Affärsvärlden > Ekonomi

Friday, 24 January, 00:46

Affärsvärlden - 15 jan 20 kl. 06:59

Kina-tullar drog ner USA-börsernaDe ledande börserna på Wall Street föll tillbaka en del på tisdagskvällen då Bloomberg News rapporterade att USA:s tullar på kinesiska varor kommer att bestå åtminstone fram till det amerikanska presidentvalet i november..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
USA, Wall Street, Bloomberg News

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kina-tullar, drog, ner, USA-börserna
DI - 23 aug 19 kl. 15:00

Wall Street: Terminer vände ner på besked om nya Kina-tullar

Terminerna för de ledande USA-börserna handlades inledningsvis upp på fredagen, men vände snabbt till minus sedan Kina aviserat om nya tullar på amerikanska varor. .

Dagens PS - 08 okt 19 kl. 07:55

Det drog ner stämningen i New York

New York-börserna vände nedåt på måndagen, tyngd av dämpade förväntningar inför veckans handelssamtal mellan USA och Kina. Inför samtalen har Kina signalerat att de är alltmer motvilliga till att ingå en bred handelsuppgörelse, medan USA med Donald Trump i spetsen vill ha en bred uppgörelse. På den breda marknaden sjönk S&P 500-index med 0,4 procent till 2 938,8.

DI - 11 jul 18 kl. 22:25

Handelsoro drog ner börserna

De ledande USA-börserna stabiliserades under onsdagskvällen men slutade handelsdagen klart under nollstrecket efter en svag inledning. Oron för handelskrig har ökat då Trump-administrationen har kommit med nya hot gällande importtullar på varor från Kina till ett exportvärde om 200 miljarder dollar. .

Helsingborgs Dagblad - 15 jun 18 kl. 22:14

Kina-tullar tyngde Wall Street

Kurserna backade på USA-börserna veckans sista handelsdag, tyngd av beskedet om att USA inför 25-procentiga handelstullar på över tusen kinesiska varor. Kina svarar med motåtgärder och oron för ett fullskaligt handelskrig dämpade börshumöret. Samtidigt.

SvD - 09 dec 14 kl. 22:09

Blandat på USA-börserna

Det var både upp och ner på USA-börserna på tisdagen. Oro för effekterna av det låga oljepriset på den globala ekonomin och den politiska turbulensen i Grekland, där börsen föll 13 procent, tyngde marknaden. Att Kina infört restriktioner kring vilka värdepapper som får fungera som säkerheter påverkade också investerarna..

Helsingborgs Dagblad - 09 dec 14 kl. 22:12

Blandat på USA-börserna

Det var både upp och ner på USA-börserna på tisdagen. Oro för effekterna av det låga oljepriset på den globala ekonomin och den politiska turbulensen i Grekland, där börsen föll 13 procent, tyngde marknaden. Att Kina infört restriktioner kring vilka värdepapper som får fungera som säkerheter påverkade också investerarna.

BT - 09 dec 14 kl. 22:09

Blandat på USA-börserna

Det var både upp och ner på USA-börserna på tisdagen. Oro för effekterna av det låga oljepriset på den globala ekonomin och den politiska turbulensen i Grekland, där börsen föll 13 procent, tyngde marknaden. Att Kina infört restriktioner kring vilka värdepapper som får fungera som säkerheter påverkade också investerarna.

Affärsvärlden - 13 sep 19 kl. 15:02

USA-börserna väntas klättra uppåt

De ledande USA-börserna ser ut att inleda fredagens handel uppåt med stöd från uppmuntrande kommentarer i veckan kring handelskonflikten mellan USA och Kina samt ECB:s lättnadsåtgärder och uppmuntrande kommentarer från handelskonflikten mellan USA och Kina..

DI - 12 jul 19 kl. 15:11

USA-börserna ser ut att öppna uppåt

Terminerna för de ledande USA-börserna visade smärre uppgångar inför fredagens öppning. Börserna fortsatte att gynnas av duvaktiga uttalanden från Fed-chefen Jerome Powell tidigare i veckan, trots förnyade spänningar i handelskonflikten mellan USA och Kina är investerare optimistiska. .

Affärsvärlden - 18 dec 19 kl. 07:16

Fortsatt uppåt på USA-börserna

USA-börserna handlades något upp på tisdagen, sedan börserna reagerat på det preliminära handelsavtalet mellan USA och Kina under måndagen..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

Moodys: Hela fordonsbranschens marginaler måste upp

Världens största fordonstillverkare, Toyota, sänks till negativa från stabila utsikter av Moodys, enligt en uppdatering från kreditvärderingsföretaget. Det är på lönsamhetspunkten skon klämmer - trots att Toyota är bättre än genomsnittet i branschen. I det finstilta indikerar Moodys samtidigt att fler och fler aktörer nu får svårt att försvara sina betyg..

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

Pareto: Kursraset i forskningsbolaget är överdrivet

Pareto Securities bedömer att kursraset för forskningsbolaget Pledpharmas aktie är en överreaktion..

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

Catena Media-grundare minskar innehavet - under fem procent

Aveny Ltd, som kontrolleras av Erik Bergman som är en av Catena Medias grundare, ägde per den 16 januari motsvarande 4,36 procent av aktierna i affiliatebolaget..

Affärsvärlden - 10 timmar sedan

ECB låter räntorna ligga

Europeiska centralbankens råd beslutade vid torsdagens möte att lämna räntorna oförändrade..

Affärsvärlden - 10 timmar sedan

Coronaviruset sätter stopp för Pekings nyårsfirande

Det kinesiska nyårsfirandet är en av årets största högtider, och ska inledas i helgen. Men rädslan för virusets spridning gör att Peking inte vågar hålla något offentligt firande. En tjänsteman säger enligt nyhetsbyrån AFP att det storskaliga firandet har ställts in..

Affärsvärlden - 11 timmar sedan

Kepler Cheuvreux : Ser fortfarande triggers i aktien - köp

Alfa Laval kan guida om högre efterfrågan i första kvartalet, skriver Kepler Cheuvreux..

Affärsvärlden - 11 timmar sedan

Aktierna som lyfter på backande börs

Stockholmsbörsen handlades efter lunchtid i en vikande tendens på torsdagen..

Affärsvärlden - 11 timmar sedan

Volvo Cars anklagas för dieselfusk

Biltillverkaren Volvo Cars anklagas för dieselfusk genom att använda sig av en olaglig manipulationsanordning vid mätning av avgaser. Det hävdar forskare vid den tyska miljöorganisationen DUH Group, enligt AFP..

Affärsvärlden - 11 timmar sedan

Grönt ljus för norsk oljeutvinning i Arktis

Den norska statens planer för utvidgad oljeexploatering i Arktis har fått grönt ljus i en andra domstolsprövning. Greenpeace planerar att överklaga domen till Norges högsta domstol..

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

Så mycket lyfter Bilia efter omvända vinstvarningen

Stockholmsbörsen inledde torsdagens handel i negativt territorium i likhet med andra Europabörser. I Asien fick oron för spridning av coronaviruset börserna på fall..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.