Affärsvärlden > Ekonomi

Monday, 20 January, 14:20

Affärsvärlden - 15 jan 20 kl. 06:00

”Europa behöver en aktieägarkultur”Kapitalismen lever men inflationen är död, säger den förre finansministern Anders Borg. Inför det kommande decenniet ger han ett tydligt råd: Äg aktier..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Anders Borg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Europabehöver en , aktieägarkultur

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 15 minuter sedan

IMF drar ned global tillväxtprognos

Den globala tillväxten väntas växla upp från preliminära 2,9 procent 2019 till 3,3 procent i år och 3,4 procent 2021. Det innebär ändå att prognosen sänks 0,1 procentenhet för 2020 och 0,2 procentenheter för 2021..

Affärsvärlden - 30 minuter sedan

Fremskrittspartiet lämnar regeringen i Norge

Fremskrittspartiet, Frp, lämnar den norska regeringen bekräftar partiledaren och finansministern Siv Jensen. Det meddelades vid en pressträff på måndagen..

Affärsvärlden - 45 minuter sedan

Kepler Cheuvreux: Attraktiv aktie trots att rapporten kan bli svag

Kepler Cheuvreux förväntar sig ett svagt fjärde kvartal från Dometic med motvind från de flesta av slutmarknaderna. Caset förblir dock attraktivt och köprekommendationen upprepas samtidigt som riktkursen höjs från 100 till 110 kronor..

Affärsvärlden - 45 minuter sedan

Bolagen som går mot strömmen på börsen

Stockholmsbörsen vek på måndagen ner från fredagens nya rekordnivå..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Hongkong får sänkt kreditbetyg av Moodys

Moodys sänker kreditbetyget för Hongkong till Aa3, från tidigare Aa2. Utsikterna är nu stabila mot tidigare negativa, enligt ett pressmeddelande..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Ilija Batljan köper 1,8 miljoner aktier i Fastpartner

Ilija Batljan som är vd och största ägare i Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, har under fjolårets sista kvartal tagit steget in i fastighetsbolaget Fastpartner med en post på drygt 1,8 miljoner aktier..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Nya miljarder till välfärden under 2020

Regeringen lägger under 2020 fem miljarder kronor extra till välfärden. Det skriver S, MP, C och L på Aftonbladet Debatt efter att det kommit krav om mer pengar till välfärden från oppositionen..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Oxfam: Beskatta de rika mer

Världens 2 153 rikaste personer hade i fjol större förmögenhet än de 4,6 miljarder fattigaste i världen, enligt den Nairobi-baserade välgörenhetsorganisationen Oxfam som vill höja förmögenhetsskatten för att hantera klyftorna..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Fler i finansbranschen straffas

Under 2019 anmäldes rekordmånga disciplinärenden i finansbranschen, 56 fall. Det är mer än dubbelt så många som för sex år sedan..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Första AP-fonden återvänder som ägare i H&M

Första AP-fonden har återvänt som ägare i klädjätten H&M, skriver Di som hänvisar till ny ägardata från Holdings..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.