SVT > Inrikes

Wednesday, 29 January, 19:17

SVT - 15 jan 20 kl. 10:12

Unik rättegång mot ambassadör inleds i marsDet står nu klart att den unika rättegången mot Sveriges tidigare ambassadör i Peking, Anna Lindstedt, inleds den 19 mars vid Stockholms tingsrätt. Hon är åtalad för att egenmäktigt ha förhandlat med främmande makt, vilket kan ge två års fängelse..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sveriges, Peking, Lindstedt, Stockholms

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Unik, rättegångmot , ambassadör, inledsi , mars

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

GUIDE: Allt du behöver veta om skatten på plastpåsar

Plastkassar i handeln blir från och med maj betydligt dyrare. Det blir följden av riksdagens beslut om en punktskatt på tre kronor per plastkasse. Men varför genomförs beskattningen och vad är egentligen mest klimatsmart?

SVT - 7 timmar sedan

SVT-chef: ”Ingen självcensur mot Kina”

SVT Nyheters divisionschef Anne Lagercrantz har ifrågasatt att en SVT-medarbetare ska vittna i den kommande rättegången mot Anna Lindstedt, tidigare ambassadör i Peking. Åklagaren anser att det kan vara ett uttryck för självcensur från SVT:s sida..

SVT - 11 timmar sedan

Amerikaner evakuerade från Wuhan

240 amerikanska medborgare har evakuerats med flyg från staden Wuhan i Kina, där det nya coronaviruset först började spridas. Även EU-medborgare kommer evakueras under veckan, men det är inte känt om det berör de svenskar som bor i staden..

SVT - 15 timmar sedan

Experten listar: Tre nycklar för att lyckas med ett vaccin

Det tar vanligtvis flera år att skapa ett vaccin från det att ett nytt virus upptäcks. Utmaningarna är många, från att kunna odla ett virus till att säkerställa att vaccinet är säkert för allmänheten. Ekonomin är också en faktor då det kostar miljarder att producera ett nytt vaccin.

SVT - 20 timmar sedan

Jimmie Åkesson (SD) och Morgan Johansson (S) i debatt om kvotflyktingar

5 000 kvotflyktingar kom till Sverige 2019. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson vill se ett stopp för kvotflyktingar. Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) håller inte med..

SVT - 21 timmar sedan

Det dolda hotet från mc-gängen – den största kriminella gruppen i Sverige: ”Väljer att inte synas”

Nära 5 700 personer kan kopplas till de kriminella mc-gängen och tillsammans utgör de den största gruppen som ägnar sig åt organiserad brottslighet i Sverige. Trots det har deras verksamhet delvis pågått i det fördolda, enligt experter. – Att man inte syns är för att man väljer att inte synas, säger Amir Rostami, kriminolog vid Institutet för framtidsstudier..

SVT - 22 timmar sedan

Utredning föreslår möjlig koldioxidlagring i Sverige

Regeringen måste storsatsa på att avskilja och lagra koldioxid för att kunna nå Sveriges klimatmål – över tio miljoner ton koldioxid per år skulle kunna lagras under bland annat Östersjöns botten. Det är en av slutsatserna i regeringens utredning kring klimatmålen som släpps på onsdag och som SVT har tagit del av..

SVT - 23 timmar sedan

Sprängämnen stjäls från byggplatser – krav på skärpt kontroll

Det måste bli bättre kontroll på sprängmedel i byggbranschen, kräver både poliser och politiker. Nu efterfrågas bakgrundskontroller på personalen. – Det finns inget krav på att de ska kontrolleras i något register – det är lite vilda västern, säger Jan Johansson, vd för bergsprängningsentreprenörerna..

SVT - 23 timmar sedan

”Många av grejerna kommer från folk som jobbar med bygg”

Han har levt större delen av sitt liv i den kriminella miljön. Sprängmedel är lätt att få tag på via kontakter i byggbranschen, hävdar han.  – Syftet med sprängningarna är att väsnas så mycket som möjligt.

SVT - Igår: 16:39

Ansvarige utgivaren Ulf Johansson lämnar Uppdrag granskning

Efter lite drygt två år på tjänsten som projektledare och ansvarig​ utgivare för Uppdrag granskning går Ulf Johansson i pension till sommaren..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.