YA > Lokalt

Friday, 17 January, 23:34

YA - I förrgår: 10:16

Brott: Ingen bokföring förrän året efter – företagare åtalasAtt upprätta årsredovisning för sitt aktiebolag ett halvår till trekvarts år för sent innebär bokföringsbrott, anser åklagaren som nu åtalar en företagare från Simrishamns kommun..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Simrishamns

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: BrottIngen , bokföring, förrän, åretefter , företagareåtalas
Skånskan - 09 mar 18 kl. 05:00

Skurupshems nota för bokföring blev dyr

Skurup Skurupshems bokföring var inte klar i måndags när det var revisionsdags.
Personalavhopp och ökad fastighetsvolym har gjort Skurupshems bokföring till en strulig historia.
– Jag har blivit lovad att det ska bli klart till måndag, säger kommundirektör Marcus Willman.

Skånskan - 16 mar 19 kl. 15:00

Företagare bötfälls för bristande bokföring

Skurup En man i femtioårsåldern har gjort sig skyldig till bokföringsbrott. Det bedömer en kammaråklagare vid Ekobrottsmyndigheten som utfärdat ett strafföreläggande.
Den tilltalade drev tidigare ett företag som försattes i konkurs under fjolåret.

Hela Gotland - 07 mar 19 kl. 06:09

SD:s bokföring saknar kvitton på flera tusen

Förra året saknade Sverigedemokraterna kvitton på drygt 21 000 kronor i sin bokföring..

Nya Wermlands Tidningen - 20 nov 13 kl. 06:00

Bokföring med brister

Ett företag i Kristinehamn som gick i konkurs förra året misstänks för brott. Konkursförvaltaren har gjort en anmälan till åklagare..

Skånskan - 19 apr 16 kl. 14:00

Nyckelperson är dömd för brott

höör 67-åringen var tidigare ordförande i bostadsrättsföreningen Optimum Ekeliden och styrelseledamot i 55+ Fastigheter. Dessutom ägde han ett tag ett antal bostadsrätter via sitt bolag Bofabriken. Förra året dömdes han till villkorlig dom och samhällstjänst för bokföringsbrott vid sex olika tillfällen.

Skånskan - 29 jun 16 kl. 06:00

Misstänks för brott vid konkurs

Lund Konkursförvaltaren misstänker att det i samband med en konkurs kan ha skett ett brott. Saken har därför anmälts till åklagare.Konkursbolaget har bedrivit café- och restaurangverksamhet i Lund under tre år och haft fem anställda.

Skånskan - 21 apr 18 kl. 08:00

Bokföringsbrott kan ha skett hos ombud

höör Det kan ha förekommit bokföringsbrott hos det företag som tidigare var biljettombud för Skånetrafiken i Höör.Skånskan har skrivit flera artiklar om företaget som tidigare var serviceombud åt Skånertrafiken i Höör. I december 2016 sade Skånetrafiken upp samarbetsavtalet sedan man reagerat på att betalningarna minskat kraftigt.

Cornucopia - 08 nov 18 kl. 18:28

Uppsala kommun begår bokföringsbrott - ej godkänd delårsrapport - utgifterna skenar

"Hade [Uppsala kommun] varit ett aktiebolag, då hade det varit skattebrott och bokföringsbrott, och vi hade avgått." - kommunens revisor i kommunfulläktige 5:e november (1:01 in i webb-tevesändningen)Uppsala kommun hade begått bokföringsbrott, om det hade funnits för kommunal bokföring. Kommunens revisorer riktar mycket skarp kritik mot kommunen, och varnar också för att kostnaderna i Sveriges fjärde mest folkrika kommun skenar relativt intäkterna.

YLE - 24 sep 15 kl. 13:01

Hangöbo dömdes för bokföringsbrott

Den dömda verkade som styrelsemedlem och verkställande direktör för ett lokalt företag inom café- och restaurangbranschen mellan åren 2007 och 2013. Företaget försattes i konkurs år 2013. Det sista året företaget var verksamt underlät företagaren att bokföra företagets affärshändelser och inget bokslut för år 2012 upprättades heller.

Skånskan - 25 jan 19 kl. 19:00

Företagare döms för bokföringsmiss

höör En företagare verksam i Höörs kommun döms för bokföringsbrott och ska betala böter.Mannen var tillsammans med en annan person ansvarig för bolagets bokföring, men upprättade ingen bokföring för räkenskapsåret 2016.
Han åtalades för bokföringsbrott och det döms han nu också för av Lunds tingsrätt.

Fler nyheter från YA

YA - 6 timmar sedan

Äldre uppringda av ”bankman” – en person är misstänkt

Två kvinnor utsattes för avancerade bedrägerier via telefon där flera personer var inblandade. En av kvinnorna lurades på 15 000 kronor. En person misstänks för bedrägeri..

YA - 6 timmar sedan

Lunds domkyrka är färdigbyggd – i Gnalöv

Efter tio år är den klar. En modell av Lunds domkyrka. .

YA - 12 timmar sedan

Coop: Yoghurt kan hålla oväntat länge

En syrad mejeriprodukt kan hålla väldigt länge. Det menar Coop:s presschef Tobias Rydergren som ändå håller med om att sex månader känns förvånande längre..

YA - 12 timmar sedan

Yoghurten höll ett halvår – kunden: ”Känns ganska otäckt”

En turkisk yoghurt som passerat utgångsdatum med ett halvt år och är användbar. Med tilltagande förvåning har Marie Lundmark Johansson studerat burken i sitt kylskåp. Nu har hon kontaktat Coop i hopp om svar hur det är möjligt..

YA - 13 timmar sedan

Finns tornet kvar – vet du?

Fisket är kanske det som många förknippar Simrishamn med. Här en bild från förr. Frågan är vilken hamn det är frågan om?

YA - Igår: 06:00

Kyla temat för ungas foton: allt från lerblöta till självporträtt med smältande is

Självporträtt med is, blöt skånsk vinter, abstrakta former som kan föra tankarna till rymden. Det är exempel på motiv när nu ett gäng elever från Nova Academy ställer ut sin fotokonst på Simrishamns bibliotek..

YA - I förrgår: 18:15

Lions samlar in granar på söndag

I måndags var det Knuts dag i almanackan och det betyder att julen ska ut. Lions står redo att hjälpa till att kasta ut granen. .

YA - I förrgår: 17:00

Om dragoner på museets släktforskningsdag

På lördag 18 januari är det Släktforskningen dag. Då ordnar Österlens museum och Österlens släkt- och folklivsforskarförening ett evenemang på museet, med temat Officerare och soldater. .

YA - I förrgår: 15:09

Ja till miljon till attraktivare stad

Ekonomiska föreningen ”Mitt Simrishamn” kan få en dryg miljon i EU-stöd via Leader Sydöstra Skåne. Nu återstår bara att Jordbruksverket ska ge klartecken. .

YA - I förrgår: 14:33

Toppbetyg för bokbussen – kör ny turlista för våren 2020

Det blev nästan full pott när besökarna skulle ge betyg för bokbussen. På 1,5 år har biblioteksbussen etablerat sig och blivit ett välkommet inslag i byarna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.