PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 24 January, 16:15

PrivataAffärer - 15 jan 20 kl. 10:08

Morgan Stanley: Telia under fortsatt press i SverigeDet framgår av en analys där investmentbanken nedgraderar Telia till undervikt (jämvikt) och sänker riktkursen till 38 kr (45). Morgan Stanley menar att den svenska verksamheten, som står för omkring 47 procent av bankens värdering av Telia, och utsikterna för denna är den främsta faktorn som påverkar sentimentet kring aktien. För åren 2019 och 2020 räknar Morgan Stanley med att ebitda-resultatet i Sverige sjunker 3 procent respektive 1 procent. ”Vi ser mer stabila inhemska verksamheter hos andra nordiska operatörer, som hos Telenor, Elisa och Tele2”, skriver Morgan Stanley. I analysen tar Morgan Stanley också upp att Telias förvärv av Bonnier Broadcasting och Get har bidragit till en ökad skuldsättning, vilket enligt banken utgör ett riskmoment vad gäller utsikte
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Stanley, Sverige, Telia, Morgan Stanley, Telenor, Tele2, Telias, Bonnier Broadcasting, Get, Stockholmsbörsen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Morgan, Stanley, Teliaunder fortsatt , pressi , Sverige
DI - 30 jan 15 kl. 09:31

Morgan Stanley tror på Telia Sonera

Morgan Stanley sänker riktkursen för Telia Sonera till 46 kronor från tidigare 49 kronor, efter rapporten för det fjärde kvartalet..

DI - 09 okt 18 kl. 06:54

Morgan Stanley sänker Atlas Copco, varnar för press från halvledare

Morgan Stanley sänker rekommendationen och riktkursen för industrijätten Atlas Copco. Analytikerna varnar för press från minskad försäljning av halvledare..

PrivataAffärer - 12 nov 18 kl. 12:47

Morgan Stanley: Växande utmaningar för MTG

Investmentbanken sänker sin rekommendation för MTG-aktien till undervikt, något Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på måndagen. Morgan Stanleys farhågor är i mångt och mycket kopplade till MTG:s e-sportsverksamhet som sorteras in under MTGx, den del som kommer att vara kvar när tv-delen Nent knoppas av under första delen av 2019. Investmentbanken sätter särskilt frågetecken kring hur stark positionen ESL, som organiserar olika evenemang och turneringar inom e-sport, egentligen har.

PrivataAffärer - 23 sep 19 kl. 09:21

Morgan Stanley: Swedbank ”new top pick”

Det bedömer Morgan Stanley i den analys där investmentbanken höjer sin rekommendation för Swedbank till övervikt och där SEB fick sänkt rekommendation till undervikt. Morgan Stanley anger Swedbank som sitt nya förstahandsval i den nordiska banksektorn. Investmentbanken bedömer att marknaden räknar med att Swedbank kommer att få penningtvättsrelaterade böter på i storleksordningen 2,6-3,5 miljarder dollar.

PrivataAffärer - 06 dec 18 kl. 10:26

Morgan Stanley ser cyklisk risk för fordonssektorn

”Vi tror att konsensusförväntningarna om stigande marginaler kommer att visa sig vara för optimistiska”, skriver Morgan Stanley i en analys för den europeiska sektorn för fordons- och fordonsrelaterade aktier (Autos & Shared Mobility). I analysen sänker Morgan Stanley rekommendationerna för Autoliv och Veoneer till jämvikt (övervikt) samt drar ned riktkursen för lastbilsföretaget Volvo som de har en underviktrekommendation för. Autolivaktien har gått starkt jämfört med sektorkollegorna och tillväxtstoryn för 2019/2020 är välkänd, menar Morgan Stanley som håller riktkursen för Autoliv oförändrad på 100 dollar trots den sänkta rekommendationen.

Dagens PS - 08 dec 17 kl. 10:57

Morgan Stanley sparkar tidigare kongressman

Morgan Stanley har avskedat Harold Ford Jr, en tidigare demokratisk kongressman, för olämpligt beteende. En talesperson för Morgan Stanley uppgav att Harold Ford hade fått gå då hans beteende inte överensstämde med bankens egna värderingar. Harold Ford fick sparken efter att HR-avdelningen på Morgan Stanley bedrivit en utredning.

Dagens PS - 24 aug 18 kl. 07:27

Elon Musk har anlitat Morgan Stanley inför köp

Teslas vd Elon Musk har anlitat Morgan Stanley för att personligen ge honom råd kring ett utköp av företaget, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor. Under tisdagen upphörde banken med sin bevakning av Tesla utan att ange varför, vilket gör att sanningshalten med Bloombergs källor ökar. Morgan Stanley har annars tidigare jobbat med Tesla i form av garant och är själva en av företagets 20 största aktieägare med 0,6 procent av kapitalet.

Affärsvärlden - 21 feb 19 kl. 08:50

Morgan Stanley: Detta kan ge fortsatt press på Swedbank-aktien

Swedbanks telefonkonferens sent på onsdagseftermiddagen gav upphov till fler frågor än svar och det är svårt att se framför sig en kursåterhämtning. Det skriver Morgan Stanley i en snabbkommentar..

Affärsvärlden - 15 jan 20 kl. 09:33

Morgan Stanley sänker teleoperatören - "finns klart bättre alternativ i sektorn"

Telias resultat i den svenska verksamheten väntas vara under fortsatt press, bolagets skuldsättning är hög och värderingen är oattraktiv, enligt Morgan Stanley..

PrivataAffärer - 26 nov 18 kl. 13:00

Morgan Stanley: Det våras för tillväxtmarknaderna

Aktiemarknaderna i tillväxtländerna har inte levererat under 2018 men den amerikanska investmentbanken ser tydliga tecken på en vändning, samt att tillväxten sakta men säkert stabiliseras. Av det skälet uppgraderar Morgan Stanley tillväxtmarknadsaktier till övervikt, från undervikt. Många investerare har dragit sig ur tillväxtmarknaderna under nedgången i år.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

FI: Tillåt aldrig fjärranslutning till datorn

Flera drabbade personer har upplyst FI om hur de övertalats att tillåta fjärranslutning till sin dator för att den som ringt upp ska kunna visa en presentation av sitt företag, och möjliga funktiorna att använda i handel med värdepapper. I vissa fall har konsumenten sedan blivit ombedd att logga in på sin internetbank, vilket lett till att pengar har försvunnit från kontot. ”Det kan låta ofarligt när bedragaren förklarar att syftet endast är en presentation, men att tillåta fjärranslutning innebär att den som ansluter får kontroll över hela datorn inklusive allt som finns på internetbanken om man också loggar in där”, skriver Finansinspektionen i varningen.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Trading Direkt: Experten om raset i Ericsson


Länk till avsnittet: https://youtu.be/WLt00uicUS0 I den tekniska analysen fick vi se en jämförelse mellan guld, silver och koppar och ett stort gäng tittarönskemål. Teknisk analys i dagens avsnitt: Guld, Silver, Koppar, OMXS30, S&P500, DAX, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, Olja (Brent), Lumito, Alelion Energy, Pricers, Millicon, Metacon, Moberg Pharma, Billerud Korsnäs, Delivery Hero, Powercell, ICA, Axfood, H&M.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Hernhag: Fyra tillväxtfavoriter i tech-sektorn

Bengan: Hej! Du skrev sist att ”Tekniksektorn har en hel del tillväxtbolag som på sikt borde ge en hel del”. Vill du namnge några du tror på?

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

SEB: Räkna med skakiga börsmånader framöver

Det är i SEB:s marknadsbrev Ögat som det framkommer att SEB:s ”House View”-kommitté nu tillämpar en neutral syn på riskfyllda tillgångsslag. Detta eftersom utsikterna för avkastning de närmaste 1-3 månaderna pekar på flera frågetecken. ”Vi bedömer att de positiva och negativa faktorerna i aktiemarknaden balanserar vågskålen på 1-3 månaders sikt, men på 12-månaders sikt finns det fortfarande potential för positiv avkastning”, skriver bankens analytiker.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Vinstvarning från Kabe

Resultatet efter finansnetto för fjärde kvartalet 2019 väntas uppgå till cirka 11 miljoner kronor (42). Kabe påpekar att fjärde kvartalet 2018 var osedvanligt positivt. ”Åtgärder för att minska kostnaderna under 2019 har genomförts.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Train Alliance mot First North

Teckningskursen i nyemissionen är 50 kronor per aktie, vilket motsvarar ett marknadsvärde på bolagets aktier om cirka 486 miljoner kronor före erbjudandet. Det finns även en övertilldelningsoption på 37,5 miljoner kronor. Inför erbjudandet har Investment AB Spiltan, Prior Nilsson Fonder, Polar Structure och ITG Ingenieur-Tief und Gleisbau åtagit sig att teckna aktier till ett värde om 185 miljoner kronor, vilket motsvarar 64 procent av erbjudandet.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Bratt: Utdelningen överskuggar sämre delar av rapporten

Ericsson klart sämre än väntat - höjer utdelningen – Jag tycker rapporten bekräftar att Börje Ekholm har styrt skutan in på rätt köl. Men marknadens förväntningar har periodvis varit väldigt höga, och det ser vi också nu, även om kursen har dämpats ju närmare rapportdag vi kommit – det har spekulerats kring analytikermassage, säger hon. Hon konstaterar att lönsamheten på 5G kommer att vara ett viktigt tema för bolage

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Här är fredagens färska rekommendationer

Goldman Sachs & Co höjer riktkursen för Hexagon till 480 kr från 420 kr. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av Bloomberg.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Ericssons resultat klart sämre än väntat

Ericssons justerade rörelseresultat blev 6,5 miljarder kronor för det fjärde kvartalet 2019. Genomsnittet av 19 analytikers prognoser, som Infront sammanställt inför rapporten, låg på ett justerat rörelseresultat på 7,5 miljarder kronor. I det justerade rörelseresultatet ingår en återföring om 0,7 miljarder kronor relaterad till Ericssons tidigare meddelade förlikning i USA.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Var tredje vet inte hur de ska ta ut tjänstepensionen

Enligt undersökningen är det knappt 60 procent av de över 55 år som vet hur mycket de kommer få i sammanlagd pension, men 25 procent gör det inte och ytterligare 17 procent är tveksamma. – Det är viktigt att man i god tid sätter sig in i hur hög pension man kommer få. Då kan man även börja anpassa sina utgifter så budgeten går ihop den dag man går i pension, säger Madelén Falkenhäll, ekonom på Swedbank.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.