Nyan > Svenskfinland

Friday, 17 January, 18:03

Nyan - I förrgår: 08:00

Norskt bolag för bogpropellerBrunvoll AS i Molde Norge står för arbete och reservdelar för renoveringen av landskapsfärjan Gudingens bogpropeller. Det har Transportbyrån byråchef Niklas Karlman beslutat vid tjänstemannaföredragning. Uppdraget, som direktupphandlades, kostar 45 000 euro. (ms)  
Tillbaka till startsidan
Tipsa Nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
AS, Molde Norge, Gudingens, Transportbyrån, Niklas Karlman, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norskt, bolagför , bogpropeller
Dagens PS - 05 dec 19 kl. 10:36

Norskt bolag tar sikte på notering i Sverige

Norska bolaget Hudya har genomfört köpet av fintechbolaget Payr, ett förvärv som annonserades i somras. Nu siktar man på börsnotering – i Sverige. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nya Wermlands Tidningen - 07 nov 11 kl. 07:30

Flygandet återupptas med hjälp av norskt bolag

Förra veckan blev alla avgångar från och till flygplatserna i Hagfors och Torsby inställda. Men på måndagen ska flygandet starta upp igen med hjälp av ett norskt bolag. Däremot går det nog inte att köpa biljett till flygresorna..

SmålandsPosten - 26 mar 18 kl. 08:09

Affärsliv: Växjöföretag expanderar – köper norskt bolag

Växjöföretaget Burde, som tillverkar kalendrar, växer nu vidare genom ett förvärv av ett norskt kalenderföretag..

DI - 09 nov 16 kl. 15:07

Addtech köper norskt bolag

Addtechs affärsområde Industrial Process köper Itek AS, ett bolag med 13 anställda och en årsomsättning på cirka 60 miljoner norska kronor. Det framgår av ett pressmeddelande..

Helsingborgs Dagblad - 18 jun 18 kl. 21:54

ÖoB går samman med norskt bolag

Ägarfamiljen säljer 20 procent av lågpriskedjan ÖoB till norska Europris. Köparen får samtidigt option på att köpa resterande 80 procent om två år, rapporterar Dagens industri. Affären värderar ÖoB till cirka en miljard kronor.

DN - 26 nov 14 kl. 11:34

Fritt fram för utländska bolag att kringgå lagen

Ett norskt bolag ska få ut uppgifter om alla Sveriges sjuksköterskor enligt en ny dom.I Sverige hade ett sådant register varit olagligt.– Men med ett norskt bolag kan man pumpa svenska myndigheter på uppgifter, säger tryckfrihetsexperten Nils Funcke..

IT24 - 18 feb 11 kl. 08:19

Mer norskt till Phonera

Phonera har hittat ytterligare ett norskt bolag. Den är gången är det Ventelo Hosting som köps för drygt 25 miljoner kronor..

HBL - 11 aug 12 kl. 13:20

Norskt avfall blir ekologisk energi i Finland

Sverige är fortfarande långt före Finland när det gäller att omvandla sopor till värme och el. På avstjälpningsplatsen Tana i norra Norge pågår lastning av en långtradare. Det ser ut som små vita piller, men det som lastas på flaket är i själva verket avfall som är på väg till kraftverket i Uleåborg.

Realtid - 01 jul 19 kl. 17:20

Indutrade förvärvar norskt instrumentspecialist

Indutrade har köpt samtliga aktier i Finisterra, ett norskt bolag som sysslar med industriinstrument, bland annat utrustning för fukt- klimatreglering och omsätter motsvarande 55 miljoner kronor..

DI - 10 mar 11 kl. 16:43

Addtech köper norskt bolag

Industrigrossisten Addtech har tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i norska Elteco AS.Det framgår av ett pressmeddelande..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 2 timmar sedan

Polisen söker vittne till trafikolycka

Polisen söker vittnesuppgifter gällande grovt äventyrande på Lemlandsvägen i Knutsboda. Händelsen inträffade cirka elva på torsdagskvällen. Anmälaren uppgav att en mötande personbil avsiktligt kört över på vänster sida i färdriktningen och tvingat anmälaren att köra av vägen till höger för att undvika en kollision.

Nyan - 9 timmar sedan

Byggfirmas yrkande avslås av hovrätt

Byggnadsfirma Hans Mattsson lämnade på måndagen in besvär mot tingsrättens dom i tvisten om fiskodlingsbygget med Fifax och F-fast som motparter. De yrkade bland annat på verkställigheten av tingsrättens dom förbjuds och avbryts. I går beslöt Åbo hovrätt att dessa två yrkanden förkastas.

Nyan - 9 timmar sedan

Fortsatt bråk om restaurangbåten

Greco Gioseppe, som företräder bolaget som restaurangbåten Ristorante Italia, känner sig illa behandlad och trakasserad av Mariehamns hamn, som sagt upp avtalet om kajplats. .

Nyan - 12 timmar sedan

Shanti Roney spelar ålänning i Tove Jansson-film

Nu är det klart vilka som gör de tre huvudrollerna i den kommande filmen om Tove Jansson, ”Tove”. Alma Pöysti spelar titelrollen och Krista Kosonen gör Vivica Bandler, medan svenske Shanti Roney gestaltar den åländske journalisten, författaren och politikern Atos Wirtanen. I en intervju med Svenska Yle (16.

Nyan - 21 timmar sedan

Drogpåverkad förare och passagerare

Polisen stoppade på torsdagen ett fordon där det utöver föraren fanns en passagerare. Föraren misstänks för drograttfylleri efter att polisens snabbtest gav ett positivt resultat på amfetamin och bensodiazepin och personens körkort omhändertogs av polisen. Passageraren misstänks för straffbart bruk av narkotika efter att ha brukat cannabis.

Nyan - 22 timmar sedan

Barnvagn påkörd i trafikolycka

En personbil körde på en barnvagn i Mariehamn på torsdagen. Polisen utreder fallet som äventyrande av trafiksäkerheten.
Vid 15-tiden på torsdagseftermiddagen körde en personbil på en barnvagn vid korsningen Österleden – Styrmansgatan i Mariehamn.

Nyan - Igår: 06:00

”Väldigt trångt” på stadens dagis

Det är trångt på stans daghem. Så trångt att även Vinkelbodas gymnastiksal kommer förvandlas till en ny avdelning under våren. Redan nu är Strandbackens gymnastiksal i Östernäs en egen avdelning.

Nyan - 22 timmar sedan

Svenska e-handlare kan bojkotta Åland

Åländsk moms, tull och straffavgifter på frakt avskräcker. .

Nyan - Igår: 18:00

Dagsböter för narkotikasmuggling

En man som smugglade in 4,6 gram hasch till Mariehamn från Sverige med Rosella dömdes på onsdagen i tingsrätten för narkotikabrott. Händelsen inträffade i juli förra året. Påföljden blev 15 dagsböter à 19 euro, sammanlagt 285 euro.

Nyan - Igår: 17:00

Sundman och Lindholm ordföranden i Kumlinge

Ingrid Nygård-Sundman är utsedd till ordförande i Kumlinge kommunfullmäktige 2020. Stefan Sundman är första vice ordförande och Mia Hanström andra vice ordförande. Till kommunstyrelsen för perioden 2020–2021 valdes Gun-Mari Lindholm till ordförande, Lenny Karlsson till vice ordförande samt Alexandra Blomqvist, Satu Numminen och Markku Lahtinen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.