IDG > IT

Tuesday, 21 January, 16:03

IDG - 15 jan 20 kl. 09:58

Spacex kan erbjuda satellit-bredband innan årets slut
Förväntas ha tillräckligt många satelliter på plats redan i juni för att kunna erbjuda "måttligt" internet till flera platser i världen..
Läs mer på IDG

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spacexkan , erbjuda, satellit-bredband, innanårets , slut
Computer Sweden - 15 jan 20 kl. 09:58

Spacex kan erbjuda satellit-bredband innan årets slut


Förväntas ha tillräckligt många satelliter på plats redan i juni för att kunna erbjuda "måttligt" internet till flera platser i världen..

Dagens PS - 25 okt 19 kl. 10:17

Elon Musks bredband lanseras nästa år

Veckans sista techbrief handlar om Amazons rapportmiss, Googles nya laptop Pixelbook Go samt Elon Musks rymdbolag SpaceX. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Amazons aktie slaktas efter rapportmiss Efter att ha missat analytikernas förväntningar för första gången sedan 2017 fick Amazons aktie rejält med stryk i efterhandeln i USA, rapporterar TechCrunch.

Skånskan - 07 maj 16 kl. 14:00

Nytt bredband ska ersätta kopparnätet

Sjöbo Telias beslut om att klippa kopparnätet innebär slutet på bredband via ADSL. Något som skapat starka reaktioner i kommunen. Men nu meddelar Teleservice att kunderna kommer att erbjudas ett alternativ som slår det bredband som skickas via kopparkablarna.

Nyteknik - 14 jun 13 kl. 07:48

Ny aktör ger bredband via satellit

En ny aktör lanserar bredband via satellit i Sverige. Målet är att nå kunder som inte får bredband via kabelbolagen i dag..

Cornucopia - 12 apr 15 kl. 11:59

Telia river bredband i Dalarna, Jämtland och Värmland

Vid halvårsskiftet förlorar tusentals kunder i Dalarna, Jämtland och Värmland sitt bredband när Telia helt prompt skrotar bredbandet utan ersättningsteknik. Man tar alltså steget från att tidigare riva kopparledningar på stationer utan bredband, till att nu också avveckla xDSL från telestationerna utan att erbjuda något alternativ. Tydligen är xDSL mer ålderdomligt än inget bredband alls.

BT - 10 apr 11 kl. 08:32

Bredband kan bli dyr affär

Ditt bredbandsabonnemang kan bli en dyr affär. Flyttar du under bindningstiden är du skyldig att betala. Även om tjänsten inte fungerar på den nya adressen.

IDG - 21 nov 17 kl. 09:45

Spacex skickar upp sin första internet-satellit 2019


Företaget planerar att skicka upp totalt 4 425 satelliter som ska ge internet till världen. En prototyp ska upp redan innan årets slut..

Barometern - 14 jun 14 kl. 08:23

Fritt bredband i city

Det blir gratis bredband i centrala Oskarshamn när Oskarnet öppnas upp via WiFi. Dessutom blir det laddningsplatser för elbilar i centrum. Det blir "grädde på moset" effekter när Oskarshamn Energi AB blir en del av den stadsbildsomvandling, som ska ske med hjälp av mervärdespengar motsvarande 35 miljoner kronor.

YLE - 17 mar 15 kl. 13:19

Regeringen vill se snabbare bredband - alla skall kunna få minst 2Mbit/s

Kommunikationsministeriet vill höja kravet i fråga om den allmänna servicenivån gällande bredband till minst 2 Mbit/s fr.o.m.

YLE - 17 mar 15 kl. 13:19

Regeringen vill se snabbare bredband - alla skall kunna få minst 2 Mbit/s

Kommunikationsministeriet vill höja kravet i fråga om den allmänna servicenivån gällande bredband till minst 2 Mbit/s fr.o.m.

Fler nyheter från IDG

IDG - 30 minuter sedan

Qualcomm skippar 5g i nyaste mobilkretsarna


Satsar på 4g-marknaden i länder som Indien men drar inte ner på nedladdningshastigheterna för det..

IDG - 1 timme sedan

Tesla slår tillbaka mot rykten om accelerationsbugg


I ett blogginlägg skriver Tesla att en namninsamling för att få USA: vägsäkerhetsverk att utreda företaget är en del av ett försök att sänka aktiekursen..

IDG - 1 timme sedan

Dolt läge och inbyggd kill switch i Garmins nya taktiska klocka


Kommer med dubbla positionsformat som kan visa två olika uppsättningar av koordinatsystem samtidigt..

IDG - 1 timme sedan

Intresset för GPL minskar i öppen källkods-världen – MIT och Apache tar över


Nu används licenser av typen GPL bara i en tredjedel av alla program som baseras på öppen källkod..

IDG - 2 timmar sedan

Här är facket som rekryterar med AI-robot


När en ny kollega ska rekryteras på fackförbundet Vision, tar man hjälp av en AI-styrd intervjurobot. Roboten ska bidra till fokus på kompetens och färre fördomar..

IDG - 2 timmar sedan

"Att välja fel molnlösning skapar ett gisslandrama värre än stordatorn"


Tänk framåt när du väljer molnlösning. Risken är annars stor att du blir inlåst och bara kan använda en leverantörs tjänster för all framtid, varnar Kofax Nordenchef Pernilla Rissanen..

IDG - 3 timmar sedan

Antiklimax! Dying Light 2 försenas - och ingen vet hur länge


Square Enix har tvingats senarelägga premiären av flera spel den senaste tiden. Nu är det zombiespelet Dying Light 2 som skjuts upp..

IDG - 2 timmar sedan

Svenska kryptohandlaren BTCX satsar på börsintroduktion


Sveriges äldsta kryptoföretag vill locka till sig nya investerare för att öka allmänhetens intresse för Bitcoin ytterligare..

IDG - 3 timmar sedan

Kodsnack 348 - En brokig men trevlig skara, med Daniel Byström


Fredrik snackar med Daniel Byström, VD på Nordix, om vad Nordix är och gör. Nordix är en icke vinstdrivande organisation för att sprida open source, dels genom att sprida medvetenhet, dels genom att samordna utvecklingsprojekt..

IDG - 4 timmar sedan

Bank-ID-appen på väg till Huaweis egen appbutik


Efter USA:s svartlistning av Huawei förlorade mobiltillverkaren tillgången till Googles appar och tjänster i framtida telefoner. Men nu meddelar man att den viktiga Bank-ID-appen är på ingång till den egna appbutiken..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.