Världen Idag > Nyheter

Wednesday, 22 January, 18:52

Världen Idag - 15 jan 20 kl. 08:00

Religionshat sprids på Löfvens Facebook-sidaNär Socialdemokraterna och statsminister Stefan Löfven (S) på sociala medier menar att alla konfessionella friskolor ska förbjudas, fylls kommentarsfälten med mer eller mindre aggressiva utfall mot tro och troende. ”Barnen är indoktrinerade redan från födseln i de flesta religioner”, skriver en person..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Löfvens Facebook, Socialdemokraterna, Stefan Löfven

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Religionshat, sprids, Löfvens, Facebook-sida
GöteborgsPosten - 30 okt 15 kl. 11:54

Facebook-sida som kartlägger flyktingboende polisanmäls

Adresser till flyktingboenden och HVB-hem sprids via en sida på Facebook. – Tonen är knallhård, och de som inte är vana vid den här tonen kan nog reagera, säger en av personerna bakom sidan. Polisen har inlett förundersökning om misstänkt uppvigling..

YLE - 18 aug 12 kl. 05:57

TS: Namn på pedofiler sprids på Facebook

Namn på dömda och misstänkta finländska pedofiler sprids på webbplatsen Facebook, skriver Turun Sanomat i dag. I en grupp mot pedofili på Facebook publiceras namn och bilder på personer som har dömts för pedofili. På gruppens sida diskuteras också personer som misstänks för att ha utnyttjat barn sexuellt.

YLE - 18 nov 12 kl. 12:34

Citymarket varnar för ny Facebook-bluff

Ett nytt blufförsök sprids nu på Facebook. Genom att utlova 1 000 euros presentkort till Citymarket försöker bluffmakarna komma över kontaktuppgifter som de sedan kan missbruka. - Blufförsöken blir hela tiden fler.

Nyheter 24 - 11 mar 14 kl. 12:48

Butikschef hällde vatten på tiggande kvinna Sprids på Facebook

GÖTEBORG. En butikschef i Göteborg ska enligt ögonvittnen ha kastat vatten på en kvinna som satt och tiggde utanför butiken.Enligt uppgifter ska flera människor ha bevittnat händelsen och genast visat sin ställning genom att ifrågasätta mannen, säger Per Adolfsson, ett vittne på plats, till Nyheter24.

Kristianstadsbladet - 22 sep 12 kl. 12:34

Kravallpolis efter Facebook-inbjudan

Kravallpolis fick kallas in sedan en 16-årig flicka skickat en inbjudan på Facebook till sin födelsedagsfest i en annars sömnig småstad i Nederländerna.
Enligt nyhetsbyrån ANP var det fullständigt kaos på fredagskvällen i den nordliga staden Haren där ilskna ungdomar kastade sten, flaskor, cyklar och blomkrukor på polisen som hindrade dem från att ta sig fram till huset där flickan bodde. Flera personer skadades, varav två allvarligt.

Västerbottens Folkblad - 22 sep 12 kl. 12:21

Johan Falk-film sprids på nätet

Dagarna innan ?Johan Falk- spelets regler? får dvd-premiär sprids den nu på nätet, skriver Moviezine.

YLE - 12 jan 17 kl. 14:49

Efter den massiva kritiken: Facebook tar aktivare roll gällande journalistik och fejknyheter

Facebook har inlett samarbete med stora nyhetsorganisationer och erbjuder dem tjänster som förenklar publicering på Facebook. Samtidigt börjar Facebook granska fakta för att få styr på falska nyheter och desinformation som sprids på nätet. Hittills har Facebook hävdat att det som medium inte kan ses som ett traditionellt nyhetsbolag och att man därför inte tar samma ansvar för det som publiceras.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Facebook: "Svårt att hitta en bättre tjänst för anmälningar"Hatgrupp på Facebook

Nyheter24 har under den gångna veckan, i flera artiklar, uppmärksammat öppet rasistiska, sexistiska och intoleranta sidor, bilder och inlägg som Facebook – trots en drös med anmälningar – länge låtit ligga kvar. Hot, hat och uppmaningar om våld sprids på många håll hos sociala medie-jätten, trots att det strider mot såväl lagen som Facebooks egna gemenskapsregler.  Så hur går det då till när en bild, en sida eller en profil anmäls?

BT - 24 nov 14 kl. 21:00

Kärlek sprids med post it-lappar

"Du duger", "Du är vacker" och "Du är underbar". Det är några av budskapen på postit-lapparna uppsatta lite här och var i södra Stockholm och som förbipasserande uppmanas ta med sig. Initiativtagaren Emelie Lindström kom på idén att kärleksbomba förortsborna efter att hon gått förbi en spegel på vilken någon skrivit "Du är unik", skriver tidningen Bättre stadsdel.

GöteborgsPosten - 30 okt 15 kl. 11:54

Flyktingboenden i Göteborg kartläggs på Facebook

Adresser till flyktingboenden och HVB-hem sprids via en sida på Facebook. – Tonen är knallhård, och de som inte är vana vid den här tonen kan nog reagera, säger en av personerna bakom sidan..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 2 timmar sedan

Förintelseceremoni med Löfven hotas av palestinska araber

Statsminister Stefan Löfven och ett 40-tal andra stats- och regeringschefer deltar i dag, torsdag, vid en ceremoni till 75-årsminnet av befrielsen av Auschwitz på Yad Vashem i Jerusalem. Samtidigt manar en officiell tidning för palestinska myndigheten till våld och dödande för att avbryta minneshögtiden..

Världen Idag - 4 timmar sedan

Därför var mordet på generalen en sådan ”elegant lösning”

Den iranska revolutionen visste att inget förenar folket som en yttre fiende och en martyr. Så den mördade självsvåldige islamisten Soleimani blev en samlande nationell hjälte. Men sedan sköts det ukrainska planet ner, och folket insåg att de blivit lurade, skriver Soheila Fors..

Världen Idag - 7 timmar sedan

Mer än 42 miljoner aborter under 2019

Under förra året genomfördes 42,2 miljoner aborter globalt, enligt sajten Worldometers. Samtidigt visar ny forskning att fler kvinnor än vad som tidigare framkommit lider av psykisk ohälsa efter en abort..

Världen Idag - 9 timmar sedan

”Kärleken från Gud var så överväldigande”

Under hela sin uppväxt brann David Nazareth för islam och var en jihadist som ville få kristna att konvertera till islam. Men Gud förde honom från sitt hemland till Sverige – där han mötte Gud. – Tomheten försvann och för första gången i livet kände jag mig älskad, berättar han..

Världen Idag - 10 timmar sedan

Hans Jansson, 65 år

Egentligen tänkte han bli lärare, men fyrtio år senare kan Hans Jansson blicka tillbaka på fyra decennier som pastor. Ett val han inte alls ångrar. – Det är något som jag är extremt tacksam för, säger han..

Världen Idag - 10 timmar sedan

S/MP/C/L stoppade tillägg om förföljelse av kristna

Ett tillägg om förföljelsen av kristna, till en resolution om mänskliga rättigheter, röstades ner av EU-parlamentet. Charlie Weimers (SD) kritiserar de svenskar från Januaripartierna som röstade emot, medan dessa menar att tillägget inte passade in i helheten. – Sverigedemokraternas tilläggsförslag tillförde inget nytt, säger Alice Bah Kuhnke (MP) till Världen idag..

Världen Idag - 11 timmar sedan

Israelisk forskning kan leda till nytänk kring antibiotika

Att använda flera sorters antibiotika samtidigt mot resistenta bakterier kan vara kontraproduktivt, visar en ny israelisk forskningsstudie. – Rätt kombination av tillgängliga antibiotiska preparat från början skulle kunna öka patienters överlevnadsgrad dramatiskt, säger en av forskarna..

Världen Idag - 11 timmar sedan

Pensionssparare betalar dubbel skatt

För fyra år sedan försvann skatteavdraget på privat pensionssparande. Trots det finns det fortfarande sparare som betalar in pengar till sparformen – och betalar dubbel skatt helt i onödan..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Varje person ute i arbetslivet har ett unikt uppdrag att bidra till att Guds rike växer.

Om Jesus hade varit entreprenör i dagens arbetsliv, vilken typ av företag hade han byggt? Svaret på den frågan är utan tvekan: ett företag som får Guds rike att växa. Vi har fått samma uppdrag när det gäller vårt eget arbetsliv.

Världen Idag - 18 timmar sedan

Det finns ofta mycket klokhet att hämta i sagor.

Några veckor in på det nya året har världen redan gett oss flera bedrövliga nyheter. Larm och hot om krig, en oändligt tragisk flygplanskrasch och bränder som härjar i Australien. Det är lätt att bli dyster.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.