Skånskan > Opinion

Wednesday, 29 January, 22:31

Skånskan - 15 jan 20 kl. 06:55

Ikea återkallar muggen ”Troligtvis”Sverige Prover visar att muggen med namnet Troligtvis innehåller ämnet dibutylftalat som av kemikalieinspektionen som giftig och reproduktionsstörande.
Nu återkallar Ikea muggen och uppmanar kunder som köpt den att returnera den.I ett pressmeddelande skriver Ikea att man regelbundet testar sina produkter och att det var vid ett sådant test som det visade sig att resemuggen Troligtvis, märkt Made in India, avgav kemikalier som översteg gränsvärdena. Det handlar om ämnet dibutylftalat (DBP) som enligt Kemikalieinspektionen kan ge nedsatt fortplantningsförmåga och fosterskador. DBP är också klassificerad som miljöfarlig och mycket giftig för vattenlevande organismer.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Troligtvis, Prover, Ikea, Made, India, DBP, Kemikalieinspektionen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ikea, återkallar, muggen, Troligtvis
DalaDemokraten - 15 jan 20 kl. 08:03

Ikea återkallar produkt som kan ge ifrån sig kemikalier – kunderna uppmanas återlämna vid valfritt varuhus

Ikea återkallar resemuggen "Troligtvis" då man nyligen genomfört tester som visar att produkten....

Dalarnas tidningar - 15 jan 20 kl. 08:03

Ikea återkallar produkt som kan ge ifrån sig kemikalier – kunderna uppmanas återlämna vid valfritt varuhus

Ikea återkallar resemuggen "Troligtvis" då man nyligen genomfört tester som visar att produkten....

Expressen Dina Pengar - 15 jan 20 kl. 07:52

Ikea återkallar mugg – kan ge fosterskador

Ikea återkallar en mugg med namnet ”Troligtvis” med omedelbar verkan.Kunder som köpt en ”Troligtvis”, som finns i fyra färger, uppmanas att sluta använda den.Tester visar att muggen kan avge kemikalier, som i sin tur kan ge fosterskador och nedsatt fortplantningsförmåga..

Expressen - 15 jan 20 kl. 07:02

Ikea återkallar mugg – kan ge fosterskador

Ikea återkallar en mugg med namnet ”Troligtvis” med omedelbar verkan.Kunder som köpt muggen, som finns i fyra färger, uppmanas att sluta använda den.Tester visar att den kan avge kemikalier som ger nedsatt fortplantningsförmåga och fosterskador..

Aftonbladet - 15 jan 20 kl. 06:28

Ikea återkallar mugg – kan avge kemikalier

▸ Ikea återkallar en indisk-tillverkad resemugg som går under namnet ”Troligtvis” Den kan avge en kemikalie som kan ge….

Expressen - 15 jan 20 kl. 07:30

MORGONENS NYHETER: Oväder drar in över Sverige • Ikea återkallar mugg – kan ge fosterskador • Man skjuten i Skogås – en person gripen för mordförsök

Ovädret med vindar över 20 meter per sekund drog i natt in över den svenska Västkusten. Ett stort antal tåg ställs in till följd av ovädret.■■■Ikea återkallar en mugg med namnet ”Troligtvis” med omedelbar verkan.

Skånskan - 28 jul 16 kl. 08:27

Ikea återkallar ytterligare sex choklad

Ikea har bestämt att återkallar ytterligare sex stycken chokladprodukter på grund av otillräcklig redovisning av innehåll av hasselnötter och mandel säger företaget i ett pressmeddelande.– Förekomsten av hasselnöt och mandel har upptäckts vid fler än enstaka tillfällen vilket innebär att dessa chokladprodukter inte är lämpliga för personer som är allergiska och/eller känsliga för dessa allergener. Innehållsförteckningen är otillräcklig och vi vill att alla våra kunder ska känna sig trygga med våra produkter och som en försiktighetsåtgärd återkallas nu produkterna, säger Ann Holster, IKEA Food chef, IKEA Sverige i ett pressmeddelande.

Skånskan - 03 jun 16 kl. 08:29

Ikea återkallar frysar och kylskåp

Nyheter Ikea återkallar ett begränsat antal FROSTFRI frysar och kylskåp på grund av risk för elstötar. Kunder uppmanas att dra ut sladden till kylen och/eller frysen och kontakta IKEA kundtjänst för att boka en serviceåtgärd. Det är risken för att panelen bakom dörren ovanpå vitvaran kan släppa eller lossna, vilket kan leda till att man riskerar att komma åt strömförande delar som är anledningen till att Ikea återkallar produkterna.

Skånskan - 17 mar 16 kl. 07:58

Ikea återkallar farlig lampa

Nyheter Personer som har köpt Ikeas lampa Gothem uppmanas av möbelföretaget att omedelbart lämna tillbaka den. Anledningen är risk för elstötar. Ett fall av skadade kablar i lamporna har upptäckts och detta medför att IKEA återkallar samtliga modeller av Gothem golv- och bordslampor.

Sydsvenskan - 06 apr 16 kl. 07:30

Ikea återkallar fladdermuscape

Ikea återkallar fladdermuscapen Lattjo sedan det rapporterats att tre barn fått rivmärken eller andra märken på halsen när de använt den. Inga av de rapporterade skadorna har krävt sjukhusvård, men på grund av risken för strypning och skador på halsen väljer Ikea att återkalla produkten som en försiktighetsåtgärd."Vi har nolltolerans mot produkter som riskerar barns säkerhet", säger Cindy Andersen, affärsområdeschef för Barnens Ikea i ett pressmeddelande.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Klot på marken var symbolisk konst

BJÄRSJÖLAGÅRD Ett stort klot omgivet av flera små – vad är det? Och vem har gjort det?
Det undrade man på Sjöbohem.

Skånskan - 6 timmar sedan

Arbetsro åt parterna

I december presenterade PTK, LO och Svenskt Näringsliv ramarna för fortsatta förhandlingar om flexibilitet och trygghet på arbetsmarknaden. Nu behöver de arbetsro. För ett år sedan kom januariavtalet och en utredning om att förändra arbetsrätten tillsattes.

Skånskan - 6 timmar sedan

Riktiga indexfonder

Svenskarnas intresse för att spara i indexfonder ökar. En indexfond kan till exempel återspegla avkastningen från de 30 mest handlade aktierna på Stockholmsbörsen. Indexfonden består då av just dessa 30 bolag.

Skånskan - 7 timmar sedan

Rimfrost scannade Nydala och Hermodsdal

Malmö Den stora polisinsatsen inom Rimfrost som inleddes i måndags har inte bara gjort intryck, under tisdagens nagelfarande av de allmänna ytor i Rosengård gjordes flera beslag.
Bland annat hittades en pistol som kunde knytas till en man i 20-årsåldern.I övrigt har det gjorts beslag av narkotika.

Skånskan - 8 timmar sedan

Glömde låsa – mobilen försvann

Eslöv Det har anmälts en stöld på Karlsrobadet. Under fredagseftermiddagen glömde en pojke att låsa sitt skåp i omklädningsrummet. När han kom tillbaka var hans mobil borta.

Skånskan - 9 timmar sedan

Nya ägare till fastigheten på Simmaregatan 3 i Sjöbo

Sjöbo Nu är det klart vem som köpt huset på Simmaregatan 3 i Sjöbo av Magnus Rask och Ida Nathalie Åkesson. Nya ägare är Andreas Nils Christopher Jönsson, 30, och Stéphanie Ramona Malou Jönsson, 27, tidigare boende på Västergatan i Sjöbo. Priset blev 3 000 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i januari 2020.

Skånskan - 10 timmar sedan

Ertappade tjuvar på uppfarten

Sjöbo När en kvinna kom hem till sin bostad på Ommavägen i Sjöbo fick hon se två män som höll på att föra bort ett släp som stod på uppfarten.
– När hon skrek till männen och frågade vad de höll på med sprang de mot en bil som i närheten och körde därifrån, säger Birthe Parkhagen på polisen.
Händelsen inträffade vid tvåtiden på torsdagseftermiddagen och rubriceras som försök till stöld.

Skånskan - 10 timmar sedan

Hus i Svalöv har fått nya ägare

Svalöv Pia Ann-Charlott och Stig Göran Persson, 57 och 61 år, har tagit över fastigheten på adressen Brahegatan 5 i Svalöv från Maj-Britt Persson. Ägarskiftet i form av en gåva blev klart i november 2019. Husets byggår är 1971 och det har en boyta på 126 kvadratmeter.

Skånskan - 11 timmar sedan

Lastbil har fastnat i bro på Rosengård

Malmö En trafikolycka där en lastbil är inblandad har inträffat på von Lingens väg strax före 11 på onsdagen.Enligt initiala uppgifter ska lastbilen ha kört in i en gångbro och kilats fast. Polisen har skickats till platsen för närmare kontroll.

Skånskan - 12 timmar sedan

SD ville ha svar om nya kameror

ESLÖV SD-ledamoten Dennis Larsen ville ha svar på hur det går med satsningen på kameraövervakning i Eslöv.
Beskedet blev att det dröjer med nya kameror.Det var under mötet i kommunfullmäktige i måndags som Dennis Larsen (SD) ville ha svar från Johan Andersson (S), som är kommunstyrelsens ordförande.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.