Skånskan > Nyheter

Saturday, 25 January, 01:04

Skånskan - 15 jan 20 kl. 05:30

Nygammalt när regionen satsar på utvecklingRegion Skåne avsätter drygt en miljon kr för utveckling och innovation. Hässleholms sjukhus är först ut med dagliga Skypemöten för att personalen på sjukhuset, kommunen och primärvården ska kunna diskutera gemensamma patienter på ett enklare sätt.
Det är självklart bra att detta sker – förenklingar och förbättringar behöver verkligen ske inom vården. Det konstiga är emellertid varför det inte har hänt innan. Skypetekniken har funnits länge och Hässleholms sjukhus har varit framåtsyftande tidigare.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Skåne, Skypemöten, Hässleholms, Hur, Erlingson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nygammaltnär , regionen, satsar, utveckling
SmålandsPosten - 14 feb 18 kl. 10:21

Regionen satsar miljoner på forskning

Under de kommande 3 åren ska Region Kronoberg årligen avsätta 5 miljoner kronor till forskning och utveckling. Hälften av beloppet går till forskning som utförs av regionens medarbetare..

Kristianstadsbladet - 18 nov 13 kl. 09:38

Regionen satsar mot benskörhet

Foto: Lasse Ottosson
Osteoporos är redan en folksjukdom. Och med tanke på vår stillasittande livsstil finns risken att benskörhet kommer att öka explosionsartat om några år. Nu satsar Region Skåne extra på just osteoporos.

SmålandsPosten - 07 dec 17 kl. 16:57

Regionen satsar på programmering i skolan

Lärare i Kronoberg ska bli bättre på att lära ut programmering, för att lyckas med det satsar regionen 1,1 miljoner kronor i särskilda projektet Make IT happen.

YLE - 26 jun 19 kl. 15:48

Guldbiljett till dem som fattas Jakobstad – näringslivet i regionen satsar hårt på att locka arbetskraft

I Jakobstadsregionen finns 600 obesatta arbetsplatser. Om två år befaras antalet arbetsplatser som behöver fyllas vara uppe i tusen. Därför satsar man nu hårt för att nå ut till dem som fattas regionen..

Kristianstadsbladet - 16 jan 17 kl. 03:00

Regionen satsar på e-hälsa 2017

Under 2017 drar regionen igång en satsning på e-hälsa för 200 miljoner kronor. Bland annat ska patienter kunna boka om sina tider själva via mobilen. Bra, men sent, tycker oppositionen..

Helsingborgs Dagblad - 13 nov 17 kl. 20:42

Regionen satsar en miljon på livsmedelscentrum i Bjuv

Ska bidra till att göra regionen innovativ..

Hela Gotland - 09 mar 11 kl. 04:00

Regionen satsar mot våldet

Region Gotland satsar stort för att stärka stödet till våldsutsatta äldre och funktionsnedsatta..

Sydsvenskan - 10 jul 12 kl. 00:55

Regionen satsar 38 miljoner

Du som patient kan begära att få råd och stöd av vården för att förbättra dina levnadsvanor. Region Skåne satsar under det här året 38 miljoner kronor på hälso- och levnadssamtal..

Trelleborgs Allehanda - 12 apr 16 kl. 16:00

Regionen satsar på gröna obligationer

Region Skåne satsar på att ge ut gröna obligationer för klimatvänliga investeringar. Rättspsyk i Trelleborg är ett projekt för gröna obligationer..

Nerikes Allehanda - 07 jun 16 kl. 20:23

Regionen satsar 400 000 på integrationsprojekt

Alla barn har rätt till kultur. Det anser Region Örebro läns styrelse som satsar 400 000 kronor i ett pilotprojekt där nyanlända barn får möta kultur..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 3 timmar sedan

Två personer i Frankrike har smittats av viruset

INRIKES Två människor har bekräftats smittade av coronaviruset i Frankrike, uppgav landets hälsominister Agnès Buzyn för franska medier på fredagskvällen.
Ministern sa att det första fallet upptäcktes i Bordeaux och det andra i Paris, skriver Le Parisien.En av de smittade tog kontakt med sjukvården på torsdagen.

Skånskan - 4 timmar sedan

Lätt seger för IFK mot USA

handboll IFK Ystad hade som väntat inga problem med att besegra USA:s landslag i fredagens träningsmatch. Resultatet blev hela 41-21.Precis som YIF hade IFK Ystad en tämligen enkel väg mot segern i träningsmatchen mot Robert Hedins USA.

Skånskan - 7 timmar sedan

Gifthus kan rivas

Malmö Malmö museers så kallade gifthus kommer sannolikt hållas stängda hela 2020.
Och vid undersökningarna har nya problem uppdagats. Några byggnader kan komma att rivas.

Skånskan - 7 timmar sedan

Huset på Hänninge 408 i Höör sålt igen – andra gången på kort tid

Höör Mira Julia Lovisa Wångdahl, 30, är ny ägare till fastigheten på Hänninge 408 i Höör. Försäljningen blev klar i januari 2020 och priset på huset landade på 615 000 kronor. Den tidigare ägaren köpte huset så sent som maj 2018 för 300 000 kronor.

Skånskan - 7 timmar sedan

Dom sköts upp mot bilbrännare

Kävlinge/Staffanstorp Det par som på fredagen skulle fått sin dom gällande 13 av sommarens bilbränder får vänta på sin dom ytterligare två veckor.Paret greps den 27 juli förra året i Furulund, dit polis och räddningstjänst kallats på grund av en flera bilar brann på Trädgårdsgatan.
Den 26-årige Malmöbon och hans 22-åriga flickvän häktades och har alltså på måndag suttit frihetsberövade i sex månader.

Skånskan - 7 timmar sedan

Färgrikt i Edwards anda

SJÖBO Han hann bara skapa under några år. Men hans konst skapade skola och lever fortfarande genom ett kollektiv med upp emot 80 konstnärer som skapar i Edward Tingatingas anda.Nu har Sjöbos konsthall fyllts av färgstarka målningar från ett 15-tal av kollektivets konstnärer, däribland Edward Tingatingas dotter Martina.

Skånskan - 8 timmar sedan

Nya kriminella metoder

Malmöpolisen berättade att unga utnyttjas av kriminella som springpojkar i större utsträckning än vad man tidigare trott, under en presskonferens om hur det gått för ”Operation Rimfrost”, polisinsatsen för att stävja gängvåldet. 14-15-åringar används för att leverera droger eller annat som skapar ett avstånd mellan de grovt kriminella och brottet. Ibland gör de unga det för pengarna, men det händer också att de hotas, till exempel med våld mot deras familj.

Skånskan - 8 timmar sedan

Chauffören pressades att smuggla tabletter

Malmö I hytten på den 50-årige förarens lastbil hittade tullen två väskor med nästan hundratusen narkotikaklassade tabletter.
Nu ställs en 44-årig man som chauffören pekat ut som den som tvingat honom att smuggla in tabletterna inför rätta.Lastbilschauffören berättade i förhör att han stämt möte med 44-åringen på en bensinstation vid Spillepengen för att lämna över de insmugglade tabletterna.

Skånskan - 8 timmar sedan

Moment 22 för unga

Facket säger nej till till tusen praktikplatser inom restaurang och kafé i Malmö för unga. De menar att betald praktik gör staden till ett ”bemanningsföretag”.
Praktikplatser kan alltid ses som något som tar arbetstillfällen från ”riktiga” anställda.

Skånskan - 8 timmar sedan

Holmejas hållplatser ska nu bli säkrare

HOLMEJA Busshållplatserna vid Holmeja ska bli säkrare och mer tillgängliga.
En belyst cykelväg från Yddingevägen är även på gång.– Det är inte så trafiksäkert för Holmejaborna att ta sig till och från bussen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.