SVT > Inrikes

Wednesday, 22 January, 04:02

SVT - 15 jan 20 kl. 06:51

Ikea återkallar resemuggIkea har beslutat sig för att återkalla resemuggen Troligtvis eftersom produkten avger kemikalier som överskriver tillåtna gränser..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Troligtvis

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ikea, återkallar, resemugg
Aftonbladet - 15 jan 20 kl. 06:28

Ikea återkallar mugg – kan avge kemikalier

▸ Ikea återkallar en indisk-tillverkad resemugg som går under namnet ”Troligtvis” Den kan avge en kemikalie som kan ge….

Skånskan - 28 jul 16 kl. 08:27

Ikea återkallar ytterligare sex choklad

Ikea har bestämt att återkallar ytterligare sex stycken chokladprodukter på grund av otillräcklig redovisning av innehåll av hasselnötter och mandel säger företaget i ett pressmeddelande.– Förekomsten av hasselnöt och mandel har upptäckts vid fler än enstaka tillfällen vilket innebär att dessa chokladprodukter inte är lämpliga för personer som är allergiska och/eller känsliga för dessa allergener. Innehållsförteckningen är otillräcklig och vi vill att alla våra kunder ska känna sig trygga med våra produkter och som en försiktighetsåtgärd återkallas nu produkterna, säger Ann Holster, IKEA Food chef, IKEA Sverige i ett pressmeddelande.

Skånskan - 03 jun 16 kl. 08:29

Ikea återkallar frysar och kylskåp

Nyheter Ikea återkallar ett begränsat antal FROSTFRI frysar och kylskåp på grund av risk för elstötar. Kunder uppmanas att dra ut sladden till kylen och/eller frysen och kontakta IKEA kundtjänst för att boka en serviceåtgärd. Det är risken för att panelen bakom dörren ovanpå vitvaran kan släppa eller lossna, vilket kan leda till att man riskerar att komma åt strömförande delar som är anledningen till att Ikea återkallar produkterna.

Skånskan - 17 mar 16 kl. 07:58

Ikea återkallar farlig lampa

Nyheter Personer som har köpt Ikeas lampa Gothem uppmanas av möbelföretaget att omedelbart lämna tillbaka den. Anledningen är risk för elstötar. Ett fall av skadade kablar i lamporna har upptäckts och detta medför att IKEA återkallar samtliga modeller av Gothem golv- och bordslampor.

Sydsvenskan - 06 apr 16 kl. 07:30

Ikea återkallar fladdermuscape

Ikea återkallar fladdermuscapen Lattjo sedan det rapporterats att tre barn fått rivmärken eller andra märken på halsen när de använt den. Inga av de rapporterade skadorna har krävt sjukhusvård, men på grund av risken för strypning och skador på halsen väljer Ikea att återkalla produkten som en försiktighetsåtgärd."Vi har nolltolerans mot produkter som riskerar barns säkerhet", säger Cindy Andersen, affärsområdeschef för Barnens Ikea i ett pressmeddelande.

Nyan - 06 apr 16 kl. 19:16

Ikea återkallar fladdermuscape

Ikea återkallar fladdermuscapen Lattjo sedan det rapporterats att tre barn fått rivmärken eller andra märken på halsen när de använt den.

Inga av de rapporterade skadorna har krävt sjukhusvård, men på grund av risken för strypning och skador på halsen väljer Ikea att återkalla produkten som en försiktighetsåtgärd.

– Vi har nolltolerans mot produkter som riskerar barns säkerhet, säger Cindy Andersen, affärsområdeschef för Barnens Ikea, i ett pressmeddelande.

Sydsvenskan - 24 jan 17 kl. 07:31

Ikea återkallar stol efter klämskador

Solstolen Mysingsö från Ikea har orsakat klämskador. Ikea återkallar stolen sedan det rapporterats fem olyckor med skador på fingrar som har krävt sjukvård, skriver Ikea i ett pressmeddelande. Ikea uppmanar alla som köpt stolen att sluta använda den och.

Expressen - 02 jul 18 kl. 08:23

Ikea-återkallar sparkcykel – varnar för risk för skador

Ikea återkallar elsparkcykeln Pendla.Fotstödet på produkterna kan gå av och de som använder cyklarna riskerar att falla och skada sig.”Ikea uppmanar samtliga kunder att sluta använda el-sparkcykeln och återlämna den till valfritt Ikea-varuhus för att få tillbaka pengarna man betalat”, skriver Ikea i ett pressmeddelande..

Skånskan - 27 jun 16 kl. 09:01

Ikea återkallar choklad

Nyheter IKEA återkallar CHOKLAD MÖRK 60 % och CHOKLAD MÖRK 70 % på grund av otillräckligt redovisat innehåll av mjölk och hasselnötter


De som är allergiska mot mjölk eller hasselnötter kan drabbas av en allergisk reaktion om de äter produkterna.
Återkallelsen berör alla bäst före-datum av CHOKLAD MÖRK 60 % och CHOKLAD MÖRK 70 %. Bäst före-datum återfinns på chokladkakans undersida (ÅÅÅÅ/MM/DD).

Västerbottens Folkblad - 28 jul 16 kl. 09:58

Ikea återkallar choklad

Ikea återkallar choklad som kan innehålla spår av nötter. Ikea utökar pågående återkallelse av choklad med ytterligare sex produkter, på grund av otillräckligt redovisat innehåll av hasselnötter och/eller mandel som en försiktighetsåtgärd. IKEA vill uppmärksamma kunder som har köpt de berörda chokladprodukterna att dessa inte är lämpliga för personer som är allergiska eller känsliga mot hasselnötter och/eller mandel.

Fler nyheter från SVT

SVT - 4 timmar sedan

Lena Hallengren (S): ”Det handlar om kompetensförsörjning”

Antalet vårdplatser i Sverige har minskat stadigt de senaste tretton åren. Socialminister Lena Hallengren (S) säger i kvällens Aktuellt det handlar om att jobba med kompetensförsörjning..

SVT - 6 timmar sedan

FOI-expert: ”Avgörande är hur den här utvecklingen tolkas av Ryssland”

USA:s neddragning av 3 000 marinkårssoldater till militärövningen Cold Response i Norge i mars kan påverka Ryssland syn på Skandinavien. – Det avgörande är hur den här utvecklingen tolkas av Ryssland, säger Niklas Granholm, säkerhetspolitisk analytiker vid FOI..

SVT - 6 timmar sedan

USA drar tillbaka 3 000 marinkårssoldater från övning i Norge – skickas till Mellanöstern

USA skickar 3 000 färre soldater till militärövningen Cold Response i Nordnorge i mars, säger Per-Thomas Bøe, talesperson för Norges Försvarsmakt, till SVT Nyheter. Enligt NRK skickas marinkårssoldaterna till Mellanöstern..

SVT - 9 timmar sedan

SVT avslöjar: AF trotsade juristernas råd – lanserade tjänst som kan bryta mot lagen

Arbetsförmedlingens nya webbtjänst Snabbintervjuer marknadsförs sedan i höstas med reklamfilmer och annonser för miljoner. Men lanseringen sker i strid med slutsatserna från myndighetens eget informationssäkerhetsråd, som kommit fram till att tjänsten kan bryta mot lagen. Efter SVT:s granskning svänger nu myndigheten..

SVT - 9 timmar sedan

Användare drabbade av bluffmejl från Netflix

Just nu skickas bluffmejl som ser ut att komma från Netflix ut till olika användare i Sverige. Mejlet uppmanar användare att uppdatera sin betalningsinformation för att kunna fortsätta använda streamingtjänsten – och de ska vara väldigt trovärdiga. – Det är väldigt lätt att gå på det, jag som arbetat inom IT-säkerhet i många år fick själv titta på det flera gånger innan jag förstod att det var en bluff, säger cybersäkerhetsexperten David Jacoby till SVT Nyheter..

SVT - 13 timmar sedan

Nytt parti med muslimer i fokus

Ett nytt parti som vänder sig till Sveriges muslimer håller på att ta form. Partiet Nyans vill bland annat att muslimer ska betraktas som en särskild minoritet, på samma sätt som exempelvis judar och samer..

SVT - 18 timmar sedan

Postnords vd: Vi står inför utmaningar

Rubriker om miljardförluster och kunkurshot har omgett Postnord efter att Dagens Nyheter tog del av en hemlig rapport förra veckan. Nu menar företagets vd Annemarie Gardshol att Postnord trots utmaningar har en bra utveckling. – Vi står inför stora utmaningar framåt och vi kan absolut göra mer i vår underliggande intjäning.

SVT - 19 timmar sedan

”Det tar på psyket rejält” – Louie som bor i området berättar om explosionen

Två explosioner skedde under natten i Husby och Kista i Stockholm. Louie som är boende i området berättar om vad som hände och menar att en sådan här händelse följer med en livet ut..

SVT - 21 timmar sedan

Laura slog larm om krisen i sjukvården – nu strömmar vittnesmålen in

Efter att Stockholms tre största sjukhus varslat 800 om uppsägning har många anställda nu fått nog. ST-läkaren Laura Björnström startade initiativet ”Stockholms sjukvårdsupprop” som på kort tid fått över 19 000 vårdanställda att engagera sig – och vittnesmålen från deras vardag har berört många. – Vi känner ett ansvar för detta, säger hon till SVT Nyheter..

SVT - 21 timmar sedan

Hör vårdpersonalens starka vittnesmål – inifrån sjukhuset

Stockholms sjukvårdsupprop har lyckats samla 19 000 vårdanställda på Facebook och på deras hemsida kan man ta del av hundratals vittnesskildringar. Berättelserna handlar om en överbelastad vård, patienter som hamnat i kläm och en vårdapparat helt utan marginaler. Hör de anställda läsa in sina vittnesmål från den vård som nu ska drabbats av tuffa sparkkrav..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.