Expressen > Nyheter

Tuesday, 21 January, 22:12

Expressen - 15 jan 20 kl. 08:10

Kraven på regeringen hårdnar inför debattenDagens partiledardebatt blir den första sedan Jonas Sjöstedts misstroendehot mot Eva Nordmark (S).Och i går hårdnade kraven på regeringen ytterligare: om man inte skjuter till extrapengar till välfärden kommer Vänsterparti börja samarbeta med M och KD.Den största frågan inför debatten blir vad Stefan Löfven svarar.Under morgonen meddelade Ebba Busch Thor att hon kommer att lyfta utanförskapsområden och sjukvård i debatten.”Hur länge ska de sjuka behöva vänta i Socialdemokraternas Sverige?
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Jonas Sjöstedts, Eva Nordmark, Vänsterparti, KD, Stefan Löfven, Ebba Busch Thor, Socialdemokraternas Sverige, MP, Twitter

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kraven, regeringen, hårdnarinför , debatten
SVT - 24 jun 15 kl. 11:25

Motståndet mot regeringen hårdnar i Grekland

Plötsligt finns det en viss optimism om en åtminstone tillfällig lösning av den grekiska krisen. Men samtidigt har den grekiska regeringen tvingats lugna sin egen befolkning. Mäktiga intressen i Grekland börjar nu protestera mot sin egen regering och hur den sköter förhandlingarna om krisen..

DN - 24 nov 17 kl. 21:49

Efter kraven från klassikerlagen: ”Debatten har tagit fart”

På fredagskvällen spelade Leksand sin största match utanför Dalarna: Prestigemötet med AIK inför fullsatta läktare på Hovet..

DN - 24 nov 17 kl. 21:49

Efter kraven från klassikerlagen: ”Debatten har tagit fart”

På fredagskvällen spelade Leksand sin största match utanför Dalarna: Prestigemötet med AIK inför fullsatta läktare på Hovet..

Sydsvenskan - 11 okt 15 kl. 21:10

Svårt för Löfven göra upp med alliansen om flyktingar – med MP i regeringen

Sveriges läge är utsatt: Akut flyktingkris. Hotfullt Ryssland. Och en global ekonomi som är allt annat är stabil.

Helsingborgs Dagblad - 11 okt 15 kl. 21:10

Svårt för Löfven göra upp med alliansen om flyktingar – med MP i regeringen

Sveriges läge är utsatt: Akut flyktingkris. Hotfullt Ryssland. Och en global ekonomi som är allt annat är stabil.

Sydsvenskan - 11 okt 15 kl. 21:37

Svårt för Löfven göra upp med alliansen om flyktingar – med MP i regeringen

Sveriges läge är utsatt: Akut flyktingkris. Hotfullt Ryssland. Och en global ekonomi som är allt annat är stabil.

SVT Debatt - 25 aug 13 kl. 05:20

Regeringen struntar i studenternas åsikt om antagningen

UTBILDNINGSPLATSER Mängder av urvalsgrupper och specialregler gör antagningssystemet till högskolor och universitet oöverskådligt. Men istället för att ta ett nytt helhetsgrepp försöker regeringen driva igenom ett förslag som åsidosätter akademiska principer. Går det igenom får lärosätena möjlighet att stänga dörren till bred internationalisering vid eftertraktade utbildningar, skriver Clara Lundblad och Fredrik Pettersson, ordförande Lunds och Uppsala stundentkårer.

Dagens PS - 12 sep 18 kl. 09:50

Kraven hårdnar på fondbolagen

Pensionsmyndigheten har i dag offentliggjort ett avtal för fondbolag som vill vara med på dess nya fondtorg. Det nya avtalet börjar gälla den 1 november 2018 och ställer högre krav på de fondbolag som vill finnas på fondtorget. Bland nyheter nämns att premiepensionens fondtorg blir provisionsfritt samt att det kommer ställas ett storlekskrav på att varje fond ska ha minst 500 miljoner kronor per fond i förvaltat kapital utanför fondtorget.

LV - 21 sep 13 kl. 06:06

Kraven mot Vimarhem hårdnar

Motsättningen mellan kommunledningen och Vimarhem hårdnar. Det kan innebära att Vimarhem blir en kommunal bostadsnämnd eller att delar av beståndet säljs ut..

YLE - 18 maj 17 kl. 18:08

Tomt i ministerbåset – Vasa centralsjukhus intresserade inte regeringen

Inför en tomt gapande plenisal och ett tomt ministerbås inledde riksdagen på torsdagen behandlingen av medborgarinitiativet för en omfattande jour på Vasa centralsjukhus. Oppositionspartierna kritiserade hårt både regeringens beslut om jourverksamheten och oviljan att delta i debatten. Till slut bordlades frågan.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

Så blir societetsparets ekonomi efter skilsmässan

Kungabarnens kusin Gustaf Magnuson och modellen Vicky Andrén skiljer sig efter drygt sex års äktenskap.När de nu går vidare var och en för sig är det med mycket olika ekonomiska förutsättningar – hennes inkomst är drygt en sjundedel av hans..

Expressen - 15 minuter sedan

Lennart Persson vinner sårig tvist med ex-sambon

SVT-profilen Lennart Persson vinner en infekterad tvist mot sin exsambo Eva Björkström.Han har lika stor rätt som hon till den hyreslägenhet i Göteborg där hon bott ensam sedan deras separation 2013, slår tingsrätten fast.– Jag bor kvar.

Expressen - 30 minuter sedan

Larmet – branten vid Ales stenar rasar ner

Ales stenar vid Kåseberga är ett av Skånes mest populära turistmålNu rasar marken kring sevärdheten.– Klimatförändringar med mycket nederbörd, kvävenedfall och stigande havsnivåer påverkar, säger Magnus Jönsson, naturvårdsförvaltare länsstyrelsen Skåne, till SVT..

Expressen - 1 timme sedan

Man misshandlades grovt av stort gäng

En man misshandlades på tisdagskvällen grovt av ett stort gäng på ett 20-tal ungdomar i Kristianstad. Hans bil slogs sönder.Mannen tog sig till akuten med stickskador..

Expressen - 1 timme sedan

Person attackerad på Norrtälje sjukhus

18.00 inkom ett larm om att en person blivit attackerad på Norrtälje sjukhus. Polisen vill inte berätta om de har någon misstänkt – men letar i nuläget efter gärningsmannen.

Expressen - 1 timme sedan

Våldtäktsdömd student får fortsätta på läkarlinjen

Läkarstudenten dömdes till två års fängelse för våldtäkt och Lunds universitet beslöt efter det att stänga av mannen från den fortsatta utbildningen.Nu har Förvaltningsrätten ändrat beslutet. Rätten anser inte att det finns stöd i lagen för att stänga av studenten från skolan.

Expressen - 2 timmar sedan

Svenske Johan: ”Satt fart på allvar”

Under tisdagen steg dödssiffran och sex personer ska ha dött till följd av coronaviruset. Svenske Johan Björnfot bor sedan ett år tillbaka i den kinesiska staden Wuhan, där viruset tros komma från, och säger att stämningen blivit allt mer spänd. – Myndigheterna jobbar hårt och det känns som att de gör allt i sin makt för att förhindra spridningen av smittan, säger han till Expressen.

Expressen - 2 timmar sedan

Ripons fönster sprängdes bort: ”Som en mardröm”

Ripon Chowdhury har precis varit i köket och gjort en macka när bomben smällde – och fick hela köksfönstret att explodera. – Jag gick ut på balkongen och det såg ut som krig, säger han. .

Expressen - 2 timmar sedan

Fruktade coronaviruset har spridit sig till USA

Det fruktade coronaviruset har spridit sig till USA. Första fallet kommer inom kort att bekräftas av myndigheter, skriver CNN..

Expressen - 3 timmar sedan

Nyckelroll i Kinadramat – men inget vet vem ”professorn” är

Kinesiske professorn Kevin Liu har den indirekta huvudrollen i den kommande rättegången mot Sveriges tidigare Kinaambassadör Anna Lindstedt.Han rörde sig världsvant med svenska ministrar, bjöds in till mottagningar på ambassaden i Peking och beskrivs som en sann svenskvän.Men ingen tycks känna Kevin Lius verkliga identitet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.