Barometern > Nyheter

Monday, 27 January, 23:39

Barometern - 15 jan 20 kl. 06:00

Ett miljöarv att förvaltaTidigare moderata statssekreteraren Ulrica Schenström blir ny vd för den gröna tankesmedjan Fores. Ett val som är långt ifrån lika överraskande som det verkar. .
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Ulrica Schenström, Fores

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ett miljöarvatt , förvalta
Barometern - 15 jan 20 kl. 06:00

Ett miljöarv att förvalta

Tidigare moderata statssekreteraren Ulrica Schenström blir ny vd för den gröna tankesmedjan Fores. Ett val som är långt ifrån lika överraskande som det verkar. .

Barometern - 08 apr 14 kl. 07:59

Ett politiskt arv att förvalta

”Riksdagsledamoten Johan Hultberg är utnämnd till ny miljöpolitisk talesperson för Moderaterna”, skrev flera medier i slutet av förra veckan. Det var en sanning med viss modifikation eftersom det största regeringspartiet inte tidigare haft någon utsedd miljöpolitisk talesperson, även om Hultberg redan med framgång tagit många av de svåra debatterna.
Men det finns ett äldre arv att förvalta för ett parti som i vart fall en gång i tiden omfamnade ett begrepp som förvaltarskapsprincipen.

Barometern - 08 apr 14 kl. 07:59

Ett politiskt arv att förvalta

”Riksdagsledamoten Johan Hultberg är utnämnd till ny miljöpolitisk talesperson för Moderaterna”, skrev flera medier i slutet av förra veckan. Det var en sanning med viss modifikation eftersom det största regeringspartiet inte tidigare haft någon utsedd miljöpolitisk talesperson, även om Hultberg redan med framgång tagit många av de svåra debatterna. Men det finns ett äldre arv att förvalta för ett parti som i vart fall en gång i tiden omfamnade ett begrepp som förvaltarskapsprincipen.

Kristianstadsbladet - 20 okt 14 kl. 09:23

Rödgrön energipolitik - början på ett haveri

Foto: Mikael Fritzon / TT
Kärnkraften har i ett halvt sekel varit ett av grundfundamenten för Sveriges ekonomiska utveckling. Att behålla kärnkraften handlar om att Sverige ska vara en industrination också i framtiden, skriver debattskribenterna.
Miljöpartiet grundades med syfte att avveckla kärnkraften.

Barometern - 11 jun 14 kl. 08:06

Vem släppte in nazisterna?

Svenskarnas parti befäster länets position som ett brunt delta. Barometern följer ett parti som vill skapa svenska oaser på landsbygden, en form av etniskt homogena livsrum. Vi är på väg hem till en nazist.

Trelleborgs Allehanda - 19 sep 12 kl. 06:30

Boende i kamp mot hamnnedläggning

Foto: Claes Nyberg
I dag kommer tekniska nämnden att fatta beslut om att avveckla västra småbåtshamnen. Men fastighetsägare på södra delen av Stavstensvägen kämpar emot och menar att den 42 år gamla vattendomen ska följas.
?

Skånskan - 18 feb 19 kl. 10:31

Östarps gästgivargård värnar om det traditionella

Blentarp När Östarps gästis öppnar igen i mars blir det med två nya kockar i köket. Men ägarparet Lennart och Gunilla Vollmer, som utsågs till Årets företagare i fjor, lovar att de kommer att fortsätta hålla det traditionellt och ekologiskt.Sedan de stängde strax före jul har Lennart och Gunilla Vollmer haft lite ledigt, umgåtts med barn och barnbarn.

Nyan - 05 aug 15 kl. 19:45

När känslorna får styra våra beslut

Något djupt obehagligt håller på att hända i den bygd där jag tillbringat somrarna de senaste nitton åren. Jag tittar ut över havet, omgiven av det landskap där min hustru är född och uppvuxen. Här möter min son sin släkt och sina vänner, här har vi försökt skapa oss en tillvaro av vänskap och generositet, ömsesidig tillit och respekt.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

Man skottskadad i Kristianstad

Barometern - 30 minuter sedan

Mittback utburen på bår i Arsenals cupseger

Barometern - 45 minuter sedan

Sport: Tove Alexandersson vann Jerringpriset

Sex raka vinster i totala världscupen och fem VM-guld 2019. Det var vad som krävdes för att en orienterare skulle vinna Jerringpriset för första gången på 39 år. – Det här värmer otroligt mycket, säger Tove Alexandersson efter att ha tagit emot Idrottsgalans tyngsta pris..

Barometern - 45 minuter sedan

Ökad vinst för Whirlpool

Barometern - 45 minuter sedan

Omfattande utredning efter dödskraschen

Väderförhållanden, helikopterbesiktningar och pilotens historik. Det är några av de saker amerikanska myndigheter ska granska i en omfattande utredning efter helikopterkraschen där nio personer omkom, däribland den före detta basketstjärnan Kobe Bryant..

Barometern - 1 timme sedan

Tonårsflicka våldtagen i skogsdunge

Barometern - 1 timme sedan

Kvinnorna vittnar mot Weinstein i rätten

En av de kvinnor som Harvey Weinstein misstänks ha förgripit sig på sexuellt vittnade i rätten i New York på måndagen. Inför juryn berättade hon i tårar att den tidigare Hollywoodproducenten tvingade henne till oralsex i hans bostad 2006..

Barometern - 1 timme sedan

Deppigt även på börsen i New York

Barometern - 1 timme sedan

Samuelssons prisades för kamp mot dopning

Sebastian Samuelsson har stått upp i kampen mot dopning i flera sammanhang. För detta belönades 22-åringen för sitt engagemang på Idrottsgalan i Stockholm – och fick ta emot Sportspegelpriset..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.