Världen Idag > Nyheter

Monday, 27 January, 17:59

Världen Idag - 15 jan 20 kl. 07:00

Raketvarnings-app skapades av unga israelerEn app som avbryter strömningstjänster och varnar om pågående raketanfall har utvecklats av två 15-åriga israeliska pojkar, skriver Jerusalem Post. En av dem bor själv i staden Sderot, där invånarna har under en minut på sig att söka skydd vid ett raketangrepp..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Jerusalem Post, Sderot

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Raketvarnings-app, skapadesav , unga, israeler

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 2 timmar sedan

USA splittrat i riksrättsfrågan

Riksrättsrättegången mot Donald Trump fortsätter. Trump har missbrukat sin makt, menar Demokraternas åklagare. Riksrättsprocessen är ett försök att upphäva valresultatet, menar Trumps advokat..

Världen Idag - 2 timmar sedan

Trump unik – talade på prolife-marsch

Trump blev i fredags den första amerikanske presidenten som rent fysiskt talade inför deltagare i abortmotståndsmarschen ”March for Life” i Washington D.C. – När vi ser bilden av ett barn i livmodern så får vi en glimt av Guds skapelses majestät, sade han..

Världen Idag - 2 timmar sedan

Barns rätt att be i skolan får stöd av Trump

Det behövs krafttag för att skydda elevernas konstitutionella rätt att uttrycka sin religion i skolan. Det menar Trump-administrationen som nu uppdaterar USA:s riktlinjer kring bön i statliga skolor..

Världen Idag - 6 timmar sedan

Debattör lyfter kristnas betydelse för samhället

Kanske borde människorna kring Klara kyrka gå ut i strejk, föreslår journalisten och juristen Paulina Neuding. ”De skulle ställa in soppluncherna och själavården och låta politiken städa upp efter sina egna misslyckanden”, skriver hon i en ledare där hon lyfter fram kyrkornas betydelse för det svenska samhället..

Världen Idag - I förrgår: 00:00

Vad gör jag åt väninnan som sårar mig, och hur får jag barnen att sluta bråka?

Jag har en väninna som jag upplever är snäll men som ibland kan säga förminskande saker till mig. Jag är rädd överlag att bli påhoppad, för att jag upplever inte att jag kan försvara mig. Hur ska jag hantera det?.

Världen Idag - 9 timmar sedan

Landskapsdjur återhämtar sig

Flera av Sveriges landskapsdjur hade det tufft när de röstades fram 1988. Nu är läget betydligt bättre för flera av dem..

Världen Idag - 17 timmar sedan

75 år sedan Auschwitz befriades

Av förklarliga skäl kommer världens uppmärksamhet under Förintelsens minnesdag måndagen den 27 januari ha ett särskilt fokus på förintelselägret Auschwitz-Birkenau i nuvarande Polen, där den våldsbejakande och brutala tyska national-socialistiska ideologins yttersta konsekvenser och bottenlösa mörker som tydligast kom att manifesteras under andra världskriget. Det skedde i form av ett ofattbart, oförsvarbart och oförlåtligt folkmord – i syfte att utplåna Europas hela judiska befolkning på 12 miljoner människor. Blickarna och tankarna kommer att riktas såväl framåt som bakåt vid måndagens markering på Förintelsens minnesdag av att 75 år förflutit sedan trupper från sovjetiska Röda armén befriade de kvarvarande utmärglade och tillspillogivna fångarna, de

Världen Idag - 22 timmar sedan

Auschwitzmuseet slår besöksrekord

Under 2019 hade det polska museet Auschwitz-Birkenau 2 320 000 besökare, vilket slår rekordet från året innan med 170 000 personer. Antalet studiebesök i det tidigare nazityska koncentrationslägret ökade med 20 procent jämfört med 2018..

Världen Idag - Igår: 13:00

Lewi Pethrus kan få en andra gata uppkallad efter sig

Den legendariske pingströrelseledaren Lewi Pethrus kan snart få ytterligare en svensk gata uppkallad efter sitt namn. Det är de lokala Kristdemokraterna i Sundbybergs kommun som vill byta namn på en lokal gata, där Pethrus en gång bodde..

Världen Idag - Igår: 11:00

Kraftkällan hjälper par som ”testat allt”

Familjecentret Kraftkällan jobbar för att vara en källa till ny kraft, nytt hopp och ny glädje för familjer i Sundsvall. Verksamhetsansvarige Elisabet Edefors vill inspirera till fler liknande verksamheter runt om i landet. – Vi som kristna behöver erbjuda den här hjälpen, som komplement till samhällets insatser, i alla städer, säger hon..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.