YA > Lokalt

Sunday, 19 January, 20:52

YA - 15 jan 20 kl. 09:00

Krav på sänkt hastighet i byn efter att hund kördes ihjälEn hund fick sätta livet till när den blev påkörd på Byabacksvägen i Sövestad. Nu förnyar byborna kravet på åtgärder mot de höga hastigheterna på byns gator..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Byabacksvägen, Sövestad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Krav, sänkt, hastigheti , bynefter att , hund, kördes ihjäl
Helsingborgs Dagblad - 12 maj 15 kl. 16:30

Ingen sänkt hastighet

Boende längs Gamla Södåkravägen vill ha sänkt hastighet på sträckan. Men de får inget gehör hos Transportstyrelsen..

DalaDemokraten - 28 jul 17 kl. 13:05

"Skolan ligger himla nära": Kräver sänkt hastighet

Det är högst befogat med sänkt hastighetsgräns vid "Sunnansjökorset". Det anser Ann Hultman som skrivit brev till länsstyrelsen med krav på ändrad hastighet..

Dalarnas tidningar - 28 jul 17 kl. 13:05

"Skolan ligger himla nära": Kräver sänkt hastighet

Det är högst befogat med sänkt hastighetsgräns vid "Sunnansjökorset". Det anser Ann Hultman som skrivit brev till länsstyrelsen med krav på ändrad hastighet..

Kristianstadsbladet - 14 nov 17 kl. 17:00

Förening får inte igenom krav på sänkt hastighet

Nu är sista ordet sagt. Tosteberga samhällighetsförening får inte gehör för sänkt hastighet på en enskild väg. Transportstyrelsen avslår överklagandet av länsstyrelsens beslut..

Länstidningen i Jämtland - 23 maj 18 kl. 18:00

Krav på sänkt hastighet på Frösön

Allt fler kör allt fortare längs Lövtorpsvägen på Frösön. Nu ansöker de boende längs vägen sänkt hastighet..

Skånskan - 22 aug 19 kl. 05:00

Bybor förlorar mål om sänkt hastighet

KÄVLINGE Trafikutsatta boende vid en väg i Dösjebro får nej i ännu en instans på sitt krav om en sänkning av hastigheten utanför byn på grund av bettransporter.Den här gången är det Transportstyrelsen som säger nej med hänvisning till tidigare föreskrifter om att den högsta tillåtna hastigheten på vägsträckan ska vara 80 kilometer i timmen.
Länsstyrelsen har tidigare också nekat de boende en hastighetssänkning med motiveringen att vägsträckan inte ligger inom ett tätbebyggt område.

Dalarnas tidningar - 22 maj 14 kl. 08:10

50 000 kr för sänkt hastighet

Ludvika kommuns samhällsbyggnadsförvaltningen har upphandlat Tyréns arkitekt- och ingenjörsfirma i Uppsala att inom en budget på 50 000 kronor utföra en trafikutredning hur man ska kunna sänka hastigheten på väg 66/Grangärdevägen i höjd med Hammarbacken. Bakgrunden är Trafikverkets krav på eliminerat vägbuller för att godkänna detaljplanen som innebär att HMB Constructions och Dristighetes kan starta boprojektet i etapper av drygt 100 bostadsrätter i flerfamiljshus på tallbevuxna åsen vid Skuthamnsbadet. Thyréns ska skyndsamt föreslå och kostnadsuppskatta vad som krävs för hastighetssänkning till 40 km/tim på väg 66 mellan korsningarna med Domarevägen och Hammarbacksvägen..

BT - 10 jan 14 kl. 19:07

Krav att Trafikverkets chef avgår

Cirka en timme före tågurspårningen i tisdags fick Trafikverket flera larm om fel vid växeln - ändå upprätthölls trafiken. Nu vill facket att verkets generaldirektör Gunnar Malm avgår.- Jag har uppfattningen att man måste få en annan ledning på Trafikverket, säger Janne Rudén, ordförande i Seko som har cirka 20 000 medlemmar inom järnvägen, till TT.

Barometern - 04 sep 13 kl. 07:35

Kommunen stöder krav på sänkt fart

Trycket för att sänka hastigheten på E 22 vid Hossmo ökar rejält. Nu ställer sig även Kalmar kommun bakom kravet. ?

SmålandsPosten - 20 jan 17 kl. 15:31

Krav på fler nya bostäder i Ingelstad

Bygderådet i Ingelstad vill se fler bostäder i samhället. Sänkt hastighet på riksvägen är en annan viktig fråga. – Släpp tomterna till marknadspriser, säger Lars Henriksson..

Fler nyheter från YA

YA - 1 timme sedan

Första YA från nya redaktionen på Österportstorg

Söndagskvällen blev historisk för Ystads Allehanda. För första gången på 143 år skickades tidningen till tryckeriet från ett nytt tidningshus. YA finns numera på Österportstorg..

YA - 4 timmar sedan

Populära diskoteket blir tidningsredaktion

I YA:s nya lokaler låg tidigare diskotek Starshine. I ett kvart sekel var det stadens nöjesställe nummer ett. – Vi hade öppet tre kvällar i veckan och det var i stort sett alltid fullsatt, minns Jens Persson..

YA - 11 timmar sedan

Fler kontroller gav resultat – så här många fler biljettfuskare åkte fast

Av de 170 000 biljettkontroller utfärdade av Skånetrafiken i kollektivtrafik runtom i länet var nästan 18 000 stycken tjuvåkare, rapporterar P4 Malmöhus. Det är en ökning med 1800 personer jämfört med året dessförinnan. .

YA - 13 timmar sedan

Nya åttavåningshuset skjuter i höjden” Byggt en våning per vecka”

Höghuset i kvarteret Grundström har snabbt skjutit i höjden. Nu visar sig åttavåningshuset i sin fulla höjd och i november beräknas de 36 lägenheterna vara inflyttningsklara. – Vi har byggt en våning per vecka, säger Lars Egvärn, platschef för byggentreprenören NCC..

YA - 14 timmar sedan

Lukas Ernryd: Ryssen trodde en puma hade ätit upp mig – sen fick jag en utskällning

Vad får man om en ryss, en österrikare och en svensk går in i en mataffär? Kaos. Det är vad man får..

YA - Igår: 12:01

I morse: Larm om inbrott i badhytt

Polisen larmades till ett misstänkt inbrott i en badhytt i Ystad på lördagsmorgonen..

YA - Igår: 09:00

Bastubyggare polisanmäler ”ödlefientligt” miljöförbund

Med hot om vite vill miljöförbundet tvinga Sven Persson, Nybrostrand, att ta bort sin bastu. Nu har han polisanmält miljöförbundet eftersom en rivning skulle störa den rödlistade sandödlan han menar har etablerat sig nära bastun..

YA - Igår: 21:00

Tonårspojke döms för våldtäkt mot barn – ska betala 115 000 i skadestånd

En tonårspojke har av Ystads tingsrätt dömts för våldtäkt mot barn efter att ha förgripit sig på en två år yngre flicka. Påföljden blir ungdomstjänst. Han ska betala 115 000 kronor i skadestånd till brottsoffret..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.