Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Wednesday, 22 January, 13:14

Trelleborgs Allehanda - 15 jan 20 kl. 10:18

Skåne vill minska andelen dödfödda barnSkåne har legat oväntat högt med andelen dödfödda barn. Nu tas nya strategier fram för hur vården ska kunna minska denna dödlighet. Det handlar om tidigare insatser, som tidigare igångsättning i vecka 41 och att identifiera riskgrupper..
Läs mer på Trelleborgs Allehanda

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skånevill , minska, andelen, dödfödda, barn
YA - 15 jan 20 kl. 10:18

Skåne vill minska andelen dödfödda barn

Skåne har legat oväntat högt med andelen dödfödda barn. Nu tas nya strategier fram för hur vården ska kunna minska denna dödlighet. Det handlar om tidigare insatser, som tidigare igångsättning i vecka 41 och att identifiera riskgrupper..

Kristianstadsbladet - 15 jan 20 kl. 10:18

Skåne vill minska andelen dödfödda barn

Skåne har legat oväntat högt med andelen dödfödda barn. Nu tas nya strategier fram för hur vården ska kunna minska denna dödlighet. Det handlar om tidigare insatser, som tidigare igångsättning i vecka 41 och att identifiera riskgrupper..

SR - 20 dec 19 kl. 06:02

Kunskapsstöd ska minska andelen dödfödda barn

Förlossningsvården ska arbeta mer enhetligt för att förebygga att barn dör under sen graviditet. Det vill regeringen som nu ger Socialstyrelsen uppdraget att utforma ett nationellt kunskapsstöd till vården senast 30 juni 2021..

DN - 13 maj 16 kl. 08:12

Socialstyrelsen vill minska antalet dödfödda

Gravidas oro över minskade fosterrörelser ska tas på större allvar. Därför tas nu nya rekommendationer till vården fram, rapporterar SR. Förhoppningen är att minska antalet dödfödda..

SVT - 12 nov 17 kl. 06:40

Kartläggning ska minska antalet dödfödda barn

Varje år föds omkring 400 dödfödda barn i Sverige – fler än i många andra europeiska länder, och fler än som dör i trafikolyckor. Socialstyrelsen kommer nu att göra en nationell kartläggning för att minska dödstalen..

DN - 12 nov 17 kl. 17:24

Förslag: kartläggning ska minska antalet dödfödda barn

Varje år föds ungefär 400 dödfödda barn i Sverige. En siffra som inte har ändrats på decennier. Nu finns ett förslag från Kristdemokraterna i riksdagen att Socialstyrelsen ska göra en nationell kartläggning för att minska antalet dödfödslar..

YA - 15 maj 18 kl. 21:01

Arbetslösheten fortsätter minska – mest bland utrikesfödda

Arbetslösheten i Ystad fortsätter minska. I april syns den största nedgången bland utrikesfödda..

Dagen - 18 mar 15 kl. 03:00

Hon vill minska antalet dödfödda

Nya siffror från Socialstyrelsen visar att drygt 400 dödfödda barn varje år föds i Sverige. Nu kräver organisationen Spädbarnsfonden att mer pengar satsas på forskning..

Regeringen - 26 jan 17 kl. 10:37

Arbetsförmedlingen får i uppdrag att särskilt fokusera på insatser för att minska arbetslösheten bland utrikes födda kvinnor

Regeringen har i dag beslutat om att ge Arbetsförmedlingen i uppdrag att redovisa en handlingsplan för hur myndigheten avser att öka andelen utrikes födda kvinnor som arbetar eller studerar. Syftet är att minska arbetslösheten och öka sysselsättningen för denna grupp. Myndigheten ska särskilt uppmärksamma kvinnor med kort eller ingen utbildningsbakgrund och med begränsad erfarenhet av lönearbete i Sverige..

Regeringen - 31 jan 17 kl. 13:05

Uppdrag till Arbetsförmedlingen avseende åtgärder för att minska arbetslösheten bland utrikes födda kvinnor

Regeringen uppdrar åt Arbetsförmedlingen att redovisa en handlingsplan för hur myndigheten avser att öka andelen utrikes födda kvinnor som arbetar eller studerar..

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 15 minuter sedan

Kommunen utvidgar feriearbete till ungdomar

Går du på gymnasiet och vill jobba på sportlovet? Under många år har Trelleborgs kommun ordnat sommarjobb åt ungdomar. Men nu vill man även satsa på de andra loven under läsåret..

Trelleborgs Allehanda - 45 minuter sedan

Avgrävd ledning orsakade stopp för vatten i Alstadtrakten

Under onsdagsförmiddagen grävdes en vattenledning vid Klörupsrondellen av. Detta har i sin tur orsakat brist på vatten för ett antal hushåll i trakten kring Alstad..

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Mikkelä (M) om skolmaten: ”Vi ska inte röra portionskostnaden”

Närmare 13 miljoner saknas för att behålla kvaliteten inom skolmatsverksamheten. Bildningsnämndens ordförande Lars Mikkelä (M) hoppas nu att högsta kommunledningen ska skjuta till extra pengar..

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

I natt: Boende väcktes av cementblock som krossade ruta

En boende på Smyge strandväg väcktes under natten till onsdagen av att någon kastade in ett cementblock genom rutan på altandörren. Enligt anmälan orsakade de mycket glassplitter i bostaden..

Trelleborgs Allehanda - Igår: 07:28

Medan du sov: Här är nattens händelser

En natt utan några större nyhetshändelser i Trelleborgs kommun. .

Trelleborgs Allehanda - 8 timmar sedan

Närmare 13 miljoner saknas till skolmaten

12,9 miljoner kronor. Så mycket saknas för att Trelleborgs kommun ska kunna bedriva en ändamålsenlig skolmatsverksamhet. Det framgår av bildningsnämndens verksamhetsplan för 2020.

Trelleborgs Allehanda - 17 timmar sedan

Unga ambassadörer reser till New York

En vecka i New York, med föreläsningar av världens ledande klimatforskare, ska göra den här kvartetten från Kunskapsskolan till klimatambassadörer. Och de tar alla de goda idéerna med sig hem. .

Trelleborgs Allehanda - 18 timmar sedan

Polisen ska klara hela landet

Att det går att motarbeta den grövsta brottsligheten visar polisen när den samlar sin kraft på en plats. Men risken är att det skapas luckor på andra håll. .

Trelleborgs Allehanda - 19 timmar sedan

Stenhårt hinderbanlopp på Jordberga

En stillsam promenad genom Jordberga slottspark? Glöm det. ”Ragnarok race” blir ett sex kilometers hinderbanlopp i växlande terräng, genom och över 25 hinder varav slottets vallgrav är ett..

Trelleborgs Allehanda - Igår: 11:00

Sveriges misslyckade EM: ”Andreas har fått spela för lite”

Det blir inga matcher om medaljer för Sverige i EM. I de två avslutande matcherna gäller det att avsluta snyggt och placera sig så högt som möjligt. TA-sporten har gjort en enkät för att sätta perspektiv på Sveriges insats i EM.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.