Nyteknik > Teknik

Wednesday, 22 January, 04:04

Nyteknik - 15 jan 20 kl. 08:40

Politiskt beslut i dag: Avvecklingen av Ringhals kan bromsasSD vill försöka bromsa avvecklingen av Ringhals 1 och 2. Det ska ske genom att riksdagen beordrar regeringen att ge nya direktiv till huvudägaren Vattenfall..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Ringhals, Vattenfall

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Politiskt, besluti , dag, Avvecklingenav , Ringhalskan , bromsas
TA - 05 jun 13 kl. 06:30

Politiskt beslut bakom subventionering av landsbygden

Svar till Jim Fogelqvist och Pia Nilsson, Villaägarna Trelleborg (den 3 juni).
Det har skrivits spaltmeter om resultatet av den årliga Nils Holgersson-rapporten som presenterades i mitten på maj, med en slutsats som bland annat belyser de orättvisa prisförhållandena som råder mellan olika kommuner. Där Eon i rapporten lyfts fram som en betydligt dyrare aktör än sina konkurrenter.

Dalarnas tidningar - 13 jun 13 kl. 06:04

"Ett politiskt beslut"

Sammanlagt 16 barn står i dag i kö till förskolorna i Svärdsjö, Linghed och Enviken. Vid det senaste sammanträdet i Barn- och utbildningsutskottet sade man ja till närmare 60 nya platser i samma område. ?

HBL - 02 jul 13 kl. 19:15

Ett politiskt beslut

I dag meddelade flera länder att Edward Snowden måste befinna sig på deras territorium för att hans asylansökningar skulle tas upp till behandling. Tekniska svepskäl, menar de experter som Hbl talat med.Edward Snowden skickade sent på söndagen asylansökningar till 21 länder.

Barometern - 08 aug 14 kl. 06:26

Politiskt beslut gäller bara förskolor

Tidigare har det från politiskt håll tagits initiativ till att förskolorna ska upphöra med sommarsammanslagningar då de inte varit populära bland föräldrar. Men något politiskt beslut om att stoppa sammanslagningar på fritids finns inte, bara för förskolorna.
– Beslutet vi fattade gällde förskolorna.

Sydöstran - 24 jan 18 kl. 06:00

"Det är ett politiskt beslut”

– Det är ett politiskt beslut, fattat av Olofströms kraftbolags folkvalda styrelse. Däremot har inte kommunstyrelsen fattat något beslut..

LV - 30 maj 14 kl. 08:16

Inget politiskt beslut

Carl-Johan Sjöberg, trafikdirektör på JLT, är mannen bakom förslaget att lägga ner tågtrafiken mellan Oskarshamn och Eksjö.
Men något politiskt beslut finns inte ännu i Landstingsfullmäktige i Jönköpings län. Förändringen tas upp i samband med höstens budgetarbete..

Sydöstran - 11 nov 15 kl. 16:08

– Vilka cancertester vi ska ha är inget politiskt beslut

– Vilka cancertester vi ska ha är inget politiskt beslut, säger Kalle Sandström (S)..

Västerbottens Folkblad - 29 feb 16 kl. 18:41

Kommunen slutar med närradio – innan politiskt beslut

Umeå slutade med närradio – utan politiskt beslut Umeå kommun bestämde att sluta med närradiosändningarna på fullmäktige i går. Men sändningarna försvann redan vid årsskiftet. Det blev het debatt mellan partierna på gårdagens fullmäktige när frågan om närradiosändningarna skulle avgöras.

Sydsvenskan - 10 feb 17 kl. 00:10

Trump kallar domen ett "politiskt beslut"

Appellationsdomstolen i San Francisco har beslutat att stoppet för president Donald Trumps inreseförbud ska fortsätta gälla. "Vi ses i rätten, vårt lands säkerhet står på spel!", twittrar Trump efter domen.

Helsingborgs Dagblad - 10 feb 17 kl. 00:10

Trump kallar domen ett "politiskt beslut"

Appellationsdomstolen i San Francisco har beslutat att stoppet för president Donald Trumps inreseförbud ska fortsätta gälla. "Vi ses i rätten, vårt lands säkerhet står på spel!", twittrar Trump efter domen.

Sydöstran - 23 jan 18 kl. 06:00

Inget politiskt beslut bakom rivning

Det finns inget politiskt beslut bakom ansökan om att riva dämmet Immeln. – Det är ett ärende som handläggs av styrelsen i Olofströms kraft, säger kommunstyrelsens ordförande Sara Rudolfsson (S).

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 11 timmar sedan

Mitsubishi misstänkt i ännu ett dieselgate

Den japanska fordonstillverkaren Mitsubishi utreds i Tyskland för misstänkt om fusk med utsläppshalter från dieselmorer, uppger åklagarmyndigheterna i Frankfurt enligt nyhetsbyrån AFP..

Nyteknik - 11 timmar sedan

Här är Amazons svenska drag i molnkriget mot Google och Microsoft

AWS Outposts låter kunderna flytta molntjänsterna till sina egna datacenter. Nu kommer tjänsten till Sverige..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Nytt samarbete om e-valutor

Riksbanken och en rad andra stora centralbanker, inklusive Europeiska centralbanken (ECB), har inlett ett samarbete inför lanseringen av digitala valutor..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Boeing ska testflyga nytt flygplan

Den krisdrabbade amerikanska flygplanstillverkaren Boeing planerar att senare i veckan för första gången göra testflygningar med det försenade 777X-planet, rapporterar Reuters med hänvisning till två källor..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Subarus satsning – då ska alla modeller vara eldrivna

Om 15 år ska alla Subarus modeller vara elektrifierade. Det meddelade chefen Tomomi Nakamura i ett uttalande. Men konkurrenterna har mer aggressiva strategier..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Minibrandbilen släcker bränder i p-hus

Panasonic och Tropos Motors har presenterat två koncept för trånga miljöer. Deras lilla brandbil har en vändradie under fyra meter och kan samtidigt bära med sig en vattentank.  .

Nyteknik - 14 timmar sedan

Överenskommelse ska skydda Titanic

Titanic ska skyddas från äventyrare och turister enligt ett avtal mellan flera länder, bland annat Storbritannien och USA..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Huawei-chef räknar med fortsatt USA-konflikt

Ren Zhengfei, koncernchef för den kinesiska telekomtillverkaren Huawei, räknar med att konflikten med Trumpregeringen fortsätter i år. Men han tror inte att det kommer att ge några betydande effekter på bolagets affärer..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Avancerat batteriskydd förebygger bränder i elfordon

Dafo Vehicle har lanserat ett brandskyddssystem till el- och hybridfordon som aktiveras innan en brand i ett batteri uppstår. Brandskyddet är utvecklat för bussar, men kommer även bli tillgängligt för andra tunga elfordon..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Frankrike kan skynda på reaktorstängningar

Frankrike kan tidigarelägga stängningen av två kärnkraftsreaktorer till 2025–2026, enligt ett regeringsdokument. Det är cirka två år tidigare än det besked som lämnats hittills..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.