborgarlöftet för 2020..

Polisen - 2 timmar sedan

Polisen söker tips efter mordförsök i Skogås

Den 14 januari påträffades en person skottskadad i Skogås. En man häktades fredag den 17 januari för försök till mord. Polisen söker fler gärningsmän och den som gjort iakttagelser eller har information uppmanas tipsa polisen..

Polisen - 4 timmar sedan

Bemanning av polishuset i Rinkeby pågår

I sommar ska polishuset i Rinkeby stå klart och i höst är det invigning. Till den kommande pass- och receptionsverksamheten har polisen sökt ett antal nya administratörer. Nu pågår urvalsprocessen med informationsmöten om vad arbetet innebär..

Polisen - 4 timmar sedan

Fängelsestraff för flera personer i kriminellt nätverk

I dag kom domen mot de totalt nio personer som stått åtalade gällande vapenbrott, narkotikabrott och penningtvätt. Alla åtalade döms, varav flera av dem får fängelsestraff..

Polisen - 5 timmar sedan

Flera gripna i veckan

Polisen i Västmanland har under veckan gripit flera personer för en rad olika brott i länet. Här kommer ett urval av ärenden som polisen har larmats på och som nu utreds vidare. Flera av de misstänkta är häktade..

Polisen - 7 timmar sedan

Polisen söker tips efter dubbelmord i Vallentuna

Polisen söker tips i den pågående mordutredningen där två personer hittades döda i ett hus i norra delen av Vallentuna kommun den 16 januari..

Polisen - 7 timmar sedan

Felaktiga böter återbetalas

Trafikverket och Polismyndigheten arbetar just nu med att rätta till ett fel gällande hastighetsbegränsningar på en vägsträcka i Uppsala län. På grund av felet har ett antal böter utfärdats utan lagstöd, och dessa ska nu återbetalas..

Polisen - Igår: 10:31

Elva års fängelse för skjutning vid restaurang i Märsta

En 23-årig man dömdes nyligen till elva års fängelse för försök till mord på två personer utanför en restaurang i Märsta..

Polisen - I förrgår: 11:23

Trygghetsinsats efter mordförsök i Skogås

Tisdag den 14 januari skottskadades en man i Skogås i södra Stockholm. En person är anhållen och en förundersökning om försök till mord är inledd. En trygghetsinsats pågår i området.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.