BT > Nyheter

Tuesday, 28 January, 18:34

BT - 15 jan 20 kl. 10:09

Här finns jobben efter gymnasietMånga funderar kring vilken utbildning som passar bäst. Statistik från Statistiska Centralbyrån(SCB) visar att det är yrkesutbildningarna som ger bäst förutsättningar för jobb efter utbildningen. – Viktigast är att våga chansa på något man tycker verkar roligt, säger Jenny Johansson, elev på livsmedelsprogrammet på Almåsgymnasiet. .
Läs mer på BT
Läs mer om:
Statistiska CentralbyrånSCB, Jenny Johansson, Almåsgymnasiet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här finns jobbenefter , gymnasiet
BT - 18 maj 11 kl. 12:40

Sätter jobben främst

Arbetslösheten idag är högre än den var före såväl finanskrisen som rege-ringsskiftet hösten 2006 och var tredje person som saknar arbete är långtidsarbetslös, skriver riksdagsledamöter från Södra Älvsborg. Målet för Socialdemokraternas ekonomiska politik är arbete åt alla. Vår största tillgång är alla människors inneboende vilja att arbeta.

Nya Wermlands Tidningen - 18 jan 12 kl. 19:30

Minst tio lärare förlorar jobben

Färre elever på gymnasiet gör att personal måste sägas upp. I Sunne tvingas drygt tio anställda sluta. ?

Nya Wermlands Tidningen - 03 feb 12 kl. 07:30

13 anställda inom gymnasiet varslas

Nu står det klart att totalt 13 anställda förlorar jobben inom gymnasieförvaltningen i Sunne till hösten. ? Drygt hälften är lärartjänster, majoriteten jobbar i dag på Broby Grafiska, säger Ulf S Olsson..

UNT - 21 jan 13 kl. 14:00

Ungdomar i Östhammar hittar jobben

Samtidigt är kommunen näst bäst i landet när det gäller andelen elever som etablerat sig på arbetsmarknaden inom två år efter gymnasiet..

Trelleborgs Allehanda - 27 maj 13 kl. 06:00

Tuff kamp om jobben i sommar

Årets strid om sommarjobb blir tuff. Till kommunens 130 platser har det kommit nästan in tre gånger så många ansökningar och på Trelleborgs industrier räknar man med att säga ja till en tredjedel av de sökande. Samtidigt ser Arbetsförmedlingen en positiv trend när det gäller ungdomsarbetslösheten.

Sydsvenskan - 25 jun 15 kl. 16:59

Här finns de nya jobben

Det ljusnar på arbetsmarknaden — åtminstone för den som gått färdigt gymnasiet eller pluggat vidare. Störst jobbchans finns inom läraryrket och i vården.
Men tioåriga Maya Hallengren har andra planer:
— Jag vill ha en bondgård..

UNT - 25 jun 15 kl. 17:00

Här finns de nya jobben

Det ljusnar på arbetsmarknaden - åtminstone för den som gått färdigt gymnasiet eller pluggat vidare..

Helsingborgs Dagblad - 25 jun 15 kl. 16:59

Här finns de nya jobben

Det ljusnar på arbetsmarknaden — åtminstone för den som gått färdigt gymnasiet eller pluggat vidare. Störst jobbchans finns inom läraryrket och i vården.
Men tioåriga Maya Hallengren har andra planer:
— Jag vill ha en bondgård..

GöteborgsPosten - 25 jun 15 kl. 16:59

Här finns de nya jobben

Det ljusnar på arbetsmarknaden - åtminstone för den som gått färdigt gymnasiet eller pluggat vidare. Störst jobbchans finns inom läraryrket och i vården.Men åttaåriga Milla Hallengren har andra planer: - Jag vill ha en bondgård..

Alingsås tidning - 07 mar 17 kl. 05:30

Här finns jobben 2017

Arbetsmarknaden är hetare än på länge. Samtidigt ökar andelen arbetslösa och många företag har svårt att hitta rätt kompetens. Jens Sandahl på Arbetsförmedlingen avslöjar vilka yrken man ska satsa på om man vill ha ett nytt jobb 2017.

Jönköpingsnytt - 24 feb 18 kl. 15:05

”Inte säkert alla jobben behövs”

I år kommer Jönköpings kommun att erbjuda 100 sommarjobb till elever som slutar gymnasiet i år eller förra året.
– Det är inte säkert att alla platserna behövs eftersom konjunkturläget är så bra, säger Bengt Regné (M), ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.
.

Fler nyheter från BT

BT - 4 minuter sedan

Flygandet minskar snabbt: "Sverige unikt"

De mindre flygplatserna i landet tappade totalt 275 000 passagerare under 2019. På sikt kan utvecklingen leda till att flygplatser läggs ner..

BT - 30 minuter sedan

Riksdagen i debatt om 300 mördade kvinnor

En gång i tiden var det accepterat att föräldrar och andra vuxna slog barn, men inte längre. Utvecklingen för mäns våld mot kvinnor ska gå samma väg, hoppades jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP) när riksdagen höll om mäns våld mot kvinnor..

BT - 45 minuter sedan

SD utesluter partitopp i Uppsala

BT - 1 timme sedan

SJUHÄRAD: Varg fångad på kamera – länsstyrelsens uppmaning

I lördags syntes en varg på en privatpersons åtelkamera i Liared. – Jag tycker inte det är konstigt. Det finns vissa viltstråk i naturen där de flesta djur rör sig, säger Nelly Grönberg på länsstyrelsen.

BT - 1 timme sedan

Gratis mat i stället för slängd – kan bli verklighet i Mark

Mat som riskerar att slängas kan bli gratismat till Markborna. På onsdagskvällen håller eldsjälar informationskväll om foodsharing på Studieförbundet vuxenskolan i Kinna. – Syftet är att minska matsvinn och främja delningsekonomi, säger Stefan Carlsson, Foodsharing Borås..

BT - 1 timme sedan

Hundratals tvingas lämna migrationsboende

I nästa vecka får runt 400 personer, de flesta av dem ensamkommande ungdomar, besked att de måste lämna Migrationsverkets boende. En sista utväg kan bli att vända sig till socialtjänsten..

BT - 1 timme sedan

Körde utan körkort: ”Jag tar bilen när jag vill ha den”

Utan körkort körde han drogpåverkad och med 1,3 promille alkohol i blodet tills han kraschade i ett dike utanför Hyssna med bilen full av stulna verktyg. Nu döms mannen i 55-årsåldern vid Borås tingsrätt till fängelse i två månader..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.