YLE > Finland

Wednesday, 22 January, 16:39

YLE - 15 jan 20 kl. 05:30

Donald Trump och Pekka Haavisto – utsatta för dåliga politiska förlorare?Är Sannfinländarna lika dåliga förlorare som Demokraterna i USA? Det är ju därför Demokraterna utsätter presidenten för en förnedrande juridisk smutskastning utan motstycke, anser Donald Trump. Sannfinländarna har också svårt att snällt sitta i oppositionen när de enligt opinionsmätningarna är det största partiet i Finland. Därför angriper de nu Pekka Haavisto..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Trump, Pekka Haavisto, Sannfinländarna, Demokraterna, USA, Donald Trump, Finland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Donald, Trumpoch , Pekka, Haavisto, utsattaför , dåliga, politiska, förlorare
YLE - 15 jan 20 kl. 05:30

Kommentar: Donald Trump och Pekka Haavisto – utsatta för dåliga politiska förlorare?

Är Sannfinländarna lika dåliga förlorare som Demokraterna i USA? Det är ju därför Demokraterna utsätter presidenten för en förnedrande juridisk smutskastning utan motstycke, anser Donald Trump. Sannfinländarna har också svårt att snällt sitta i oppositionen när de enligt opinionsmätningarna är det största partiet i Finland.

YLE - 17 mar 14 kl. 11:19

Pekka Haavisto: U-länderna behöver ren energi

Det finns en stor marknad för kunnande inom energiteknik och förnybar energi i utvecklingsländerna. Det säger utvecklingsminister Pekka Haavisto (Gröna) som besöker Vasa i samband med den så kallade energiveckan. Haavisto tror att framtiden inom energiproduktion finns inom just förnybar energi.

YLE - 12 feb 17 kl. 11:27

De gröna nominerade officiellt Pekka Haavisto till presidentkandidat

De grönas partidelegation har nominerat riksdagsledamoten Pekka Haavisto till sin presidentkandidat. Partidelegationen sammanträdde i Lojo dit också Haavisto anlände - under applåder. På lördagen sade han till Yle att situationen i världen har påverkat hans beslut.

YLE - 12 feb 17 kl. 11:27

De gröna sade ja tack till Pekka Haavisto

De grönas partidelegation har nominerat riksdagsledamoten Pekka Haavisto till sin presidentkandidat. Beslutet fattades enhälligt. Partidelegationen sammanträdde i Lojo dit också Haavisto anlände - under applåder.

YLE - 18 jun 17 kl. 10:11

Pekka Haavisto: Finland bör sträva efter plats i säkerhetsrådet

Finland borde igen sträva efter ett medlemskap i FN:s säkerhetsråd, säger De grönas presidentkandidat Pekka Haavisto. - För ett litet land som Finland är den internationella ordningen och följandet av internationella avtal viktiga frågor. I en värld där de internationella relationerna endast baserar sig på militär kraft kommer de små länderna alltid att vara förlorare.

HBL - 17 okt 13 kl. 06:34

Pekka Haavisto enhälligt vald till De grönas nya minister

De grönas nya utvecklingsminister är riksdagsledamoten Pekka Haavisto, 55, finalist i förra presidentvalet och garvad partiveteran. Partiets fullmäktige och riksdagsgrupp valde honom enhälligt vid ett gemensamt möte på onsdagskvällen. Haavisto höll inne med sitt intresse för posten in i det sista.

YLE - 17 aug 15 kl. 17:03

Pekka Haavisto fick uppdrag som medlare

Riksdagsledamot Pekka Haavisto (Gröna) har utnämnts till utrikesminister Timo Soinis särskilda representant för regionala fredsmedlingsuppdrag. Haavisto kommer att jobba med betoning på Afrika. Utrikesministeriet skriver i ett pressmeddelande att fredsmedling hör till Finlands utrikespolitiska prioriteter, och att utnämningen av Haavisto stöder satsningen på fredsmedling och förebyggande av kriser.

YLE - 22 nov 14 kl. 16:42

Pekka Haavisto ordförande för Settlementförbundet

Riksdagsman Pekka Haavisto från De Gröna har valts till ordförande för Finlands Settlementförbund. Den politiskt och religiöst obundna Settlementrörelsen ägnar sig bland annat åt socialt arbete och bildningsfrågor och är verksam på 50 orter i Finland. - Vi lever i tider då det är viktigt att ta hand om alla, säger den nyvalde ordföranden Pekka Haavisto.

YLE - 11 feb 17 kl. 09:28

Pekka Haavisto vill ställa upp i presidentvalet

Riksdagsledamot Pekka Haavisto från De gröna vill ställa upp som partiets kandidat i presidentvalet. Han meddelade att han är redo att ställa upp i Yles program Morgonettan. Haavistos eventuella kandidatur behandlas i morgon på De grönas fullmäktigemöte i Lojo.

YLE - 14 dec 18 kl. 04:33

MT: Gröna Pekka Haavisto utesluter inte regering med Jussi Halla-aho och Sannfinländarna

De Grönas ordförande Pekka Haavisto säger i en tidingsintervju att han inte utesluter regeringssamarbete mellan de Gröna och Jussi Halla-ahos parti Sannfinländarna. Haavisto intervjuas i tidingen Maaseudun tulevaisuus..

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Det innovativa värmesystemet för Salutorget upp till ny behandling

Det innovativa uppvärmningssystemet för Salutorget i Åbo ska nu avgöras i stadsfullmäktige. Det blev klart när också De gröna gick ut med att de stöder förslaget..

YLE - 1 timme sedan

Fortum planerar ytterligare en vindkraftspark i Närpes

Fortum planerar en vindkraftspark på Bredåsen i Närpes öster om riksväg 8. Man har ingått arrendeavtal med över 70 procent av markägarna på området. Som bäst bygger man en vindkraftspark i Kalax..

YLE - 1 timme sedan

Fortum bygger ytterligare en vindkraftspark i Närpes

Fortum ska bygga en vindkraftspark på Bredåsen i Närpes öster om riksväg 8. Man har ingått arrendeavtal med över 70 procent av markägarna på området. Som bäst bygger man en vindkraftspark i Kalax..

YLE - 2 timmar sedan

Nuorisosäätiö kräver miljoner av tidigare styrelsemedlemmar

Stiftelsen Nuorisosäätiö kräver ersättningar i miljonklassen av några tidigare styrelsemedlemmar. Orsaken är en förlustbringande fastighetsaffär. Det rapporterar nyhetsbyrån STT..

YLE - 2 timmar sedan

Alla skulle tjäna på en miljövänligare sjöfart: "Det är rena win-win"

Sjöfarten skulle tjäna ekonomiskt på att minska koldioxidutsläppen. Genom att investera i miljövänliga lösningar behövs mindre bränsle, vilket också sänker fraktkostnaderna..

YLE - 2 timmar sedan

Invandrarbyrån i Raseborg efterlyser fler volontärer: "Egentligen handlar det om att vara sig själv som medmänniska"

Vänfamiljer bidrar till att flyktingar känner sig mer välkomna i Raseborg. Nu efterlyser invandrarbyrån både nya vänfamiljer och andra volontärer som kan ge av sin tid till personer med invandrarbakgrund i Raseborg..

YLE - 4 timmar sedan

STT: Oriola försökte hemlighålla kritisk rapport som avslöjar allvarliga brister

Läkemedelsgrossisten Oriolas verksamhet hade allvarliga brister år 2017. Företaget försökte hemlighålla problemen med hjälp av domstol..

YLE - 5 timmar sedan

Petteri Orpo: det behövs 120 000 nya sysselsatta för att få ekonomin i balans

Samlingspartiets partiordförande Petteri Orpo säger att det behövs 120 000 nya sysselsatta för att den offentliga ekonomin ska vara i balans år 2023. Det betyder i praktiken en sysselsättningsgrad på 77 procent..

YLE - 6 timmar sedan

Kolumn: Svårt att prata om pengar och privilegier

I Norden vill vi att alla ska ha samma förutsättningar och möjligheter. Det är en bra idé som vi kommit långt på vägen till att förverkliga, men trots det finns privilegier av olika grad..

YLE - 7 timmar sedan

Sjundeå ser ut att landa 700 000 euro på minus för i fjol

Vården blev betydligt dyrare i Sjundeå i fjol än beräknat. Tekniska sektorn lyckades inte få in de inkomster man hade räknat med. De är huvudorsakerna till att resultatet för i fjol ser ut att landa drygt 700 000 euro på minus..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.