Dagensanalys.se > Ekonomi

Saturday, 18 January, 02:21

Dagensanalys.se - I förrgår: 08:47

Tredjepartskakorna försvinner helt år 2022Webbläsaren Chrome som ägs av Google kommer att fasa ut tredjepartskakorna fram till och med år 2022. Tredjepartskakor har levt på lånad tid länge nu. Numera blockeras de av Apples Safari, Firefox från Mozilla och Microsoft Edge. Bara Google Chrome är helt öppen för att hantera tredjepartskakor, men nu ska det bli ändring. Google tänker nämligen helt fasa ut tredjepartskakor fram till år 2022 och ersätta dem med en egen lösning – Privacy Sandbox.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Chrome, Google, Apples Safari, Mozilla, Microsoft Edge, Google Chrome, Sandbox, Tredjepartskakorna, Dagensanalys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tredjepartskakorna, försvinner, helt, år, 2022

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 12 timmar sedan

Nomineringarna till Sveriges bästa webbplatser

Om två veckor utses Sveriges bästa webbplatser och intranät. 20 företag, organisationer och myndigheter är nominerade i fyra kategorier. Tävlingen utgår ifrån Sveriges största webbplatsundersökning med svar från 117 087 respondenter.

Dagensanalys.se - 12 timmar sedan

Sverige halkar efter Danmark i digitaliseringsligan

Sverige är bland de tio länderna i världen som är bäst förberedda för digitalisering. Men inom teknik och infrastruktur tappar man gentemot övriga Norden, visar en ny rapport från Cisco. Cisco har släppt rapporten Digital Readiness Index (DRI), en återkommande genomgång av förutsättningarna för framgångsrik digitalisering.

Dagensanalys.se - 14 timmar sedan

Facebook skippar annonser i WhatsApp

Facebook har sedan länge planerat att införa annonser i WhatsApp. Nu rapporterar Wall Street Journal att annonsplanerna istället skrotas. Istället för annonser tänker Facebook bygga in funktioner i WhatsApp som underlättar för företag att kommunicera med sina kunder.

Dagensanalys.se - 15 timmar sedan

Googles moderbolag Alphabet når 1 biljon dollar

Googles moderbolag Alphabet är nu det fjärde amerikanska bolaget att nå ett marknadsvärde på 1 biljon dollar. Apple och Amazon nådde denna milstolpe sommaren 2018, och Microsoft nådde 1 biljon dollar i april 2019. Sundar Pichai (tidigare vd för Google) tog över som vd för Alphabet i december efter att grundarna Larry Page och Sergey Brin avgått.

Dagensanalys.se - 16 timmar sedan

Google lanserar en ny shopping-sektion bland sökresultaten

Under gårdagen tillkännagav sökjätten Google att man lanserar ett nytt sätt att hitta kläder, skor och accessoarer. En helt ny shopping-sektion som innebär både möjligheter och risker för e-handlare. Det var den 15:e januari som Google, via ett blogginlägg, meddelade att man lanserat ett nytt sätt för människor att hitta bl.

Dagensanalys.se - Igår: 14:20

Dags för timeout från hat och negativitet på nätet

Sinch lanserar ny meddelandetjänst och bjuder in människor att skicka positiva meddelanden till främlingar. Som ett svar på ökande hat och negativitet på sociala medier har Sinch i samarbete med Mental Health America (MHA), skapat världens första meddelandetjänst för positiva budskap. Den nya meddelandetjänsten #TextForHumanity är utvecklad av Sinch och låter människor skicka ett positivt meddelande till en främling.

Dagensanalys.se - Igår: 10:00

Rapport: Data är inget marknadsförare prioriterar

Nielsen har nyligen släppt sin årliga marknadsföringsrapport. Vi får bland annat veta hur marknadsförare uppfattar effektiviteten av digitala och traditionella kanaler samt att data prioriteras bort. Nielsens rapporten The Age of Dissonance baseras på svar från mer än 360 varumärken och företag.

Dagensanalys.se - Igår: 08:32

Operatören som vill konkurrera med Google berättar inte hela sanningen

Trenden är tydlig att operatörerna vill ta mer av innehållsaffären. I bland annat USA har jätten Verizon lanserat en konkurrent till sökmotorn Google vid namn OneSearch. Mot bakgrund av integritetsdebatten passar jätten Verizon på att lansera en egen sökmotor som fått namnet OneSearch.

Dagensanalys.se - Igår: 07:54

Europeiska investeringsbanken omfamnar Bolt

Europeiska investeringsbanken (EIB) har tecknat ett riskkreditinstrument på 50 miljoner euro med transportplattformen Bolt från Estland. Finansieringen stöds av Europeiska fonden för strategiska investeringar (EFSI), huvudpelaren i investeringsplanen för Europa. Investeringsplanen för Europa, även känd som ”Junckerplanen”, lanserades 2014 av Junckerkommissionen med målet att stimulera investeringar i Europa.

Dagensanalys.se - I förrgår: 21:31

E-commerce Recruit och Ehandel.se samarbetar för att bli störst på jobb

E-commerce Recruit ingår partnerskap med Ehandel.se för att bli marknadsledande i Sverige på rekrytering inom e-handel. Inför 2020 har E-commerce Recruit ingått ett nära partnerskap med Ehandel som är Nordens största mötesplats för alla som arbetar med e-handel.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.