SmålandsPosten > Nyheter

Friday, 24 January, 04:25

SmålandsPosten - 15 jan 20 kl. 05:30

Byggplanering för segregation?Här hos oss, år 2020, ska man klämma ihop kåkarna så de skuggar och skymmer varandra och möjligen lämnar plats för ett gång- och cykelstråk, skriver Olov Lindberg om planerna på nya bostäder vid Mörners väg i Växjö..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Olov Lindberg, Mörners, Växjö

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Byggplaneringför , segregation
Politologerna - 03 mar 17 kl. 07:30

Segregation och arbetsmarknadsintegration – vad spelar utbildningsnivåer för roll?

Det här inlägget är författat av Adam Josefsson och Anders Sundell, och bygger på Adams masteruppsats i statsvetenskap. Efter de senaste årens stora flyktinginvandring är arbetslösheten bland invandrare en stor samhällsutmaning. Förutom de samhällsekonomiska kostnaderna av arbetslöshet innebär det för individen att det blir svårare att komma in i det svenska samhället.

Ekonomistas - 24 aug 16 kl. 10:16

Segregation och bilbränder

För en vecka sedan visste jag nästan ingenting om bilbränder. De senaste tiden har dock bilbränder diskuteras livligt och jag har hört och läst så mycket förvirrande att jag känt mig nödgad att bilda mig en uppfattning på egen hand. Det är framförallt två saker som förbryllat mig.

Ekonomistas - 27 okt 17 kl. 08:48

Segregation är inte nivågruppering

I diskussionen om skolsegregation möter jag ibland uppfattningen att denna fungerar som en typ av ställföreträdande nivågruppering. Forskningen kring nivågruppering är förvisso inte entydig, men föreställningen att sådan kan vara till gagn för både starka och svaga elever är vanligt förekommande. Fördragsamheten med nivågruppering är därför rätt stor, oavsett vad skolans styrdokument säger.

Alliansfritt Sverige - 24 aug 11 kl. 18:00

Segregation ersätter integration

SEGRERING. Centerpartiets favoritmetod när det gäller att lösa samhällsproblem är som bekant att trixa med arbetsgivaravgiften. Nu har turen kommit till integrationspolitiken, eller segregationspolitiken närmare bestämt.

Regeringen - 02 jan 18 kl. 06:00

Delegationen mot segregation

Delegationen mot segregation (Delmos) är en myndighet som har i uppdrag att bidra till att minska och motverka segregation. Delmos ska bidra till att regeringens långsiktiga reformprogram för minskad segregation genomförs i samverkan med kommuner, regioner, myndigheter, civila samhället, forskare med flera..

Sydöstran - 24 nov 19 kl. 16:00

Förpestande segregation föder kriminalitet

Segregation bäddar för kriminalitet. För stort flyktingmottagande riskerar skapa segregation, men det bortser inte från faktum att segregation är problemet, oavsett etniciteter..

Regeringen - 19 maj 17 kl. 16:15

Tilläggsdirektiv till Kommittén om inrättande av en delegation mot segregation (Ku 2017:01)

Regeringen beslutade den 23 mars 2017 kommittédirektiv om inrättande av en delegation mot segregation (dir. 2017:33). En särskild utredare fick i och med detta i uppdrag att förbereda och genomföra bildandet av en ny myndighet med namnet Delegationen mot segregation.

Regeringen - 21 dec 17 kl. 11:59

Regeringen stärker arbetet med att motverka segregation

Den 1 januari 2018 inrättas den nya myndigheten Delegationen mot segregation. Myndigheten ska arbeta för att förbättra situationen i områden med socioekonomiska utmaningar och motverka strukturella orsaker till segregation..

Regeringen - 22 feb 18 kl. 13:40

Nytt stöd till civilsamhället för att arbeta mot segregation

Regeringen har i dag beslutat om två nya förordningar. Den ena möjliggör för det civila samhället att ansöka om medel för att långsiktigt minska och motverka segregation. Den andra syftar till att stödja ökad samordning och kunskaps- och metodutveckling i kommuners och landstings arbete mot segregation..

Blekinge Läns tidning - 15 mar 18 kl. 11:26

32 kommuner får pengar mot segregation

Regeringen vill fördela 2,2 miljarder årligen till 32 kommuner för att bekämpa segregation. Alla kommunerna har problem med utsatta områden. Regeringen kom i höstas överens med Vänsterpartiet om en långsiktig satsning mot segregation på 22 miljarder på tio år.

BT - 15 mar 18 kl. 11:26

32 kommuner får pengar mot segregation

Regeringen vill fördela 2,2 miljarder årligen till 32 kommuner för att bekämpa segregation. Alla kommunerna har problem med utsatta områden. Regeringen kom i höstas överens med Vänsterpartiet om en långsiktig satsning mot segregation på 22 miljarder på tio år.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Dyrköpt kohandel

Januariöverenskommelsen har bundit regeringens händer vid reformer som få efterfrågat. Det är förklaringen till oppositionens framgång..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Adelskap förpliktigar

Girjasdomen ställer nya krav på ansvarstagande från samebyar..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Trots virusoro – lugnt på Asienbörser

SmålandsPosten - 1 timme sedan

25 kilo kokain i beslag i Uddevalla

SmålandsPosten - 1 timme sedan

USA inför sanktioner mot oljebolag

SmålandsPosten - 1 timme sedan

BROTT: En gripen för bränder i Gävle

För tredje natten i rad har stadsdelen Sätra i Gävle drabbats av anlagda fordonsbränder. Vid 22.40-tiden på torsdagskvällen kom ett larm om en husvagnsbrand som visade sig ha spridit sig till ännu en husvagn och två släpkärror..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Fler döda efter virusutbrott

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Läkemedelschef döms för opioidkris

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

En gripen för bränder i Gävle

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

Tranmere skrällde i FA-cupen

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.