SR > Vetenskap

Friday, 24 January, 15:57

SR - 14 jan 20 kl. 09:00

Fler privata aktörer i rymden leder till mer rymdskrotAtt allt fler kommersiella aktörer börjar ta plats i rymden kan innebära problem för rymdmiljön och i framtiden även för livet på jorden..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fler, privata, aktöreri , rymden, ledertill , mer, rymdskrot
Hela Gotland - 28 aug 19 kl. 06:21

Regionen öppnar för fler privata aktörer

Socialnämnden överväger att låta fler privata aktörer sköta delar av deras verksamhet..

Kristianstadsbladet - 16 nov 16 kl. 03:00

Vill se fler privata aktörer i välfärdssektorn

Privata aktörer i välfärdssektorn är bra för Östra Göinge. – Det höjer kvalitén och ökar valmöjligheterna, säger Sofia Nilsson, C, som i går besökte företag i kommunen tillsammans med svenskt näringsliv..

SVT - 08 mar 17 kl. 18:37

Fler privata aktörer i Melodifestivalen

Det är SVT:s stora flaggskepp, men i dag drivs Melodifestivalen till stor del av privata aktörer. 13 vinstdrivande företag är inblandade i den sex veckor långa folkfesten och antalet inblandade företag har mer än fördubblats på tre år. – SVT är inte experter på att arrangera en turné eller ett publikt evenemang av den här storleken och därför överlåter man det till en annan part, säger Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen..

YLE - 02 dec 15 kl. 12:41

Henriksson: Privata aktörer behövs inom vården

Maarit Feldt-Ranta (SDP) säger till Österbottens tidning att hon är besviken på SFP:s agerande med privata aktörer inom vården. Men Anna-Maja Henriksson (SFP) håller fast vid att de privata aktörerna behövs inom vården. Privata aktörer behövs som komplement till den offentliga vården.

YLE - 22 aug 15 kl. 07:39

Stadsforskare: Finansiera Centrumslingan med privata aktörer

Kunde inte Centrumslingan eller en utbyggnad av metron delfinansieras av privata aktörer? Det föreslår den svenska stadsbyggnadsforskaren Alexander Ståhle. Alexander Ståhle, stadsbyggnadsforskare på Kungliga Tekniska Högskolan och vd för konsultföretaget Spacescape har själv fått välja plats för vår intervju.

YLE - 09 maj 17 kl. 03:40

"Patienter har ju redan bred valfrihet - privata aktörer kommer att gynnas av reformen"

I dag publicerar regeringen sitt lagförslag om valfrihet inom social- och hälsovården. Grundtanken med reformen, som drivits framåt i hastig takt, är att öka utbudet av vårdleverantörer och samtidigt minska på kostnaderna inom hälsovården. Förslaget har ändå väckt stark kritik bland experter, som inte alls är övertygade om att reformen i sin nuvarande form kommer att gynna patienterna.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Vill få in privata aktörer

Behöver kapital. Sunne Turism jobbar för att privata aktörer ska köpa in sig i bolaget. Orsaken är att man behöver få in kapital för att kunna utveckla turismen i Sunne.

SmålandsPosten - 14 apr 18 kl. 09:33

Akut brist på plats i förskolan - privata aktörer avvaktar

Det är gott om barn men inte förskoleplatser på Teleborg. Behovet av fler platser beskrivs nu som närmast akut. En förklaring är att det har dröjt med att få in privata aktörer..

Kristianstadsbladet - 15 jul 18 kl. 19:26

Åhus lyfts av privata aktörer

Åhus behöver fler boenden, mer shoppingmöjligheter och bättre infrastruktur. Men byns privata aktörer drar åt samma håll och är övertygade om att Åhus kommer fortsätta lyftas. .

Barometern - 04 sep 18 kl. 18:51

TV: ”Kraven ska vara desamma – även för privata aktörer”

Privata aktörer eller inte inom välfärden? Och hur ska de äldre få fler seniorboenden? Liselotte Ross (V) och Christina Fosnes (M) duellerar om viktiga äldrefrågor..

Fler nyheter från SR

SR - 9 timmar sedan

3D-kopior av kroppsdelar ska förbättra operationer

Att kunna känna, vrida och vända på en modell av en patients organ eller kroppsdel gör att operationer kan planeras bättre. Det är tanken bakom en ny satsning på Skånes Universitetssjukhus där läkare nu kan beställa en kopia av en kroppsdel precis som man beställer en röntgenbild..

SR - 9 timmar sedan

Svenskar som varit i Kina testas för det nya coronaviruset

Ett litet antal personer i Sverige har provtagits för det nya coronaviruset som sprider sig från Wuhan i Kina. Det är personer som som varit i kinesiska Wuhan och som har tecken på luftvägsinfektion..

SR - 9 timmar sedan

Oförklarligt ljusstark supernova - över tio år senare vet forskarna orsaken

Tidigare oidentifierat ämne i en av de ljusstarkaste supernovorna hittills har nu identifierats..

SR - Igår: 12:02

Uråldrigt DNA från västra Afrika väcker frågor

Forskare vid Harvard har lyckats ta fram DNA från skelett av fyra barn, begravda i nordvästra Kamerun. Resultaten ställer nya frågor om hur språkgrupper folkvandrat på kontinenten..

SR - Igår: 11:54

Dit hänvisar man sin spelberoende vän

Var råder man en nära vän att söka hjälp med sitt spelberoende? En forskargrupp från Lunds universitet har låtit drygt 2 000 svenskar svara på den frågan i en webbenkät..

SR - Igår: 06:00

Stress kan leda till grått hår – hos möss

Det finns många teorier om att stress kanske kan göra oss människor gråhåriga. I en ny studie som publicerats i Nature har forskare vid Harvard kunnat visa hur stress kan leda till grått hår hos möss..

SR - Igår: 06:00

Skogsbrandsforskare vill satsa på att förebygga brandspridning

Fler vattenbombande flygplan är en lösning som Australien vill satsa på för att stoppa skogsbränder. Vi skulle istället behöva mer resurser för att förebygga bränder, menar David Bowman, skogsbrandsforskare vid University of Tasmania..

SR - I förrgår: 12:07

Högre pris på vatten kan bli torkans pris i Australien

I Australien är vattenbrist en av konsekvenserna av ett allt torrare klimat..

SR - I förrgår: 08:18

Dra eller ge upp? Tidigare erfarenheter avgörande för barnet

Enligt ny amerikansk och kanadensisk forskning prövar inte småbarn nya saker slumpartat eller bara genom att härma vuxna..

SR - I förrgår: 06:49

Viktoperation minskar inte psykisk ohälsa hos unga

Unga som går ner kraftigt i vikt genom en så kallad gastric bypass-operation verkar inte få en långsiktigt bättre psykisk hälsa, enligt ny forskning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.