P3 > Nyheter

Monday, 27 January, 18:23

P3 - 15 jan 20 kl. 06:00

Begreppet prostitution byts ut mot sex mot ersättning vid flera tjejjourerTjejjouren driver en nätbaserad stödjour via chatt, mail och mobilapp. Under 2019 fick de 1 000 fler samtal, vilket är en ökning på cirka 52 procent. Just sex mot ersättning är ett återkommande tema..
Läs mer på P3

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Begreppet, prostitution, bytsut mot , sexmot , ersättningvid , flera tjejjourer
SR - 19 jul 13 kl. 15:36

Ny publicering - Sex workers' rights activists in global protest against Sweden's prostitution laws

Demonstrations were held in over 30 cities around the world on Friday in protest against the Swedish law on prostitution and sex work. The demonstrations come just a week after a Swedish sex worker was killed by a former partner. The group behind the demonstrations says the Swedish ....

The Local - 17 jul 13 kl. 15:17

Sex workers cry foul over activist's death

The murder of a Swedish sex workers' rights activist, who was stabbed by her ex when she went to see her children after losing custody because she "romanticized prostitution", has sex activists worldwide up in arms.    .

YLE - 12 aug 15 kl. 13:21

Amnesty fattade kontroversiellt beslut om att avkriminalisera prostitution

Amnesty International har beslutat att arbeta för en avkriminalisering av prostitution. Amnesty motiverar sitt beslut med att det kan stärka situationen för sexarbetarna som är en marginaliserad och utsatt grupp. En majoritet av de 400 delegaterna från 70 länder som deltog i Amnesty Internationals (ICM) rådsmöte i Dublin stödde beslutet.

YLE - 12 jul 13 kl. 07:58

Myndighet: "Inga bevis på prostitution på Soho"

Regionförvaltningsverket har under våren gjort en granskning i nattklubben Soho i Helsingfors och hittade då inga bevis på att det förekommer prostituerade i lokalen. För några år sedan drogs nattklubbens tillstånd att hålla öppet till klockan fyra in på grund av att prostituerade erbjuder sextjänster inne i nattklubben, men enligt ett domstolsbeslut från februari i år finns inga bevis på att så sker. Överinspektör Riku-Matti Lehikoinen vid Södra Finlands regionsförvaltningsverk säger att hans kollega Ilkka Ripatti besökte nattklubben i våras och uppgav då att där inte finns prostituerade överhuvudtaget.

Alliansfritt Sverige - 04 feb 13 kl. 12:36

Moderatpolitiker förespråkar prostitution då kvinnor inte utnyttjas och det är synd om män

De missade hjärtefrågan *"Vikten att få köpa, sälja och förmedla sex"
Bild: Moderaterna i Åres hemsidaKONSERVARIVT. Att Moderaterna är och förblir ett konservativt parti glöms lätt bort. Men så gör de utspel om invandring för att flytta fokus från sprucken jobbpakt sin partiledares klavertramp om industrin som tydligen är borta och försvaret som ett särintresse.

Nyheter 24 - 10 sep 13 kl. 21:25

"Prostitution är i 99 fall av 100 inte frivillig""Ser unga tjejer som säljer sex varje dag"Vill du göra din röst hörd?

Under tisdagen publicerades en debattartikel här på Nyheter24, skriven av Centerpartiets Ungdomsförbunds ordförande Hanna Wagenius. Det är möjligt att jag har fel, men jag fick känslan av att debattartikeln kom som en direkt respons på den intervju Nyheter24 gjorde med mig häromdagen. Inledningsvis blev jag, som jag alltid blir, glad över att frågan om sexköpslagen uppmärksammades ännu en gång ?

YLE - 31 jan 14 kl. 14:46

Tillåt prostitution för jämlikhetens skull?

Amnesty International överväger en kampanj för att avkriminalisera prostitution. Enligt Amnesty skulle en avkriminalisering öka de inblandades rättigheter vad gäller hälsa, säkerhet och jämlikhet. Förslaget har väckt en proteststorm i Sverige.

Newsmill - 03 mar 13 kl. 15:25

Vad som är prostitution är inte så självklart

http://www.newsmill.se/trackback/49460Debatten om prostitution är "a never ending story" och den pågår som om det vore helt självklart vad prostitution är.

Sydsvenskan - 04 okt 15 kl. 04:00

Sluta köpa sex av flickan med det långa håret vid gymnasieskolan

Nu ser jag henne igen, flickan med det mörka långa håret. Varje dag vid halv sex tiden står hon där. Det som emellanåt kallas världens äldsta yrke utövas på en plats nära en gymnasieskola i Malmö.

YLE - 12 jul 13 kl. 07:20

Sju erbjudanden om att köpa sex på en timme

Nattklubben Soho har i flera års tid varit i rubrikerna. Prostituerade sägs hålla till i nattklubben och det har också fått myndigheterna att reagera. Regionförvaltningsverket har redan en gång dragit in nattklubbens tillstånd att hålla öppet till klockan fyra, men nattklubben fick tillbaka tillståndet efter ett domstolsbeslut i februari i år.

Fler nyheter från P3

P3 - 1 timme sedan

Basketstudenter sörjer Kobe Bryants död

I söndags dog basketstjärnan Kobe Bryant och elever på Fryshusets gymnasium sörjer en stor inspiration..

P3 - 12 timmar sedan

Rättsprocess om grovt förtal inleds mot Ann-Sofie Hermansson

I dag inleds rättsprocessen om grovt förtal mot socialdemokraten och före detta kommunstyrelseordförande i Göteborgs stad, Ann-Sofie Hermansson..

P3 - 24 jan 20 kl. 14:55

Student i Wuhan: "Ett hav av missvisande information"

I sociala medier sprids bilder och filmer från kinesiska städer tillsammans med information om coronaviruset. Enligt studenten Andrea Bonfanti, bosatt i den kinesiska staden Wuhan, så är det svårt att sålla och att det förekommer rykten..

P3 - 24 jan 20 kl. 06:00

Filmen "Psykos i Stockholm" inspirerad av Maria Bäcks erfarenheter som anhörig: "Inte funnits filmer jag kan spegla mig i"

I dag börjar Göteborgs filmfestival, som inleds med filmen "Psykos i Stockholm". Filmen är inspirerad av regissören Maria Bäcks egna erfarenheter..

P3 - 22 jan 20 kl. 14:00

Navid från Iran: "Vi är inte på gatorna men våra problem har inte försvunnit"

Protesterna som bröt ut efter flygkraschen i Iran avtog efter några dagar. Men enligt demonstranten Navid är situationen fortsatt svår..

P3 - 21 jan 20 kl. 15:10

Appar sprider känslig information: Datainspektionen "Vi ska studera det noggrant"

Datainspektionen har ännu inte landat i hur de ska gå vidare efter att en internationell kartläggning visat hur appar sprider känslig information om sina användare..

P3 - 17 jan 20 kl. 06:00

Danska Rädda barnen efterlyser stöd till unga youtubers

Enligt Rädda Barnen i Danmark så behöver unga influencers hjälp att hantera pressen och lära sig sätta gränser, rapporterar DR..

P3 - 16 jan 20 kl. 16:30

Allt fler barn och unga anmäler rån. Stödcentrum "9-11 år gamla som blivit rånade"

Antalet anmälda rån mot barn och unga ökar enligt en rapport från Brå som presenterades idag..

P3 - 15 jan 20 kl. 11:36

Så låter nya P3: musik, nyheter, poddar, nya profiler och taxen Ines

Måndagen den 20 januari börjar nya P3 och nu är det officiellt hur det kommer att låta..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.