PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 17 January, 23:37

PrivataAffärer - I förrgår: 08:40

En ny köprek bland onsdagens analyserNordea höjer Balders riktkurs till 480 kr, från 417 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg. Balders aktie stängde på 460,20 kr på tisdagen. Pareto har sänkt sin riktkurs på Kindred från 83 till 65 kr.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Balders, Bloomberg, Kindred, SEB Equities, Securities, ABB, DNB Markets, Stanley, Telia, Suisse, Swedish Matchs, Matchs, Swedish Match, NCC, Peab, Sandvik

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En ny köprekbland , onsdagens, analyser
PrivataAffärer - 08 mar 17 kl. 09:17

Här är onsdagens analyser

Det har varit relativt tunnsått på analysfronten under onsdagsmorgonen. Några analyser har dock dykt upp....

PrivataAffärer - 20 nov 19 kl. 09:43

Här är onsdagens analyser

Carnegie inleder bevakning av Cellink med köprekommendation och riktkurs 340 kr. Det framgår av ett marknadsbrev. Cellink verkar inom den snabbväxande marknaden för 3D-bioprinting.

PrivataAffärer - 05 apr 17 kl. 12:41

Här är onsdagens analyser

Onsdagens analysskörd bjuder både på höjningar och sänkningar av rekommendationer och riktkurser. Här är ett urval....

PrivataAffärer - 25 sep 19 kl. 08:45

En ny köprek bland onsdagens analyser

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Dustin till köp från behåll. Riktkursen ligger kvar på 89 kr. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - 18 dec 19 kl. 08:54

En ny köprek bland onsdagens analyser

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för fordonsunderleverantören Concentric till 165 kr från tidigare 145 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 07 feb 18 kl. 10:45

Här är onsdagens färska analyser

En färsk köprekommendation för en av storbankerna finns med bland onsdagens analyser. Här är ett urval....

PrivataAffärer - 30 maj 18 kl. 11:15

Här är onsdagens färska analyser

Ett nytänt intresse för Telia förekommer i ett par av onsdagens analyser från analyshusen....

PrivataAffärer - 13 dec 17 kl. 10:46

Här är onsdagens färska aktieanalyser

En par nya köprekommendationer men också ett par rekommendationssänkningar finns med bland onsdagens analyser....

PrivataAffärer - 20 dec 17 kl. 10:00

Ny H&M-sänkning bland onsdagens analyser

Ännu en sänkning av H&M-aktien finns med bland dagens aktieanalyser från de stora analyshusen....

PrivataAffärer - 20 jun 18 kl. 08:31

Här är onsdagens analyser

Goldman Sachs höjer sin rekommendation för Sandvik till köp från sälj. Riktkursen höjs till 190 från 150 kr. SEB Equities höjer sin rekommendation för Peab till behåll från sälj.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Mystisk kursuppgång i Note

Note steg redan i öppningen på fredagen och handlades på eftermiddagen drygt 12 procent högre. Aktiviteten var också ovanligt stor med dryga 800 avslut, det högsta antalet sedan Note noterades 2004. När Nyhetsbyrån Direkt når styrelseordföranden Johan Hagberg, som dessutom är största ägare i Note, hade han inte noterat aktiens avancemang.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

SBB vill sälja fastigheter för 11 miljarder

”SBB, med ett fastighetsvärde på över 70 miljarder kronor, har attraktiva tillgångar vilket dessa försäljningar tydligt visar. Genom försäljningarna kommer vi att ha förberett SBB för en BBB+ rating”, säger Lars Thagesson, vice vd på SBB. Fastigheterna som är på väg att säljas har ett stort inslag av kontor.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Börsen handelsstoppar Hufvudstadens C-aktie

”Nasdaq Stockholm AB har beslutat att handelsstoppet ska bestå under en utredning huruvida förutsättningar föreligger för fortsatt handel i Huvudstaden AB:s C-aktie på Nasdaq Stockholm”, skriver Nasdaq i ett meddelande. Hufvudstadens A-aktie handlas fortsatt. Spekulationsaktie Hufvudstaden C är något av en spekulationsaktie som ofta visar extrema rörelser under mycket låg omsättning.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Dr Doom: Överhängande risk för stor börskorrektion

Nouriel Roubini blev världskändis på förutsägelsen att husmarknaden i USA skulle kollapsa, och öknamnet ”Dr Doom” fick han efter förutsägelsen om finanskrisen 2008 – två år innan den tog sin början. Inför 275 investerare på Skagens Nyårskonferens på Waterfront i Stockholm på fredagsförmiddagen skissade Dr Doom på fyra olika scenarier för global tillväxt, beroende bland annat på utfallet av konflikten mellan Iran och USA. Han talade också om de skuldsatta amerikanska bolagen, och om pressen på marginalerna som hotar att öka ytterligare i takt med att lönehöjningarna i USA ökar.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

ABG: Red Tiger kan lyfta Net Ent

Det menar AGB Sundal Collier i en analys och som Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat tidigare på fredagen höjer analyshuset sin rekommendation till köp och justerar upp riktkursen till 36 kronor (30). ”Vi gör antagandet att Red Tiger kan växa med ungefär 20 procent i år jämför med i fjol, vilket vi inte anser är utmanande eftersom vi uppskattar att tillväxten har varit betydligt högre under 2019”, skriver ABG som menar att även om Net Ents ursprungliga affär inte växer så kan rörelseresultatet komma att stiga med omkring 20 procent under 2020 jämfört med 2019. I den potentiellt positiva vågskålen finns även den utökade livekasino-satsningen som ABG tror börjar få fäste hos operatörerna, men som analyshuset inte tagit med i estimatberäkningarna för 2020.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Många tekniska analyser i fredagens Trading Direkt

I den tekniska analysen svarade Tobbe Rosén på tittarfrågor om allt från stödnivåer till stop-loss. Teknisk analys i fredagens avsnitt: S&P500, DAX, OMXS30, Sandvik, Volvo, Hexpol, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, Koppar, Guld, Olja (Brent), Alelion, Arctic Paper, Hemcheck, Lime, Mentice, Nokia, Pandora, Raytelligence, SBB, Tesla, Varta, Ziccum, JP Morgan.  .

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Hernhag: Fem favoritaktier med miljöprägel

Christian : Vilka är några favoritbolag inom bolag med tydligt miljöfokus?
Marcus: Neste gör biobränsle, Absolent och Nederman olika typer av luft- och filterprodukter, Alfa Lavals industriprodukter fixar en del för miljön, Nextera Energy är störst på ren energi. Det är fem olika alternativ med miljöprägel.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Tre toppval i tech-sektorn

Gamingbolaget Embracer, för vilket Redeye har ett rimligt värde för aktien på 100 kronor i ett basscenario, beskrivs som ett kvalitetsbolag i en tillväxtsektor. ”Aktiekursen har fallit under det fjärde kvartalet 2019 som en följd av en negativ analys. Vi anser att det är omotiverat och i stället ser vi den nuvarande aktiekursnivån som mycket attraktiv”, skriver Redeye om Embracer.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Sparekonomen: Avskaffa begreppet hedgefonder

Vissa fondkategorier är tydligare än andra. Vad Sverigefonder eller USA-fonder placerar i är tämligen uppenbart. Men vad hedgefonder egentligen placerar i är desto mer oklart.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Carnegie: Därför ska du sälja Holmen

Carnegie konstaterar att aktien gått upp nästan 60 procent sedan starten av 2019, trots att konsensus och Carnegies egna estimat har sänkts under samma period. ”Omvärderingen av skogstillgångarna (bokförda värdet upp) och aktieåterköpsprogrammet gav stöd till aktien under 2019. Nu är det dags att fokusera på resultat- och kassaflödesutsikterna, som enligt oss i stora drag är oförändrade från början av 2019”, skriver Carnegie i morgonbrevet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.