Expressen > Kultur

Monday, 27 January, 20:30

Expressen - 15 jan 20 kl. 06:30

Hon förklarar kärlekens paradox med kvantfysikFörklarar Helena Granström kvantfysikens teorier om många parallella världar, med hjälp av kärleksrelationer – eller tvärtom?Sven Anders Johansson finner en genuint originell roman om en kvinna omgiven av starka och svaga män. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Helena Granström, Sven Anders Johansson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hon förklarar, kärlekens, paradoxmed , kvantfysik
DI - 12 maj 16 kl. 11:52

Så tecknar du Paradox

Dataspelsutvecklaren Paradox Interactive är på väg mot listning på First North. Men bolaget har valt en ovanlig väg för att sälja aktier. Di:s börsexpert Ulf Petersson förklarar upplägget..

DI - 31 maj 16 kl. 10:05

Paradox vd: Vi ville göra något annorlunda

Spelutvecklaren Paradox Interactive rusar in på First North efter en noteringsprocess utöver det vanliga. Här förklarar vd Fredrik Wester hur bolaget resonerat kring listningen..

Barometern - 03 jan 18 kl. 23:20

På jakt efter kärlekens verkliga kärna

I Månkörens nya föreställning, som har premiär den 21 januari, utforskas kärlekens verkliga kärna. – Vi vänder och vrider på begreppet kärlek för att få fram många aspekter, förklarar Thomas Hertzman, som är både konstnärlig ledare och körledare ..

Helsingborgs Dagblad - 06 nov 15 kl. 04:00

Ett genialt klipp som förklarar vår kärlek till GW

För tjugofemte gången på ett dygn tittar jag på min skärm medan Leif GW Persson under en minut grymtar och rosslar som bara han kan. Det kan vara årets klipp alla kategorier. Widget: YoutubeWidget, code=bgujPDBmAY0,
Någon människa med gott om tid, tålamod och fingertoppskänsla har alltså gått igenom ett stort antal av de tv-program som Leif GW Persson medverkat i.

Uppsalanyheter.se - 08 sep 19 kl. 17:38

Recension: Eldkvarn-vibbar med Plura på Katalin

Recension: I dag vet nästan alla vem vem Plura är. Har man inte haft något tidigare intresse för Eldkvarns musik, har man förmodligen mött honom som tv-kock, mer eller mindre påklädd på överkroppen, eller i någon av de andra tv-produktioner han medverkat i. Eller i tidningsrubriker om kokain och annat.

Sydsvenskan - 14 jun 15 kl. 04:00

Så tuktas en succéförfattare

Underrubriken på Yvonne Lefflers bok ”Sigge Stark” förklarar vem Sigge Stark var: ”Sveriges mest produktiva, utskällda och lästa författare”. Leffler uppskattar att Signe Björnberg, som det stod i kyrkböckerna, från debuten 1921 till sin död 1964 publicerade 115 romaner och runt 500 noveller. Titlar som ”Toffelhjältens revolt”, ”Tjuvskyttekungen”, ”Luffarbruden” och ”Så tuktas en modedocka” spreds i massupplagor.

YLE - 13 nov 14 kl. 04:05

Ett paradigmskifte mot en kvartalskultur

Kvartalsekonomin hör inte hemma i bokbranschen, anser de som kritiserar Schildts & Söderströms samarbetsförhandlingar. Ett kvartal inom bokbranschen är 25 år, påpekar man vid förlaget Otava. - Det vi nu bevittnar är ett paradigmskifte i de finlandssvenska fondernas syn på kultur, säger Kjell Westö.

YLE - 08 apr 17 kl. 19:55

Folktinget lobbar hårt för svenskan i kulisserna - men vem lyssnar och är kraven de rätta?

I och med kommunalvalet får de svenskspråkiga finländarna också ett nytt Folkting. Att försvara det svenska språket kan ändå bli svårare än någonsin tidigare - nuvarande folktingsledamöter vittnar om ökande arbetsbörda, knappa resurser och en regering som slår dövörat till. De senaste två åren har på många sätt varit historiska för Folktinget.

Sydsvenskan - 05 feb 16 kl. 13:24

Smutsen i fokus. En ny slags världsåskådning visas upp på Inkonst.

Dammkorn som virvlar i en solstrimma. Det kan väl alla vara ense om är en estetisk effekt av smuts. Men hur är det med innehållet i dammsugarpåsen, gammal spindelväv och hästbajs?

YLE - 01 okt 16 kl. 10:56

Psykoterapeut: Arbetslöshet är hopplöshet

Hopplöshet, ilska, chock, förtvivlan, ångest, oro, frustration, rädsla. Vi skall försöka summera vilka känslor arbetslöshet kan väcka och vad man kan göra åt det. ”Som arbetslös känner jag mig som om jag har svikit alla runt mig.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 timmar sedan

Vi måste prata om begreppet rasism

När Jens Ganman utsågs till Årets svensk skrev Sydsvenskans Moa Berglöf att rasisten tydligen var årets svensk. Hynek Pallas ser en offentlighet som är ointresserad av rasism-begreppets betydelse. .

Expressen - 8 timmar sedan

Jag älskade Kobe Bryant för hans konst

Victor Malm minns basketspelaren Kobe Bryant och hans sista match. .

Expressen - 14 timmar sedan

Vilda bebin prövar sin mamma med nya äventyr

Barbro Lindgrens våghalsiga bebis gör comeback.Hanna Nordenhök ser den nya uppsättningen på Dockteatern Tittut i Stockholm..

Expressen - 14 timmar sedan

På koncentrationslägret byggde man en grisfarm

Porajmos är namnet på Förintelsen av Europas romer, varav nästan hälften var döda när andra världskriget tog slut. På Förintelsens minnesdag skriver Hynek Pallas en essä om dem vi är på väg att glömma bort. .

Expressen - Igår: 19:00

De tyglar sina demoner med mänskliga pyramider

Netflixserien ”Cheer” handlar om den okända sporten Cheerleading.Tone Schunnesson ser en fängslande dokumentärserie om ett hårt sammansvetsat och strängt drillat lag i Texas..

Expressen - Igår: 12:54

Gå på opera och odla din trädgård

Att försöka följa med i handlingen på ”Candide” är ingen större idé.Men Gunilla Brodrej blir kungligt road på Operan..

Expressen - Igår: 08:00

Precisionen saknas på Bonniers Konsthall

Vårutställningen på Bonniers Konsthall har lånat sin titel från en manande precis dikt av Göran Sonnevi.Magnus Florin går dit och blir besviken på utställningens idé. .

Expressen - Igår: 06:50

Utvecklingen för judar i Sverige är inte vacker

Karin Olsson skriver inför Förintelsens minnesdag..

Expressen - I förrgår: 19:00

Här ser man hur billigt nazisteliten kom undan

Eddy de Wind deporterades till Auschwitz, där Rudolf Höss var kommendant.Salomon Schulman om två böcker som utkommer till Förintelsens minnesdag..

Expressen - I förrgår: 11:00

De här männen går inte utanför dörren

”Sysslolösa unga män med vapen” är en oklar pjäs med vackert språk.Hanna Johansson undrar hur världen ser ut som männen har vänt ryggen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.