PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 28 January, 15:51

PrivataAffärer - 15 jan 20 kl. 08:12

Africa Oil genomför storförvärv av nigerianska tillgångarKöpeskillingen uppgår till 520 miljoner dollar, inklusive godkännandeavgifter till Nigeria. Affären innebär att Africa Oil förvärvar en andel om 50 procent i brasilianska Petrobras Oil and Gas B.V (POGBV). Med de nya tillgångarna blir Africa Oil ett producerande oljebolag. Den totala bruttoproduktionen från de förvärvade tillgångarna uppgick till 442.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Oil, Nigeria, Africa Oil, Petrobras Oil, Gas, Pogbv, Africa Oils, POGBV, Keith Hill, Vitol, Delonex, Petrobras, Agbami, Egina, Pareto Securities, Pareto, Stockholmsbörsen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Africa, Oil, genomför, storförvärvav , nigerianska, tillgångar
Affärsvärlden - 24 jun 14 kl. 10:45

Nibe och Africa Oil bland vinnarna på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsens öppning gick som förväntat med små kursförändringar. Bland vinnarna syntes Nibe som fortsatte dra efter gårdagens storförvärv och Africa Oil som stiger efter nya fynd..

Computer Sweden - 16 nov 12 kl. 10:29

Cisco genomför storförvärv

Nu utvidgar Cisco sin offensiv mot storföretagens datacenter genom att köpa företaget Cloupia. .

Affärsvärlden - 21 jun 16 kl. 07:28

Tele2 genomför storförvärv

I samband med Tele2:s förvärv av TDC Sverige avser Tele2 genomföra en nyemission med företrädesrätt för befintliga aktieägareom cirka 3 miljarder kronor för att bibehålla bolagets finansiella styrka, det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 15 jan 20 kl. 08:09

Fem saker du ska ha koll på innan börsen öppnar

Oljeprospekteringsbolaget Africa Oil genomför det tidigare storförvärvet i Nigeria medan prylkedjan Clas Ohlson….

Cornucopia - 07 nov 14 kl. 12:13

Peak oil: Behåll Bromma eller Arlanda?

Alliansen med Anna Kinberg Batra avser att använda riksdagen1. för att stoppa (s)(v)a(mp)arnas planer att inom tio år lägga ner Bromma flygplats. Men ingen ställer den enda relevanta frågan i sammanhanget - hur få och vilka flygplatser behöver vi ur ett peak oil-perspektiv?

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Svenska storföretag satsar på Excel

Excel är det överlägset vanligaste systemstödet för verksamhetsstyrning på svenska storföretag. Det visar en ny undersökning genomförd av KPMG bland Sveriges 150 största företag..

YLE - 25 sep 13 kl. 04:56

Storföretag skall sköta äldre i Karleby

Karleby ger över en stor del av sin äldreomsorg åt storföretag. Stadens offertrunda vanns av bland annat Medivida Care och Attendo. De små svenska äldreboendena Pettersborg och Emeliehemmet förlorar sina kontrakt med staden.

YLE - 25 sep 13 kl. 11:13

Storföretag ska sköta äldre i Karleby

Karleby ger över en stor del av sin äldreomsorg åt storföretag. Stadens offertrunda vanns av bland annat Medivida Care och Attendo. De små svenska äldreboendena Pettersborg och Emeliehemmet förlorar sina kontrakt med staden.

Kristianstadsbladet - 06 mar 18 kl. 00:01

Mer pengar behövs till storförskola. 17 miljoner saknas.

Byggnationen av storförskolan Vita Sand blir dyrare än beräknat. 17 miljoner extra kronor behövs. Det står klart sedan upphandlingen genomförts..

Sydsvenskan - 22 apr 13 kl. 06:30

?Viktig del i ett ledarskap är att orka genomföra svåra beslut?

Michael Treschow är storförtjust i den omtänksamme Alfons Åberg. Men för att lyckas som en av näringslivets tungviktare behövs även hårda nypor..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Deutsche Bank: Atlas rapport en besvikelse

Det har funnits förhoppningar om att konjunkturen inom den globala tillverkningssektorn skulle bottna. Det uppger banken i en analyskommentar efter bokslutet. Den övergripande aktiviteten försämrades på de flesta av Atlas Copcos marknader, däribland en betydande nedgång inom fordonssegmentet, konstaterar investmentbanken med referens till vad verkstadsbolaget uppgav i bokslutet.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Förvaltaren: Två svarta svanar på mindre än en månad

Trots stora börsuppgångar under det fjärde kvartalet påverkades börshumöret mycket lite av att USA dödade generalen och Irans starke man Soleimani den 3 januari. Sedan årets början har ett virus, coronaviruset, fått fäste i Hubeiprovinsen i centrala Kina och framförallt i staden Wuhan. Ett fåtal fall har hittills påträffats utanför Kina.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Opec kan agera vid efterfrågefall i virusepidemin

De har också beredskap att skärpa begränsningarna om efterfrågan i Kina faller på grund av coronaviruset och det är fortsatt nedåttryck på priserna. Även Financial Times rapporterade tidigare att Opec+ har en diskussion om fördjupade begränsningar. ”De är redo att göra något om det finns ett behov.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Sämre än väntat för Atlas Copco

Atlas Copco redovisar ett justerat rörelseresultat om 5.913 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2019. Ett genomsnitt av 16 analytikerprognoser, som Infront sammanställt inför rapporten, var 6.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Autoliv slog resultatförväntningarna

Autoliv redovisar ett justerat rörelseresultat om 242 miljoner dollar för det fjärde kvartalet 2019. Analytikerna hade räknat med ett justerat rörelseresultat om 233 miljoner dollar, enligt Infronts sammanställning av åtta analytikers prognoser. Den justerade rörelsemarginalen blev 11,1 procent.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Trading Direkt om coronavirus och Sverdrupfältet


Länk: https://youtu.be/475MfRAK4zs Den tekniska analysen leddes av Tobbe Rosén som tog vid där Osloredaktionen slutade och jämförde bolagen ur teknisk vinkel. Avslutningsvis gästade makroredaktionens chef Mikael Sandbladh som tog tittarfrågor om coronavirusets påverkan på makroekonomin.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Morgan Stanley: Så påverkas hotellsektorn av virusepidemin

”Sars-epidemin tyngde resandet under 2003 och investerare har frågat oss om revpar-data för denna period som en jämförelse till nuvarande coronavirusutbrott. Andra epidemier som Mers, fågelinfluensan och Ebola hade en mindre utbredd påverkan”, skriver investmentbanken. I Asien-Stillahavsregionen föll revpar 31 procent i det andra kvartalet 2003, mot -6 och -3 procent i Europa samt USA.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Analytiker: Svagt kvartal men bra guidning från SSAB

Det menar några analytiker vars snabbkommentarer före marknadens öppning Nyhetsbyrån Direkt tagit del av. ”Vi betraktar ‘storyn’ sammantaget som intakt trots det tillfälliga resultatnedgången”, skriver Credit Suisse. Alla affärsområden kommer att öka volymerna under det första kvartalet, enligt bolagets guidning, konstaterar banken vidare.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

En färsk köprek bland analyserna

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för medicinteknikbolaget Arjo till köp från tidigare sälj. Riktkursen mer än fördubblas till 52 kr från 25 kr. Det framgår av Bloomberg.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Byggmax föreslår utdelning

Bruttomarginalen ökade till 33,3 procent (31,3). Ebita-resultat exklusive engångsposter uppgick till -5,7 miljoner kr (-6,4) och motsvarande ebita-marginalen uppgick till -0,6 procent (-0,6). Styrelsen föreslår en utdelning med 1,16 kr per aktie för 2019 (0).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.