Computer Sweden > IT

Monday, 20 January, 22:28

Computer Sweden - 15 jan 20 kl. 09:22

Stadsnätsbolag svidar om – vill underlätta fiberutbyggnaden
Stadsnätsbolaget, Öppna stadsnät och Svensk Infrastruktur byter namn till Open Infra och blickar även ut mot Europa..
Läs mer på Computer Sweden
Läs mer om:
Svensk Infrastruktur, Open Infra, Europa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stadsnätsbolag, svidarom vill , underlätta, fiberutbyggnaden
IDG - 15 jan 20 kl. 09:22

Stadsnätsbolag svidar om – vill underlätta fiberutbyggnaden


Stadsnätsbolaget, Öppna stadsnät och Svensk Infrastruktur byter namn till Open Infra och blickar även ut mot Europa..

BT - 14 aug 18 kl. 06:14

BORÅS: Därför hotar Splitvision sluta med fiberutbyggnaden

Borås stadsnätsbolag hotar att stoppa fiberutbyggnaden i Borås. Anledningen är kraftigt höjda priser för asfaltsarbeten. ”Det är svårt att göra affärsmässiga investeringar som det ser ut nu” säger Splitvisions affärsområdeschef Magnus Larsson..

BT - 18 okt 13 kl. 11:19

Behöver bredband i världsklass

Utbyggnaden av fiberbredband går snabbt, men är mycket ojämnt fördelad. Bara sex procent av villahushållen i Västra Götaland har idag fiberuppkoppling. Nu behövs politiska lösningar för att inte länets villaägare ska halka efter i den digitala utvecklingen.

BT - 07 dec 14 kl. 10:47

Mer fiber med regionalt nätbolag

Utbyggnaden av bredband går långsammare i Västsverige jämfört med landet i övrigt. Nu vill Västra Götalandsregionen få upp farten på fiberutbyggnaden med ett bredbandsbolag samägt med kommunerna. Regionstyrelsen får nu förslaget om att bilda bolaget Netwest och erbjuda delägarskap till kommuner och stadsnätsägare i Västsverige.

Politikerbloggen - 14 dec 12 kl. 13:04

Satsa på IT och en digital framtid för alla, programkommissionen!


DEBATT. Nu när den socialdemokratiska programkommissionen ska sammanställa alla synpunkter och lägga fram ett förslag inför partikongressen i april vill jag passa på att trycka på vikten av att Sverige ska vara ett hållbart informationssamhälle för alla. Det skriver riksdagsledamoten Monica Green (S) i en debattartikel på TV4/Politikerbloggen.

Barometern - 28 mar 14 kl. 07:34

Fiber kan spara pengar

”E-tjänster skapar förutsättningar för att behålla dagens servicenivåer, vilket annars inte skulle vara möjligt när befolkningen åldras och fler behöver hjälp och stöd i hemmet.” Hemtjänstpersonal runt om i landet vittnar om hårt pressade scheman och ständig jakt på minuter. Samtidigt står Sverige inför dramatiska kostnadsökningar för bland annat äldreomsorgen, eftersom vi lever allt längre.

Kristianstadsbladet - 20 jun 13 kl. 08:30

It-satsningarna ska skyndas på


Hässleholms kommun planerar att göra stora investeringar i datorer och ett fibernät/stadsnät för att göra kommunen mer attraktiv som bostadsort och etableringsort för näringsverksamhet.Dessutom samt för att underlätta tillvaron för invånare i kommunen, eftersom många barn, unga och vuxna i tilltagande grad har stora behov av god dator- och bredbandskapacitet för att kunna fungera i vardags- och arbetsliv.Extra anslagKommunstyrelsens arbetsutskott (ksau) tillstyrkte därför på onsdagens sammanträde extra investeringsanslag för inköp av datorer och utbyggnad av fibernät i kommunen.

Skånskan - 04 sep 19 kl. 15:49

Bredbandsaktör vill in i Eslöv

ESLÖV Bredbandsaktören Stadsnätsbolaget vill etablera sig i Eslöv. Företaget har därför vänt sig till kommunen för att teckna ett markupplåtelseavtal kring hur man lägger ledningar på kommunal mark. Den här typen av avtal skrivs för att underlätta administrationen.

Fler nyheter från Computer Sweden

Computer Sweden - 8 timmar sedan

Samsung får ny smartphone-chef – yngsta toppchefen någonsin


Elektronikjätten Samsung har utsett sin yngsta toppchef någonsin – och detta som chef för den viktiga smartphone-enheten..

Computer Sweden - 11 timmar sedan

Nu ska flygjätten upp i molnet med Googles teknik


Tyska flygjätten Lufthansa ska använda sig av Google Cloud för att föra samman sina it-system och data till en gemensam plattform..

Computer Sweden - 11 timmar sedan

Googles vd: "AI måste regleras"


Det går inte att låta marknadskrafterna bestämma vad AI ska användas till – det krävs lagstiftning. Det anser Googles vd Sundar Pichai..

Computer Sweden - 11 timmar sedan

Rapport: AI i offentlig sektor värt 140 miljarder fullt använt


Runt 140 miljarder kronor per år. Så mycket skulle kunna genereras i form av högre produktivitet, ökade intäkter och minskade utbetalningar om dagens AI-teknik skulle användas fullt ut i Sveriges offentliga förvaltning enligt en ny rapport..

Computer Sweden - 12 timmar sedan

Nordlo köper sig större i Örebro


Nordlo, som profilerat sig som branschens Ica, utökar nu storleken på sin lokala butik i Örebro genom köpet av Insignis IT..

Computer Sweden - 12 timmar sedan

Digital Inns och Isoldas ägare har lagt bud på Teknikmagasinets konkursbo


Ambia Trading Group, som äger bland annat distributören Isolda och Applespecialisten Digital Inn, uppger att man inlett förhandlingar med Teknikmagasinets konkursbo..

Computer Sweden - 15 timmar sedan

Här är tekniktrenderna som sätter snurr på svenska it-marknaden


Fyra teknikområden väntas ha särskilt stor påverkan på den svenska it-marknaden: Säkerhet och gaming där Sverige ligger långt framme. Men även edge computing och AI som tjänst väntas stöpa om teknikanvändandet..

Computer Sweden - Igår: 07:01

Digital transformation och säkerhet – hur får man det att lira?


Cyberhot ligger högt när företag rankar risker. Samtidigt krävs att de går snabbt fram i sin digitala utveckling för att inte konkurreras ut. Men hur hanteras den balansen?.

Computer Sweden - 17 jan 20 kl. 15:35

Nya kedjan fortsätter växa – med 14 butiker


Under januari har 14 nya butiker anslutit sig till hemelektronikkedjan som numera heter Elon Ljud & Bild. Det innebär att kedjan nu består av över 100 butiker runt om i Sverige..

Computer Sweden - 17 jan 20 kl. 13:21

Nu bygger Addnode för fullt för att digitalisera byggande


Inom byggindustrin finns det gott om digitala affärer att hämta. Och det lockar Addnode, som inlett året med två tunga förvärv..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.