Kristianstadsbladet > Kultur

Monday, 27 January, 20:29

Kristianstadsbladet - 15 jan 20 kl. 08:45

Bronsstatyer lever farligt – stölderna fortsätterBronsstatyer i offentlig miljö lever ett farligt liv. Senast var det "Ung pojke" som försvann utanför en gymnasieskola i Ystad, och han delar sitt öde med konstverk i flera andra städer. – Enormt frustrerande, säger en konsthallschef..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Ung, Ystad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bronsstatyer, lever, farligt, stöldernafortsätter
Kristianstadsbladet - 15 jan 20 kl. 08:45

Bronsstatyer lever farligt – stölderna fortsätter

Bronsstatyer i offentlig miljö lever ett farligt liv. Senast var det "Ung pojke" som försvann utanför en gymnasieskola i Ystad, och han delar sitt öde med konstverk i flera andra städer. – Enormt frustrerande, säger en konsthallschef..

Hela Gotland - 15 nov 13 kl. 10:41

Är det farligt att bo på Gotland?

Gotland hamnar riktigt dåligt i SKL:s stora undersökning om trygghet och säkerhet i Sveriges kommuner. Våldsbrotten och stölderna är relativt sett fler här än på andra ställen..

Corren - 09 maj 14 kl. 14:02

Cykeltjuvarna lever farligare

Polisens offensiv mot de omfattande cykelstölderna i Linköping börjar nu ge resultat. Inom kort kommer en 22-årig man att åtalas för häleri av cyklar som stulits i Ryd..

Skånskan - 05 jan 16 kl. 06:00

Bättre bevakning ger resultat

Ystad Snatteri och stöldDet är värdet på det stulna som avgör om det bedöms som snatteri eller stöld i en butik. Värdegränsen mellan snatteri och stöld ligger på 1 000 kronor. För snatteri kan tjuven dömas till böter och högst 6 månaders fängelse.

BT - 22 okt 12 kl. 13:18

Högt pris för billiga transporter

Utländska chaufförer lever i månader i sina lastbilar, är underbetalda med en lön på 6 500?15 000 kronor per månad enligt deras egen utsago. Det är ovärdigt ett land som Sverige att transporter sker på detta sätt.

UT - 26 okt 13 kl. 08:46

Flera tillbud utefter vägbygget

En explosion och en klämolycka med två veckors sjukskrivning som följd. Men trots en del tillbud är ändå vägbygget mellan Dållebo och Hester relativt säkert, enligt projektledare Gunnar Jelbin på Trafikverket. När man skulle röja upp efter en sprängning vid vägbygget den 30 september visade det sig att det fanns odetonerat sprängmedel kvar, som exploderade.

BT - 19 mar 13 kl. 01:33

Liga bakom skoterstölder

En inhemsk liga ligger bakom vinterns alla stölder av snöskotrar i Norrbotten, tror polisen. Jämfört med förra vintern har stölderna ökat kraftigt. Både i januari och februari stals 15 snöskotrar.

BT - 13 jul 12 kl. 16:30

Undvik tjuvarnas fälla vid bilköp

Se upp innan bilköpet. Trots att en bil är stulen så kan det se bra ut på pappret. Organiserade brottslingar gör bilar till trafikfaror.

YA - 09 jan 14 kl. 07:20

Sopligor härjar på tippen

Foto: Ita Jablonska
Klåfingriga besökare är ett stort bekymmer för Skånes återvinningscentraler. Bland annat är det bilbatterier som är ett åtråvärt byte för soptjuvarna i Ystad.– Det är ligor som härjar och vi polisanmäler alla incidenter, säger Anders Granqvist, platschef på Sysav i Ystad.

Sydsvenskan - 10 sep 15 kl. 04:00

Underbart är kort

Jonas Karlsson har sedan debuten 2007 gjort sig ett namn som en av våra absolut skarpaste novellister. Med sina koncentrerade, korta berättelser lyckas han sätta vardagen i gungning hos läsaren och, i sina bästa stunder, vrida den ett par varv så att det välbekanta framstår i ett nytt ljus.”Jag är en tjuv” är en längre berättelse men Karlssons dramaturgiskt drivna och språkligt avskalade stil känns igen.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 4 timmar sedan

Oumbärliga dagböcker som tar oss nära historien

När den rumänske författaren Mihail Sebastians dagböcker under åren 1936-1944 gavs ut flera år efter kriget väckte den en häftig debatt om landets roll i Förintelsen. Kulturjournalisten Thomas Kjellgren läser en bok som för honom nära händelser och personer på ett närmast unikt vis. .

Kristianstadsbladet - 6 timmar sedan

Meningslösa mord i rasbiologins tecken

Den största förtjänsten med boken är att den ger oss en möjlighet att förstå det vi helst skulle slippa att förstå, menar Mikael R Karlsson efter att ha läst en ny bok med förintelsens överlevare..

Kristianstadsbladet - 6 timmar sedan

Känd Kristianstadsförfattare bryter med Piratförlaget

Spänningsförfattaren Kristina Ohlsson väljer att bryta med sitt tidigare förlag Piratförlaget. I höst kommer hennes nya deckarserie, med västkusten som miljö, på nytt förlag. .

Kristianstadsbladet - 6 timmar sedan

Hur gör man en bebis? Svar i ny bilderbok.

Anna Fiskes kärleksfulla berättelse berättar allt och lite till om hur man gör barn. Recensenten Eva Wahlström blir förtjust över den påhittiga boken..

Kristianstadsbladet - 6 timmar sedan

Koder dyrkar upp mystiken i nytt äventyr för barn

Två sjundeklassare i Lerum ägnar sig åt lokala mysterier. De förekommer i en fantasy där gåtorna oftast löses genom att dunkla textmeddelanden tolkas..

Kristianstadsbladet - 6 timmar sedan

Läskigt syskondrama som griper tag och överraskar

Tunga familjehemligheter och plågade spöken. Kristina Ohlsson är aktuell med en ny spänningsbok för mellanåldern..

Kristianstadsbladet - 10 timmar sedan

Ulf Lundell till Österlen

Hemmaplan, Österlen. När Ulf Lundell åter ger sig ut på rockturné sommaren 2020 landar han också på sitt Österlen för en spelning. Kronovalls vinslott tar emot den svenske legendaren den 16 juli..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 01:00

Bästa skrivtipset: Grubbla inte, skriv!

Vad är knepet med att skriva böcker? Att skriva. Journalisten Ingela Rutberg läser författaren Kristina Ohlssons bok om sin väg till skrivandet, och blir inspirerad av hur själva lusten till skrivandet lyfts fram.

Kristianstadsbladet - I förrgår: 01:00

Drabbande nära möte med överlevare

Bernt Hermele och Cato Lein har med ”Överlevarna” mött många av dem som räddades undan nazisterna och fick ett nytt liv i Sverige. Vad minns de? Och hur blev deras liv?

Kristianstadsbladet - I förrgår: 01:00

"Förintelsens minnesdag är viktig, men inget vaccin”

Förintelsens minnesdag är ett av många bra och viktiga initiativ för att vi aldrig ska glömma. Men det är inget vaccin mot att det aldrig ska upprepas. Det menar historikern Johan Dietsch, Kristianstad, som tycker sig se likheter idag med 30-talet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.