YA > Nyheter

Monday, 20 January, 22:54

YA - 15 jan 20 kl. 09:57

Utvecklingen: Så många pappadagar tar männen ut – kommun för kommunMännens andel av föräldraledigheten fortsätter att öka. Men skillnaderna mellan landets kommuner är fortsatt stora, visar siffror från försäkringskassan. Ange din kommun i sökfältet för att läsa om läget där du bor – och se utvecklingen ända sedan 1999..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Försäkringskassan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utvecklingen, många , pappadagar, tar, männenut , kommunför , kommun
Kristianstadsbladet - 15 jan 20 kl. 09:57

Utvecklingen: Så många pappadagar tar männen ut – kommun för kommun

Männens andel av föräldraledigheten fortsätter att öka. Men skillnaderna mellan landets kommuner är fortsatt stora, visar siffror från Försäkringskassan. Ange din kommun i sökfältet för att läsa om läget där du bor – och se utvecklingen ända sedan 1999..

Skånskan - 02 aug 19 kl. 13:14

Näringslivschef tar själv fina badprov

Man skulle kunna tro att en kommunal näringslivs- och turistchef mest ägnar tid åt administration och representation. Men Mats Rosén är mångsidig. Det är han som varit ute och säkrar att badvattnet håller god kvalitet.

BT - 10 jun 14 kl. 18:07

Iraks extremister tar över Mosul

Iraks jihadister rycker fram: Svarta flaggor vajar på hustaken i Mosul efter gårdagskvällens blixtattack - och regeringen vill utlysa undantagstillstånd och beväpna vanliga medborgare i kampen mot extremisterna. Striden var över när solen gick upp över Iraks näst största stad. Poliser kastade uniformerna, lämnade vapnen bakom sig och flydde Mosul i panik när tungt beväpnade rebeller från extremistgruppen Islamiska staten i Irak och Syrien (Isis) anföll staden sent i går kväll.

YLE - 16 sep 17 kl. 10:37

När tar roboten över ditt jobb?

Studier i USA har visat att varje ny robot i industrin tar jobbet av över fem personer och sänker lönenivån. Men robotiseringens negativa följder kan vara överdrivna. I Finland tycker både Centralorganisationen för högutbildade Akava och finanskoncernen Nordea att oron är överdriven.

YLE - 07 jun 14 kl. 08:00

Tar robotarna våra jobb?

Kommer robotarna att ta över mitt jobb, mina barns jobb eller mina barnbarns jobb i framtiden? Svaret är ja. Det är helt klart att robotar kommer att ta över allt mer av jobben, men samtidigt skapas nya hela tiden.

YLE - 28 aug 16 kl. 10:36

Utvecklingen får dåligt betyg i Raseborg - Borgå drar det längre strået

Utvecklingen i Raseborgs ekonomiska region får dåligt betyg i en ny undersökning. Raseborgs motsvarighet på andra sidan huvudstadsregionen, Borgå, får däremot fint betyg. Konsultbyrån MDI har gjort en undersökning bland städer och ekonomiska regioner i Finland och gett dem skolvitsord på basen av hur bra de har utvecklats sedan finanskrisen 2008.

Dagen - 02 feb 11 kl. 03:00

Kopter i Sverige: Vi är alla egyptier och vi sitter i samma båt - men vi ser på utvecklingen med oro

- I det här är vi alla egyptier. Det säger Ehab Rafael, sekreterare i Koptiska kyrkan i Sverige om utvecklingen i Egypten.

Den koptiska ortodoxa kyrkan i Sverige är en del av den egyptiska kyrkan, som i sin tur är den största religiösa minoriteten i landet.

Politikerbloggen - 06 nov 12 kl. 09:19

Regeringen nöjer sig med att recensera utvecklingen

Foto: Riksdagen
DEBATT. Vi har alla ett ansvar för att förbättra situationen för de miljontals människor som drabbats. Nu befaras utvecklingen av kriget i Syrien står inför en alltmer våldsam utveckling.

Politikerbloggen - 06 nov 12 kl. 09:19

Regeringen nöjer sig med att recensera utvecklingen

Foto: Riksdagen
DEBATT. Vi har alla ett ansvar för att förbättra situationen för de miljontals människor som drabbats. Nu befaras utvecklingen av kriget i Syrien står inför en alltmer våldsam utveckling.

Politologerna - 27 jun 14 kl. 14:32

Utvecklingen av partiernas opinionsstöd 2001-2013 dag för dag

Inför 2014 års riksdagsval och lagom till Almedalsveckan har Valforskningsprogrammet vid Göteborgs universitet i samarbete med SOM-institutet sammanställt en serie arbetsrapporter som belyser utvecklingen av de åtta riksdagspartiernas popularitet i befolkningen under perioden 2001-2013. Tabeller och figurer i rapporterna grundar sig på analyser av ett omfattande datamaterial från de årligen återkommande enkätundersökningarna från SOM-institutet vid Göteborgs universitet. SOM-undersökningarna genomförs varje höst och bygger alltid på stora statistiska befolkningsurval av folkbokförda i Sverige mellan 16-85 år.

Fler nyheter från YA

YA - 30 minuter sedan

Film: Guldbaggefavoriten höll hela vägen

Levan Akins georgiska dansdrama var storfavoriten som höll hela vägen. Bästa film och bästa manus gick till "And then we danced". – Levan har sagt att den här filmen är större än oss och det är så det har känts under hela den här resan, säger filmens producent Mathilde Dedye..

YA - 30 minuter sedan

Socialen: Föräldrarna saknar insikt och äventyrar vården av barnen

Föräldrarna till de fem barn, som levt isolerade i sitt hem, saknar insikt och förståelse för bristerna i omhändertagandet av barnen. Genom att lämna felaktig information har de även äventyrat vården av barnen. Det skriver förvaltningsrätten i sin senaste dom.

YA - 30 minuter sedan

Man avliden efter brand i Tranemo

YA - 1 timme sedan

Tt-flash: guldbaggen till akins film

Guldbaggen för bästa film går till "And then we danced" i regi av Levan Akin..

YA - 1 timme sedan

Lasse Åberg: De senaste åren har varit tuffa

Lasse Åberg vinner Hedersguldbaggen på årets gala och kallar det "slutet på en epok". Många av hans vänner och kollegor har gått bort, bland andra Jon "Ole" Skolmen..

YA - 1 timme sedan

Frankrike: Åtta länder i insats i Hormuz

Hormuzsundet mellan Iran och Förenade arabemiraten ligger i epicentrum för den upptrappade konflikten i Mellanöstern. Den franska regeringen uppger nu att den har politiskt stöd av sju andra länder för inrättandet av en europeiskt ledd flottinsats i området..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.