Expressen > Kultur

Wednesday, 22 January, 04:40

Expressen - 15 jan 20 kl. 06:00

Jag vill tjusas av det onda monstretI Sofia Stenströms romandebut ”Magic Love Pixie” snärjs en ung kvinna av en demonisk man. Victor Malm ser historien förstöras av slitna bilder. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sofia Stenströms, Magic Love Pixie, Malm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jag vill tjusasav det , onda, monstret
SmålandsPosten - 22 jan 14 kl. 07:16

Det stora monstret: Det stora monstret

Redan vid öppningsspåret kantas banan av effektfulla toner styrda av dramatiska känslor i både svart och vitt, men mest svart. Det är ett avskalat berättande, betraktelser av allt från vardagens svårare tankemödor till stora frågor om död och hela livets bräcklighet. Från Göteborg, från under sängen, kommer nu Det stora monstret fram med en debutplatta med samma namn.

Sydsvenskan - 22 feb 12 kl. 06:30

"PMS-monstret är borta"

Foto: Emma Larsson
Vi efterlyste kvinnor som lider av svår PMS, även kallat PMDS, och som provat antidepressiva som behandling. Här berättar några om sina erfarenheter.
?

Expressen - 06 dec 11 kl. 09:08

Monstret vann blågul målvaktsduell

LOS ANGELES. Monstret mot Kung Henrik. Den svenska målvaktsduellen i NHL i natt vanns av Jonas Gustavsson, som med sitt Toronto lämnade Madison Square Garden med en 4-2-seger över New York Rangers.

BT - 17 apr 12 kl. 08:19

Breivik: "Jag är det största monstret sedan Vidkun Quisling - det är okej"

De tidningar som spårvagnspassagerare i Oslo blickade ner i var bräddfyllda med material från första rättegångsdagen. Bland de artiklar som väckte mest kommentarer var utdrag från de samtal som rättspsykiatrikerna Terje Törrissen och Agnar Aspaas haft med Breivik. I dessa samtal, som ligger till grund för de bådas slutsats att Breivik inte är psykiskt sjuk, jämför sig denne med landsförrädaren Vidkun Quisling.

Kristianstadsbladet - 21 jan 14 kl. 07:44

Svenskan räddade Det stora monstret

Efter fyra år och oändligt många inspelningstimmar i vardagsrummet är Jacob Johansson klar med sitt livs största projekt. Under artistnamnet Det stora monstret gör han självutlämnande pop på svenska och nu hoppas han kunna förändra Sverige.
- Jag tycker det är viktigt att ha något att säga om samhället.

Trelleborgs Allehanda - 21 jan 14 kl. 07:44

Svenskan räddade Det stora monstret

Efter fyra år och oändligt många inspelningstimmar i vardagsrummet är Jacob Johansson klar med sitt livs största projekt. Under artistnamnet Det stora monstret gör han självutlämnande pop på svenska och nu hoppas han kunna förändra Sverige.
- Jag tycker det är viktigt att ha något att säga om samhället.

Barometern - 10 feb 14 kl. 18:39

Det stora monstret

Jag har ingenting emot mörk, melankolisk och på många sätt deppig musik. Men det måste alltid finnas ett stråk av ljus, hopp, något som gör att man inte fullt ut fastnar i det gråa. Men småhajpade Det stora monstret blir bara grå.

BT - 29 maj 18 kl. 18:38

Deras barn fördes till monstret i labyrinten

Kent-Erik ”Kenta” Nyblom från Bollebygd och Jillian Harmening från Borås är två av medlemmarna i Göteborgsoperans tillfälliga jättekör i uppsättningen Monstret i labyrinten som har premiär onsdag kväll. De spelar föräldrar till de barn som förs till Kreta för att offras till monstret..

BT - 18 mar 11 kl. 12:19

Framställer EU som onda

De många voteringsförlusterna i riksdagen tär på regeringen. Även om man ännu inte förlorat någon avgörande fråga, är de många nålsticken från oppositionen tillräckliga för att statsminister Fredrik Reinfeldt ska ilskna till. Retoriskt gör Reinfeldt det faktum att Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Sverigedemokraterna ofta trycker på samma knappar till en fråga om svek.

Expressen - 13 dec 14 kl. 09:49

"De goda mot de onda. Och Norge är de onda"

DAVOS. Receptet för att krossa den norska dominansen i världscupen? Gränslöst samarbete.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 14 timmar sedan

Ministern är inte den enda som struntar i svensk film

Goda intentioner, dåliga metoder och en kulturminister som inte tar del av kulturen hon administrerar.Hynek Pallas synar den svenska filmpolitikens moras. .

Expressen - 22 timmar sedan

Där blogginlägg raderas bränner man snart böcker

Isaac Mao, en av Kinas mest kända bloggare, skriver essä om den kinesiska regimens internetcensurering. .

Expressen - Igår: 16:30

SVT och SR gör fel när de tar avstånd

Två gånger tog public service i helgen avstånd från sina medverkandes yttranden.Daniel Sjölin menar att programledares markeringar underminerar förtroendet..

Expressen - Igår: 11:28

Vänstern har inte alla svaren på miljöfrågan

Historiskt har konservatismen haft ett starkt engagemang i miljöfrågor. Johan Lundberg minns den nyligen bortgånga Roger Scruton och tecknar den miljömedvetna konservatismen som en väg framåt. .

Expressen - I förrgår: 19:00

”De borde egentligen inte tillåta Pippi i Kina”

I år är det 75 år sedan den första Pippi-boken kom.Gunilla Brodrej träffar Astrid Lindgrens dotter Karin och barnbarn Olle i lägenheten vid Vasaparken i Stockholm..

Expressen - I förrgår: 12:46

Ingen estetiskt vässad början på ledarposten

Om en månad tar Mattias Andersson makten över nationalscenen Dramaten.Hanna Nordenhök ser hans nya pjäs där just maktrelationen är ett viktigt tema..

Expressen - I förrgår: 07:00

Debuten som den svenska litteraturen har väntat på

Efter undergången finns människorna och solen ändå kvar, men nästan inget mer.Daniel Sjölin gläds över en debut som vitaliserar både sin genre och sin samtid..

Expressen - I förrgår: 07:00

Såhär blir språket tvång och populism

Ympning är en process där något påtvingat ska växa in i gemenskap.Valerie Kyeyune Backström ser en utställning om makten i och över våra språk..

Expressen - 18 jan 20 kl. 07:00

Beskedlig provokation på Malmö stadsteater

”Hedwig and the angry inch” ser en ganska harmlös punkmusikal på Hipp.Charlotte Wiberg kommer att tänka på en kultfilm som också försökte skaka om..

Expressen - 17 jan 20 kl. 19:45

Låt Alexander Bard sitta kvar i Talangs jury

Liberala chefredaktörer vill driva bort Alexander Bard från juryn i TV4:s ”Talang” då han deltagit i en debatt med högerextrema.Karin Olsson menar att det inte bara är Bard som ute på hal is..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.