SR > Nyheter

Friday, 24 January, 00:45

SR - 15 jan 20 kl. 09:28

Ulf Kristersson kräver extra valModeraternas partiledare Ulf Kristersson kräver ett extra val. Det säger han under dagens partiledardebatt i riksdagen..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Kristersson, Ulf Kristersson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ulf, Kristersson, kräverextra , val
DN - 28 maj 18 kl. 10:01

Ulf Kristersson oroad över bristen på tillit i samhället

Ulf Kristersson (M) är bekymrad över utvecklingen i Sverige – framför allt vad gäller tilliten. Partiledaren menar att det finns risk att medborgargarden blir en del av samhället.  – Men vi är inte där än, säger Kristersson i intervju med Financial Times.

Nya Wermlands Tidningen - 22 sep 17 kl. 06:00

Ulf Kristersson tar över

Som väntat föreslog en enig moderat valberedning Ulf Kristersson till ny partiordförande efter Anna Kinberg Batra. Så brukar det gå till i Moderaterna. Det fanns egentligen aldrig på kartan att man skulle ha inlett ett öppet nomineringsförfarande, där olika kandidater fått tävla mot varandra.

SR - 12 jan 20 kl. 18:26

Kristersson kräver 9 miljarder mer till försvaret

Moderatledaren Ulf Kristersson kräver nu att förvarsanslaget blir nio miljarder kronor högre 2025 än vad regeringen, Centern och Liberalerna är överens om..

Dagens PS - 08 jan 18 kl. 11:11

Ulf Kristersson hyllar Reinfeldt: ”Rätt signal”

M-ledaren står fortfarande bakom företrädaren Fredrik Reinfeldts utskällda pensionsutspel. Moderaternas nye ledare Ulf Kristersson har haft en flygande start vid rodret för Sveriges näst största parti. De senaste siffrorna från Aftonbladet/Inizio visade att partiet skulle få 23,7 procent av rösterna om det var val i dag och samtidigt drar Alliansblocket ifrån med ett försprång om 5,1 procentenheter över de rödgröna.

Dagens PS - 14 dec 17 kl. 09:30

Ulf Kristersson jublar: ”Vi är tillbaka på banan”

Moderatledaren om nya supersiffrorna och jätterycket ifrån de rödgröna. I Aftonbladet/Inizios mätning rycker allianspartierna ifrån de rödgröna – gapet är nu det största under mandatperioden med hela 5,1 procentenheter, skriver tidningen. ”Jag tycker att vi visar att Alliansen är tillbaka på banan igen”, säger M-ledaren Ulf Kristersson till AB, som konstaterar att Alliansen nu får totalt 42,5 procents väljarstöd.

Skånskan - 12 nov 18 kl. 10:42

Ulf Kristersson vill bilda regering med KD

Vid en presskonferens på måndagen berättade moderatledaren Ulf Kristersson att han vill bilda regering med Kristdemokraterna.Det var strax före klockan 10 som Ulf Kristersson gick till talmannen för att meddela vilka partier som ska ingå i hans regeringsunderlag. Ulf Kristersson uppgav att Moderaterna vill bilda regering tillsammans med Kristdemokraterna.

Cornucopia - 24 sep 18 kl. 15:07

M tog talmansposten - talar för Ulf Kristersson (m) som förste statsministernominering

Som väntat blev Andreas Norlén (M) Sveriges nye talman efter en sluten omröstning och socialdemokraten Åsa Lindestam (S) förste vice talman. Detta är bra val av personer, och valet av Norlén talar för att Ulf Kristersson (M) nu nomineras till statsminister för Sverige. Sedan återstår att se om han röstas in vid första försöket.

Expressen - 28 maj 18 kl. 17:50

Ulf Kristersson: Merkelkoalition inte aktuell i Sverige

Ulf Kristersson, M, träffade på måndagen Angela Merkel i Berlin – för att bland annat prata om höstens val i Sverige.Men någon storkoalition med Socialdemokraterna, likt Merkels regering i Tyskland, vill Ulf Kristersson inte ha.– Jag beskrev det ganska detaljerat för henne, säger han..

Skånskan - 13 nov 18 kl. 17:33

Beskedet: SD röstar på Ulf Kristersson

Sverige Sverigedemokraterna kommer att rösta på moderaternas Ulf Kristersson som statsminister under onsdagens omröstning i riksdagen.
Detta enligt ett pressmeddelande på tisdagen.I förra veckan nominerade riksdagens talman Ulf Kristersson (M) till statsministerkandidat.

BT - 11 dec 14 kl. 09:24

Borgs efterträdare: Ulf Kristersson

Ulf Kristersson blir ny ekonomisk-politisk talesperson för Moderaterna och ställs mot finansminister Magdalena Andersson i valet i mars. Elisabeth Svantesson blir samtidigt ny ledamot i arbetsmarknadsutskottet, meddelar partiledarkandidaten Anna Kinberg Batra.- Det här är kärnan i den nya moderatledda ekonomiska politiken, säger Kinberg Batra på en pressträff och fortsätter:- Sverige behöver tillväxtskapande reformer, och förmåga att kunna genomföra dem också.

Fler nyheter från SR

SR - 4 timmar sedan

Ulla Andersson fick första V-nomineringen

Vänsterpartiets Sörmlandsdistrikt nominerade ikväll partiets ekonomiskpolitiska talesperson, Ulla Andersson, till ny partiledare..

SR - 4 timmar sedan

Regeringskansliet tillåter riskabla appar

Försvarsmakten hindrar inte sina anställda från att ladda ned potentiellt skadliga appar. Även Regeringskansliets personal kommer åt appar som säkerhetsexperter varnar för, kan Ekot berätta..

SR - 6 timmar sedan

Världsledare samlades för att minnas förintelsen

Ledare från 49 länder samlades för att uppmärksamma att det är 75 år sedan koncentrations- och förintelselägret Auschwitz-Birkenau befriades..

SR - 6 timmar sedan

Skåne först ut med utökade självtester för könssjukdomar

Region Skåne kommer som första region i landet att erbjuda ett självtest för klamydia och gonorré som även kan användas för provtagning oralt och analt..

SR - 6 timmar sedan

Spelet bakom SD:s roll i överenskommelsen

Det är motstridiga uppgifter om vilken roll Sverigedemokraterna spelade i oppositionens förhandlingar om mer pengar till kommunerna. Moderaterna lovade Vänsterpartiet att inte blanda in Sverigedemokraterna i samtalen. Men det var det tredje partiet i gruppen, Kristdemokraterna, som höll kontakten med SD, berättar partiledaren Ebba Busch Thor..

SR - 7 timmar sedan

Furtenbach: Regeringen får skälla på V och M

Det är motstridiga uppgifter om vilken roll Sverigedemokraterna spelade i oppositionens förhandlingar om mer pengar till kommunerna..

SR - 7 timmar sedan

Införandet av hemlig dataavläsning skjuts upp

Införandet av hemlig dataavläsning skjuts upp en månad. Den nya lagstiftningen ska nu träda i kraft 1 april, det enades justitieutskottet om i dag..

SR - 8 timmar sedan

"Vi har gått från mörker till ljus"

Enligt dagens dom från Högsta domstolen är det Girjas sameby som ska bestämma hur jakten och fisket ska ske i deras område. En seger för den samiska befolkningen, säger Sametingets styrelseordförande Per-Olof Nutti..

SR - 8 timmar sedan

Riksväg 51 är avstängd strax söder om Ljusfallshammar

Riksväg 51 är avstängd i båda riktningarna strax söder om Ljusfallshammar i samband med en olycka..

SR - 9 timmar sedan

Polisen tar hjälp av militären

Som svar på sprängningarna i landet inrättas nu ett nationellt bombdatacenter där polisen, säpo och försvarsmakten ska samverka för utveckla den tekniska utredningen av brotten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.