Computer Sweden > IT

Monday, 27 January, 01:44

Computer Sweden - 15 jan 20 kl. 08:48

Här får alla boende digitala säkerhetsnycklar från staten
Alla färingar över 15 år kommer att tilldelas en digital säkerhetsnyckel. Detta som ett led i det Färöarnas nationella digitaliseringsprogram..
Läs mer på Computer Sweden
Läs mer om:
Färöarnas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här får alla boende, digitala, säkerhetsnycklarfrån , staten
IDG - 15 jan 20 kl. 08:48

Här får alla boende digitala säkerhetsnycklar från staten


Alla färingar över 15 år kommer att tilldelas en digital säkerhetsnyckel. Detta som ett led i det Färöarnas nationella digitaliseringsprogram..

YLE - 15 apr 16 kl. 06:00

Forskares hälsning till staten: För att spara måste det få kosta

Att tro att det går att spara pengar genom att digitalisera tjänster inom den offentliga sociala sektorn har inte visat sig vara någon vidare idé. Dålig planering och brist på utbildning har lett till att socialarbetarna är missnöjda med allt som har med digitalisering att göra. Av alla yrkesgrupper är socialarbetare mera motvilliga än andra när det gäller att utveckla e-tjänster och rådgivning via internet.

Politikerbloggen - 07 dec 12 kl. 08:19

Staten och kommunerna måste ta större ansvar för flyktingmottagningen


DEBATT. För Miljöpartiet är det kommunala självstyret ett viktigt fundament. Alla beslut bör tas så nära medborgarna som möjligt.

Kristianstadsbladet - 01 jun 11 kl. 06:30

Det digitala - hopp eller hot?

På fredag visar SVT "Press, pause, play", en dokumentär om den digitala teknikens möjligheter. "Debatten har mest handlat om ekonomi, vi ville belysa den kreativa sidan", säger Adam Svanell, som gjort de flesta intervjuerna i filmen.
KRISTIANSTAD.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Christiania överlämnat till de boende

Den första juli i år lämnades så fristaden Christiania i Köpenhamn över till de boende. Vräkningshotet mot de boende är därmed undanröjt en gång för alla. Däremot styrs kontrollen över området upp i och med att danska staten från och med nu kräver en hyra på sex miljoner kronor årligen.

YLE - 08 feb 17 kl. 19:32

Staten sparar - flyktingbarnen kanske inte stannar i Ingå

En stor del av de minderåriga flyktingarna i Ingå kan tvingas lämna kommunen där de nu har bott i över ett år. Det medger Jaana Suokonautio som är ansvarig för flyktingfrågor vid Närings-, trafik- och miljöcentralen i Nyland (NTM). Jaana Suokonautio säger att beslutet hur kommunen ska gå vidare i ärendet kommer i slutet av veckan.

Cornucopia - 27 jun 15 kl. 11:30

Digitaliseringen: Den digitala mellanhandsekonomin

"Fler och fler produkter och tjänster – och framför allt digitala – konsumerar vi nu genom alltmer komplexa lager på lager av mellanhänder. Vad digitaliseringen har inneburit är nämligen att den dramatiskt pressat ner kostnaden för att vara en mellanhand." - InuseAnvändbarhetsföretaget Inuse har en mycket läsvärd artikel om mellanhandsekonomin, caligopolet.

Sydsvenskan - 08 jul 15 kl. 04:00

Digitala hot och löften

I Kina är uppskattningsvis upp till tusen censorer anställda på varje enskilt internetföretag. Mellan 20 000 och 50 000 internetpoliser och uppskattningsvis 250 000 till 300 000 internetgranskare, betalda av såväl centrala som lokala myndigheter, deltar i censurarbetet på internet. Trots att statens censurpolitik och hot om repressalier har en avskräckande inverkan, begagnar sig många användare på sociala medier av till exempel morph-teknik för att kringgå censuren.

Skånskan - 15 jun 19 kl. 05:30

Staten måste fi­nan­siera mer

90 mil­jarder kro­nor saknas om väl­färden inte ska för­sämras de nä­rmaste sju-åtta åren. Det är fi­nans­mi­nis­ter Magdalena Andersson (S) som gör be­döm­ningen, men hon har de flesta eko­nomer och be­dö­ma­re bak­om sig, även om de ex­akta sum­morna va­rierar en del.
Det är fram­för­allt de­mo­gra­fin, allt­så att allt fler blir äld­re sam­ti­digt som det har fötts många barn de senaste åren, som gör att kost­naderna väntas öka.

Cornucopia - 12 jan 20 kl. 16:17

"Vi har inte råd" håller inte - staten amorterade 149 miljarder - vad ville du se att pengarna gått till?

Att Sverige och svenska staten inte har råd att t ex sänka skatten eller öka anslagen för att lösa olika problem håller helt enkelt inte. Staten amorterade 149 miljarder på statsskulden eller nästan 15 000:- SEK per person boende i landet. Även om man rensar för engångseffekter fanns många miljarder i reformutrymme oavsett om man är vänster (=öka utgifterna) eller höger (=sänk skatten) eller en kombination därav.

Fler nyheter från Computer Sweden

Computer Sweden - Igår: 07:01

28-årige snickaren ska leda nya AWS-byggaren


Med sina 28 år är Jacob Welsh troligen en av branschens yngre vd:ar. Han leder numera Tiqqe, där han tillsammans med ett antal profiler från branschen börjar om med tydligt fokus på att bygga AWS-tjänster..

Computer Sweden - I förrgår: 14:55

Telenor: Nio av tio anställda är en säkerhetsrisk


Enligt en undersökning från Telenor och Sifo är nio av tio anställda på svenska företag en säkerhetsrisk. Vanligaste riskbeteendet är osäkra lösenord, och allra värst är det med de yngre..

Computer Sweden - I förrgår: 12:45

Alla pratar om fyradagarsvecka – nu testar svensk digitalbyrå


På sistone verkar tanken att skippa en arbetsdag i veckan börjat få fäste. I Finland vill statsministern införa det, Microsoft har testat med framgång i Japan och nu ska svenska digitalbyrån Topvisible prova på det ­– fast utan att korta arbetstiden..

Computer Sweden - I förrgår: 10:42

Jönköpingsbolag köper spanskt – och norskt Kommando till Sverige


Säkerhetsbolag är ofta mindre och nischade, men även den delen av branschen påverkas av konsolideringsvågen. Nu i veckan har vi sett två förvärv med svenska säkerhetsbolag inblandade..

Computer Sweden - I förrgår: 10:25

Nu går molnet om de egna datahallarna – för gott


Företagen väntas under 2020 nå den brytpunkt där det konstant investeras mer i molnet än i traditionella it-lösningar..

Computer Sweden - I förrgår: 09:42

Tysk biluthyrare läckte 3 miljoner kunduppgifter – politiker, diplomater och kändisar


Det tyska biluthyrningsföretaget Buchbinder exponerade en kunddatabas med 3,1 miljoner poster med kundernas personuppgifter. Bland de drabbade finns både politiker, diplomater och kändisar inom sport och underhållning..

Computer Sweden - I förrgår: 09:16

Cyberattack mot europeiskt energibolag – Iran misstänks ligga bakom


Ett intrång i nätverket på ett europeiskt energibolag har stoppats efter att ha pågått från november förra året till januari i år. Iranska staten misstänks ligga bakom attacken..

Computer Sweden - I förrgår: 07:01

Ministern: "Digitaliseringen skulle må bra av mer politisk konflikt"


Digitaliseringsminister Anders Ygeman skulle gärna se att temperaturen i den politiska debatten drogs upp. Det säger han i en stor intervju med Computer Sweden, där han också ger sin syn på molntjänster i staten, bredbandsmål och hindren för statens digitalisering..

Computer Sweden - 23 jan 20 kl. 12:49

Digital deg till Pulsen Integration


Pulsen Integration ska hjälpa brödföretaget Pågen med att knåda ihop en skalbar hybridplattform..

Computer Sweden - 23 jan 20 kl. 10:54

Iver ska säkra den svenska exporten


Det blir Iver som tar hem uppdraget som driftpartner till Exportkreditnämnden, EKN. Det tre plus sjuåriga avtalet beräknas vara värt 60 miljoner kronor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.