Aftonbladet > Nyheter

Tuesday, 28 January, 15:50

Aftonbladet - 15 jan 20 kl. 08:52

Ulf Kristersson kräver extra val: ”Enda som kan lösa knutarna”▸ Det politiska året sparkar igång med partiledardebatt i riksdagen. Statsminister Stefan Löfven pressas både från höger. .
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
Kristersson, Stefan Löfven

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ulf, Kristersson, kräverextra , valEnda som kan , lösa, knutarna
SR - 15 jan 20 kl. 09:28

Ulf Kristersson kräver extra val

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson kräver ett extra val. Det säger han under dagens partiledardebatt i riksdagen..

DN - 28 maj 18 kl. 10:01

Ulf Kristersson oroad över bristen på tillit i samhället

Ulf Kristersson (M) är bekymrad över utvecklingen i Sverige – framför allt vad gäller tilliten. Partiledaren menar att det finns risk att medborgargarden blir en del av samhället.  – Men vi är inte där än, säger Kristersson i intervju med Financial Times.

Nya Wermlands Tidningen - 22 sep 17 kl. 06:00

Ulf Kristersson tar över

Som väntat föreslog en enig moderat valberedning Ulf Kristersson till ny partiordförande efter Anna Kinberg Batra. Så brukar det gå till i Moderaterna. Det fanns egentligen aldrig på kartan att man skulle ha inlett ett öppet nomineringsförfarande, där olika kandidater fått tävla mot varandra.

SR - 12 jan 20 kl. 18:26

Kristersson kräver 9 miljarder mer till försvaret

Moderatledaren Ulf Kristersson kräver nu att förvarsanslaget blir nio miljarder kronor högre 2025 än vad regeringen, Centern och Liberalerna är överens om..

Dagens PS - 08 jan 18 kl. 11:11

Ulf Kristersson hyllar Reinfeldt: ”Rätt signal”

M-ledaren står fortfarande bakom företrädaren Fredrik Reinfeldts utskällda pensionsutspel. Moderaternas nye ledare Ulf Kristersson har haft en flygande start vid rodret för Sveriges näst största parti. De senaste siffrorna från Aftonbladet/Inizio visade att partiet skulle få 23,7 procent av rösterna om det var val i dag och samtidigt drar Alliansblocket ifrån med ett försprång om 5,1 procentenheter över de rödgröna.

Dagens PS - 14 dec 17 kl. 09:30

Ulf Kristersson jublar: ”Vi är tillbaka på banan”

Moderatledaren om nya supersiffrorna och jätterycket ifrån de rödgröna. I Aftonbladet/Inizios mätning rycker allianspartierna ifrån de rödgröna – gapet är nu det största under mandatperioden med hela 5,1 procentenheter, skriver tidningen. ”Jag tycker att vi visar att Alliansen är tillbaka på banan igen”, säger M-ledaren Ulf Kristersson till AB, som konstaterar att Alliansen nu får totalt 42,5 procents väljarstöd.

Skånskan - 12 nov 18 kl. 10:42

Ulf Kristersson vill bilda regering med KD

Vid en presskonferens på måndagen berättade moderatledaren Ulf Kristersson att han vill bilda regering med Kristdemokraterna.Det var strax före klockan 10 som Ulf Kristersson gick till talmannen för att meddela vilka partier som ska ingå i hans regeringsunderlag. Ulf Kristersson uppgav att Moderaterna vill bilda regering tillsammans med Kristdemokraterna.

Cornucopia - 24 sep 18 kl. 15:07

M tog talmansposten - talar för Ulf Kristersson (m) som förste statsministernominering

Som väntat blev Andreas Norlén (M) Sveriges nye talman efter en sluten omröstning och socialdemokraten Åsa Lindestam (S) förste vice talman. Detta är bra val av personer, och valet av Norlén talar för att Ulf Kristersson (M) nu nomineras till statsminister för Sverige. Sedan återstår att se om han röstas in vid första försöket.

Expressen - 28 maj 18 kl. 17:50

Ulf Kristersson: Merkelkoalition inte aktuell i Sverige

Ulf Kristersson, M, träffade på måndagen Angela Merkel i Berlin – för att bland annat prata om höstens val i Sverige.Men någon storkoalition med Socialdemokraterna, likt Merkels regering i Tyskland, vill Ulf Kristersson inte ha.– Jag beskrev det ganska detaljerat för henne, säger han..

Skånskan - 13 nov 18 kl. 17:33

Beskedet: SD röstar på Ulf Kristersson

Sverige Sverigedemokraterna kommer att rösta på moderaternas Ulf Kristersson som statsminister under onsdagens omröstning i riksdagen.
Detta enligt ett pressmeddelande på tisdagen.I förra veckan nominerade riksdagens talman Ulf Kristersson (M) till statsministerkandidat.

BT - 11 dec 14 kl. 09:24

Borgs efterträdare: Ulf Kristersson

Ulf Kristersson blir ny ekonomisk-politisk talesperson för Moderaterna och ställs mot finansminister Magdalena Andersson i valet i mars. Elisabeth Svantesson blir samtidigt ny ledamot i arbetsmarknadsutskottet, meddelar partiledarkandidaten Anna Kinberg Batra.- Det här är kärnan i den nya moderatledda ekonomiska politiken, säger Kinberg Batra på en pressträff och fortsätter:- Sverige behöver tillväxtskapande reformer, och förmåga att kunna genomföra dem också.

Fler nyheter från Aftonbladet

Aftonbladet - 2 minuter sedan

Mordförsök mot bussförare i Göteborg

▸ En bussförare i Göteborg blev knivskuren i ansiktet vid 14-tiden. Chauffören har förts till sjukhus..

Aftonbladet - 5 timmar sedan

Stort signalfel stoppade Pågatågen

▸ ´ Ett omfattande signalfel gjorde att inga tåg kunde passera Teckomatorp under flera timmar på tisdag förmiddag..

Aftonbladet - 4 timmar sedan

Läkare larmade polis – kvinna gripen för dråp

▸ En kvinna har anhållits misstänkt för dråp i Västerås. Polisen larmades till platsen av en läkare som anade oråd när ett….

Aftonbladet - 15 minuter sedan

Stal glasögon och smink för 650 000 – åtalas

▸ Det var i samband med en rutinkontroll som polisen hittade smink, parfym och glasögon till ett värde av 650 000 kronor i….

Aftonbladet - 5 timmar sedan

Störning i it-system ställde in operationer

▸ En omfattande störning i Region Skånes it-system påverkade under flera timmar bland annat åtkomsten till journalsystemen..

Aftonbladet - 30 minuter sedan

Nu kommer Trumps hemliga fredsplan

▸ Det är två åtalade ledare som i dag presenterar en fredsplan om Palestina. Och palestinierna avvisar planen på förhand..

Aftonbladet - 1 timme sedan

Transportstyrelsen: Flygstopp till Iran hävs

▸ Transportstyrelsen häver det tillfälliga flygstoppet till Iran. Flygningar mellan Sverige och Iran är därför återigen….

Aftonbladet - 45 minuter sedan

Antalet bostadsinbrott minskar i Malmö

▸ Siffran från 2019 är den lägsta på 15 år. Förra året skedde färre än 300 inbrott i Malmöbornas lägenheter..

Aftonbladet - 4 timmar sedan

Äldre man försvann barfota – hittades efter polisinsats

▸ Mannen i 60-årsåldern hade lämnat hemmet barfota. Något som fick flera polispatruller att ge sig ut på jakt..

Aftonbladet - 2 timmar sedan

Stor polisrazzia vid Rosengård – bilar, hus och företag söks igenom

▸ 50-tal poliser genomsöker bostäder, fordon och butiker.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.