Skånskan > Nyheter

Wednesday, 22 January, 13:15

Skånskan - 15 jan 20 kl. 05:30

Andraledare AndraledareDen kommunala planeringsprocessen är omständlig och omfattande, vilket ska så vara enligt både lagstiftning och beprövad erfarenhet. Samtidigt får den inte vara för långsam för då uppfylls inte målen i visionsdokument och översiktsplaner. Det är en svår balansgång gentemot nödvändiga dagliga verksamheter som vård, skola och omsorg när ekonomin i kommunerna är i ett ständigt omprövande och där man samtidigt måste blicka framåt. För att kommunen ska växa och få ett ökande skatteunderlag behövs nybyggen, både av bostäder och lokaler för näringslivet.
Till exempel behöver Hässleholms kommun ta fram nya detaljplaner i en högre takt för att kunna klara sitt planerade bostadsbyggande.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Andraledare, Hässleholms, Hässleholm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Andraledare, Andraledare
Skånskan - 14 jan 16 kl. 14:00

Andraledare Andraledare

Opinion Onsdagens partiledardebatt handlade tyvärr fortsatt om hur man hindrar flyktingar från att komma till Sverige, snarare än hur man balanserar ett hållbart flyktingmottagande med att värna om asylrätten.
Sverige måste dock komma vidare och prata om hur man ska göra för att de som redan kommit ska kunna bli samhällsmedborgare som arbetar, betalar skatt och är en del av samhället. Det fanns dock en liten ljusning: det var inte längre enbart Centerpartiet som ville prata om vad som kan göras med och för dem som redan är här.

Skånskan - 10 jun 16 kl. 14:00

Andraledare Andraledare

Opinion En åttioårig dam berättar för Dagens Nyheter om hur hon lurats av falska så kallade asfaltsläggare. En man knackade på dörren och erbjöd henne att lägga om taket på hennes villa. Han verkade seriös, vänlig och pålitlig.

Skånskan - 21 aug 14 kl. 23:30

Kommunerna står inte över lagen Andraledare

Ska en statlig myndighet få genomföra en direktupphandling, trots att politikerna har tilldelat den ett uppdrag som kräver offentlig upphandling, bara för att myndigheten i fråga bedömer att den inte har tid?.

Skånskan - 28 jun 18 kl. 21:38

Ingen mer förtjänt av medalj än Hans Blix Andraledare

Om inte om hade varit så hade världen av i dag varit en bättre och fredligare plats. Ett sådant ”om” hade varit om president George W Bush lyssnat på svensken Hans Blix som ledde FN:s vapeninspektörer i Irak efter 9/11 och som med emfas hävdade att det inte fanns några tecken på att Saddam Hussein hade massförstörelsevapen och bad om mera tid för att slutföra sina inspektioner. Men krigshökarna i Washington ville inte lyssna utan invaderade Irak.

Skånskan - 08 nov 18 kl. 17:30

Ett nyval förändrar troligen inget Andraledare

Aftonbladet presenterade i går en ny opinionsundersökning från Inzio. Förändringarna är små och statistiskt osäkra. De som ändå gläds över resultatet är Centerpartiet som ökar med 1 procentenhet.

Skånskan - 10 maj 19 kl. 16:40

Nedskräpning är ingen skitsak Andraledare

Omfattningen av nedskräpning är ofta ett mått på hur väl fungerande ett land är. Det gäller både det offentliga och civilsamhället. Ju mer nedskräpning, desto mer av kriminalitet och korruption.

Skånskan - 12 jun 19 kl. 05:30

Spårvagn i Lund men buss i Malmö Andraledare

Spårvagnar i Skåne blev spårväg i Lund, sedan Malmö, Helsingborg och Region Skåne backat ur. Malmö och Helsingborg har valt att satsa på busstrafik i stället. Många hävdar att buss är billigare och effektivare, men en spårväg signalerar beständighet och har möjlighet att transportera betydligt fler personer.

Skånskan - 18 jun 19 kl. 05:30

Rekord för det nionde Folkemødet Andraledare

Under söndagen avslutades Folkemødet i Allinge på Bornholm efter succéartade dagar med 114000 besökande. 2010 besökte dåvarande inrikesminister Bertel Haarder Almedalsveckan och blev då så inspirerad att han tog med sig konceptet hem till Danmark, där Bornholms borgmästare genast räckte upp handen.
Redan från början antog Folkemødet en mer folklig karaktär än vad Almedalsveckan brukar vara.

Skånskan - 25 jun 19 kl. 05:30

Stora förhoppningar på ny borgmästare Andraledare

Borgmästarval i enskilda städer väcker sällan stort intresse, men valresultatet i mångmiljonstaden Istanbul kan påverka hela Turkiet. President Erdogans parti AKP förlorade ännu större än i våras, då AKP vägrade acceptera valresultatet. Därför beslutades det efter ett antal turer om omval som alltså ägde rum under söndagen.

Skånskan - 26 jun 19 kl. 05:30

Klokt utse Begler till att utreda Ystad Andraledare

Ystads kommun har tagit det kloka beslutet att be Ann-Marie Begler göra en utredning av hanteringen kring de isolerade barnen. Man kan tycka vad man vill om turerna kring Strandhäll och Försäkringskassan, men Begler ger intryck av att vara ”omutbar”, stridbar och ha integritet, ungefär som Inga-Britt Ahlenius. Förutom att vara generaldirektör för Försäkringskassan har Begler haft samma position på Skolinspektionen och varit överdirektör på Socialstyrelsen, så kompetensen verkar onekligen finnas där.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Böter för farliga vampyrtänder

KRISTIANSTAD Ett leksaks- och hobbygrossist i Kristianstads kommun tvingas betala en företagsbot om 75 000 kronor.Totalt är det fyra olika felaktigheter som tvingar företaget att betala. Det handlar om bristfällig miljöinformation och miljöfarlig kemikaliehantering som ägt rum mellan 2015 och 2018, vilket Nyhetsbyrån Sirén rapporterar.

Skånskan - 1 timme sedan

Obältad pojke i trafikolycka – pappan anmäls

Malmö En 25-årig pappa misstänks för brott efter att ha varit inblandad i en trafikolycka under tisdagskvällen. Mannen hade inte spänt fast sin son i bilbälte under färden.
På Annetorpsvägen råkade de ut för en bilolycka där pappan tvingades tvärbromsa.

Skånskan - 1 timme sedan

17 hyresvärdar informerar

Malmö De 17 största fastighetsägarna i Malmö har gått samman med polisen för att informera äldre hyresgäster om den pågående bedrägerivågen där falska poliser lurar mycket gamla personer.
Hyresvärdarna ska bland annat gå ut till äldre hyresgäster och dela ut informationsblad och tala med dem om hur de kan undvika att bli lurade. Dessutom ska polisen bjuda in till informationsmöten där det också ska finnas möjlighet att ställa frågor.

Skånskan - 1 timme sedan

184 kvadratmeter stort kedjehus i Skurup sålt till ny ägare

Skurup Sadac Holding AB från Lund har köpt kedjehuset på adressen Vinkelgatan 7A i Skurup av säljaren Anna Lena och Anders Beckman. Köpesumman blev 2 250 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i januari 2020. Husets byggår är 1990 och det har en boyta på 184 kvadratmeter.

Skånskan - 2 timmar sedan

Hundklubb kan få paviljonger

Skurup Brukshundsklubben i Skurup står utan lokal men nu föreslår två politiker från Kommunens väl och Socialdemokraterna att de kommunen ska hjälpa till med paviljonger.Brukshundsklubben blev av med sin lokal i samband med att Padelhallen byggdes. Klubben ansökt om kommunal borgen på 350 000 kronor för att bygga en ny lokal bakom Nils Holgerssongymnasiet.

Skånskan - 4 timmar sedan

Sjätte person död – men låg risk här

Virus En sjätte person har dött i samband med utbrottet av den sars-liknande lungsjukdom som sprids i Kina, rapporterar flera medier.
Men risken att smittan skulle spridas till Sverige bedöms som mycket låg.Kina har bekräftat att viruset kan sprida sig från människa till människa.

Skånskan - 5 timmar sedan

Kävlingetopp tar nytt riksdagsvik

Kävlinge Centerpartiets Stina Larsson lämnar kommunledningen i Kävlinge. I april ska hon vikariera för Kristina Yngwe i riksdagen men sitter kvar i fullmäktige.Det är inte första gången som Stina Larsson vikarierar i riksdagen.

Skånskan - 6 timmar sedan

Morgonens nyheter

Webb-TV Det här hände medan du sov..

Skånskan - 6 timmar sedan

En mästare på smak och syra

Förra veckan sa juryn i Sveriges mästerkock sitt och i kväll börjar tävlingen på riktigt för helsingborgaren Jens Kingborg som är en av de tolv amatörkockar som tagit sig vidare till mästerkocksköket i Stockholm. Där drömmen om ett kokbokskontrakt kan bli verklighet.Om Jens får välja
Råvara: Fisk.

Skånskan - 7 timmar sedan

Möllan i fokus för Jens Lönnaeus spänningsdebut

Författardrömmen har funnits där sedan Jens Lönnaeus var sju, åtta år och på måndag släpps nu den 29-årige lärarens debut – den psykologiska spänningsromanen Clara som utspelas på Möllevången i Malmö.
– Efter huvudpersonerna Vilhelm och Clara är Möllan den viktigaste karaktären, säger han om handlingen.Jens Lönnaeus tips till andra med författardrömmar:
”Jag tror inte att det är nödvändigt att gå en skrivarutbildning men man måste sluta romantisera bilden av författande och se det som ett arbete.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.