BT > Nyheter

Thursday, 23 January, 06:39

BT - 15 jan 20 kl. 06:38

Ett halvår efter rökförbudet – färre fimpar på marken än väntatEtt halvår har gått sedan den nya lagen om rökförbud på uteserveringar infördes. Många befarade att förbudet skulle innebära fler fimpar på marken. Så har det inte blivit, menar Borås stads Emma Fredh. Men alla håller inte med..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Borås, Emma Fredh

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ett halvårefter , rökförbudet, färre, fimpar, marken, än, väntat
Blekinge Läns tidning - 04 dec 19 kl. 16:45

Fortfarande problem med fimpar

I våras efterlyste hotelldirektör Ola Johansson mer dialog kring det nya rökförbudet och vad det skulle innebära för rökande hotellgäster. Ett halvår senare kan han konstatera att problemet med fimpar fortfarande inte är löst..

YLE - 08 feb 16 kl. 14:20

Färre hjärtinfarkter efter rökförbud på restauranger

Antalet hjärtinfarkter har minskat efter att rökförbudet på restauranger trädde i kraft år 2007. Det visar en undersökning gjord vid Åbo universitetscentralsjukhus. I undersökningen har man jämfört antalet vårdperioder för hjärtinfarkter ett halvår innan och efter, samt två år innan och efter att rökförbudet trädde i kraft.

Skånskan - 26 aug 16 kl. 16:12

Burkiniförbudet ren dis­kri­mi­nering

I söd­ra Frank­ri­ke har lo­kala myn­dig­heter för­bjudit den hel­täc­kan­de bad­dräkten bur­ki­ni, som ut­vecklats i Au­stra­li­en men an­vänds även i Eu­ro­pa, fö­re­trä­des­vis av mus­limska kvin­nor.
Men i går be­slutade Frank­ri­kes högsta för­valt­nings­dom­stol att häva för­budet. Det är inte för­en­ligt med Frank­ri­kes kon­sti­tu­tion.

Skånskan - 26 nov 19 kl. 18:36

Satte bajspåse på brandvarnare

Löddeköpinge Vid halv fyratiden i måndags kom några elever in i omklädningsrummet på Tolvåkersskolan. Där påträffade de två män i tjugoårsåldern som satt och drack öl och rökte cigaretter.
Eleverna kontaktade personalen på skolan, men när de kom till platsen hade ynglingarna försvunnit från platsen.

Cornucopia - 02 jun 19 kl. 14:48

Nybyggandet fortsatt på rekordnivåer i Uppsala

Nybyggandet av bostäder i Uppsala tog bara en kort paus i samband med fallet i bostadspriserna, och har återigen tagit fart som om några problem inte existerar. Detta trots att det inte finns några tecken på att priserna ska återhämta sig i kommunen.Uppsala Domkyrka tornar upp sig över Fyrisån.

YLE - 05 nov 14 kl. 15:15

Alkoholstopp i Tallinn på söndagarna

Tallinn skärper reglerna för när man får sälja alkohol. Från och med den åttonde mars nästa år säljer butikerna i den estniska huvudstaden inte längre alkohol på söndagarna. Dessutom stoppas alkoholförsäljningen i restauranger och barer vid midnatt på söndagarna.

Cornucopia - 21 jan 15 kl. 18:36

Gästinlägg: Att jag har lyckats här i Sverige har jag mina tänder att tacka för

Nedanstående är ett gästinlägg om svensk censur skrivet av den mycket produktive författaren och regissören Vladimir Oravsky, tillika under några turbulenta månader kulturchef i Umeå 2001. En intervju med Oravsky kan man hitta hos Tidningen Kulturen, där även en del krönikor av honom finns publicerade, t ex senast Jag är svensk.

ATT JAG HAR LYCKATS HÄR I SVERIGE HAR JAG MINA TÄNDER ATT TACKA FÖR
Tankar om censur, självcensur, obefogad rädsla, nerskitna byxor och solidaritet, med utgångspunkt av mina egna erfarenheter
Friheten i kulturen finns hos Adlibris
för 177:- i danskt band eller 47:- som E-bok
Övriga böcker av Valdimir Oravsky finns här.

BT - 15 maj 13 kl. 12:27

Socialdemokraterna har fokus på jobben

Idag är fler än 400 000 svenskar arbetslösa. Den svenska ungdomsarbetslösheten är ungefär 25 procent och högre än i jämförbara länder. Över 30 000 unga har idag varit utan arbete mer än sex månader.

PrivataAffärer - 16 nov 18 kl. 11:20

Hernhag: Fonden jag kastat ut ur min portfölj

Marcus tipsar om hur du lyckas med aktier: Att tjäna pengar på aktier behöver inte vara särskilt svårt. Du behöver varken vara aktienörd eller fullfjädrad räknenisse. Det gäller bara att hitta den väg som passar just dig, konstaterade Marcus Hernhag när hans debutbok kom ut för några år sedan.

PrivataAffärer - 12 feb 19 kl. 13:12

Intensiv rapportonsdag väntas

Rapporter onsdag 13/2: Ambea (kl 7.00)
Tele2 (kl 7.00)
Sweco (kl 7.

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Extremt få fälls för bombdåden

Extremt få gärningsmän fälls för sprängdåd. Inte ens en av tio sprängningar förra året ledde till åtal. Till skillnad från skjutningar sker sprängningar oftare mot personer högre upp i den kriminella hierarkin, enligt en kriminolog..

BT - 15 minuter sedan

Nytt bombdatacenter ska stötta vid sprängdåd

Polisen ska arbeta närmare bland annat militären för att öka kompetensen gällande sprängningar. Nu inrättas ett nationellt så kallat bombdatacenter..

BT - 15 minuter sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

Två anhållna efter stöld i Borås sent på onsdagskvällen. Misstänkt mordförsök i Olofström..

BT - 15 minuter sedan

Avgörande om skydd från övergrepp i Myanmar

Över 730 000 rohingyer tvingades fly när Myanmars regering inledde en militäroffensiv i delstaten Rakhine 2017. I dag avgör Internationella domstolen ICJ om särskilda åtgärder ska vidtas för att skydda minoritetsbefolkningen från fortsatta övergrepp och förföljelser..

BT - 15 minuter sedan

Trump deltar vid antiabortmarsch

BT - 30 minuter sedan

Svenska bolag i topp på korruptionslista

Sverige är ett av världens minst korrupta länder – men svenska företag ligger samtidigt i täten på en annan föga smickrande lista..

BT - 15 minuter sedan

HD avgör uppmärksammat samemål

I dag meddelar Högsta domstolen dom i det uppmärksammade målet mellan staten och Girjas sameby. Tvisten har pågått sedan 2009 då Girjas stämde staten – och handlar om vem som ska ha upplåtelserätt till småviltsjakt och fiske på samebyns områden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.