YA > Nyheter

Saturday, 25 January, 00:57

YA - 15 jan 20 kl. 10:18

Skåne vill minska andelen dödfödda barnSkåne har legat oväntat högt med andelen dödfödda barn. Nu tas nya strategier fram för hur vården ska kunna minska denna dödlighet. Det handlar om tidigare insatser, som tidigare igångsättning i vecka 41 och att identifiera riskgrupper..
Läs mer på YA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skånevill , minska, andelen, dödfödda, barn
Kristianstadsbladet - 15 jan 20 kl. 10:18

Skåne vill minska andelen dödfödda barn

Skåne har legat oväntat högt med andelen dödfödda barn. Nu tas nya strategier fram för hur vården ska kunna minska denna dödlighet. Det handlar om tidigare insatser, som tidigare igångsättning i vecka 41 och att identifiera riskgrupper..

Trelleborgs Allehanda - 15 jan 20 kl. 10:18

Skåne vill minska andelen dödfödda barn

Skåne har legat oväntat högt med andelen dödfödda barn. Nu tas nya strategier fram för hur vården ska kunna minska denna dödlighet. Det handlar om tidigare insatser, som tidigare igångsättning i vecka 41 och att identifiera riskgrupper..

SR - 20 dec 19 kl. 06:02

Kunskapsstöd ska minska andelen dödfödda barn

Förlossningsvården ska arbeta mer enhetligt för att förebygga att barn dör under sen graviditet. Det vill regeringen som nu ger Socialstyrelsen uppdraget att utforma ett nationellt kunskapsstöd till vården senast 30 juni 2021..

DN - 13 maj 16 kl. 08:12

Socialstyrelsen vill minska antalet dödfödda

Gravidas oro över minskade fosterrörelser ska tas på större allvar. Därför tas nu nya rekommendationer till vården fram, rapporterar SR. Förhoppningen är att minska antalet dödfödda..

SVT - 12 nov 17 kl. 06:40

Kartläggning ska minska antalet dödfödda barn

Varje år föds omkring 400 dödfödda barn i Sverige – fler än i många andra europeiska länder, och fler än som dör i trafikolyckor. Socialstyrelsen kommer nu att göra en nationell kartläggning för att minska dödstalen..

DN - 12 nov 17 kl. 17:24

Förslag: kartläggning ska minska antalet dödfödda barn

Varje år föds ungefär 400 dödfödda barn i Sverige. En siffra som inte har ändrats på decennier. Nu finns ett förslag från Kristdemokraterna i riksdagen att Socialstyrelsen ska göra en nationell kartläggning för att minska antalet dödfödslar..

YA - 15 maj 18 kl. 21:01

Arbetslösheten fortsätter minska – mest bland utrikesfödda

Arbetslösheten i Ystad fortsätter minska. I april syns den största nedgången bland utrikesfödda..

Dagen - 18 mar 15 kl. 03:00

Hon vill minska antalet dödfödda

Nya siffror från Socialstyrelsen visar att drygt 400 dödfödda barn varje år föds i Sverige. Nu kräver organisationen Spädbarnsfonden att mer pengar satsas på forskning..

Regeringen - 26 jan 17 kl. 10:37

Arbetsförmedlingen får i uppdrag att särskilt fokusera på insatser för att minska arbetslösheten bland utrikes födda kvinnor

Regeringen har i dag beslutat om att ge Arbetsförmedlingen i uppdrag att redovisa en handlingsplan för hur myndigheten avser att öka andelen utrikes födda kvinnor som arbetar eller studerar. Syftet är att minska arbetslösheten och öka sysselsättningen för denna grupp. Myndigheten ska särskilt uppmärksamma kvinnor med kort eller ingen utbildningsbakgrund och med begränsad erfarenhet av lönearbete i Sverige..

Regeringen - 31 jan 17 kl. 13:05

Uppdrag till Arbetsförmedlingen avseende åtgärder för att minska arbetslösheten bland utrikes födda kvinnor

Regeringen uppdrar åt Arbetsförmedlingen att redovisa en handlingsplan för hur myndigheten avser att öka andelen utrikes födda kvinnor som arbetar eller studerar..

Fler nyheter från YA

YA - 30 minuter sedan

Letar efter saknade i rasmassor efter skalvet

En kraftig jordbävning har skakat östra Turkiet. Minst 14 människor har bekräftats döda och siffran befaras stiga. Räddningsarbetare letar efter 30 saknade i spillror efter rasade hus..

YA - 1 timme sedan

Staffan Percy: Från ensamhet till upptäcksresande

Imorse talade vi om fåglarna, sökte ett svar var de har sina bostäder vintertid, sovrum med mera. Det döljes så många mysterier i de djupa skogarna säger Fantomen. .

YA - 1 timme sedan

Benny Svärd 60

Benny Svärd, Svarte, fyller 60 år den 26 januari. Benny är gift med Cecilia Magnusson-Svärd, oppositionsråd i Ystads kommun. .

YA - 1 timme sedan

Lars-Åke Johansson 45

YA - 1 timme sedan

Magnus Weberg: ”Det är inte så stor skillnad mellan försäljning och politik”

Han drömde om att bli ubåtskapten men livet ville något helt annat. Några dagar innan den stundande 50-årsdagen möter jag kommunalrådet Magnus Weberg i hans andra hem, kommunhuset i Sjöbo..

YA - 1 timme sedan

Skurup har valts ut i näringslivssatsning

Skurup har, som en av tio kommuner, blivit utvald att delta i Svenskt näringslivsutvecklingsprogram. Med start i vår ska det lokala företagsklimatet förbättras..

YA - 1 timme sedan

Man åtalas efter flera slag i kvinnas ansikte

En 49-årig man misstänks för att ha slagit en kvinna upprepade gånger rakt i ansiktet. Nu åtalas han för misshandel..

YA - 1 timme sedan

Försköningsbidrag: Byar vill bättra på sitt yttre

Ljus till Österlen lyser är ett stående inslag när byarna söker försköningsbidrag från kommunen..

YA - 1 timme sedan

Nya tider när filmstudion startar upp våren

Flora filmstudio fick inte behålla sin tid på lördag eftermiddag för att visa filmer. Nu blir det i stället visningar kvällstid måndagar och lördagar. .

YA - 1 timme sedan

Första författarbesöket för året på tisdag

På tisdag den 28 januari är det dags för årets första författarbesök på biblioteket..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.