YLE > Finland

Wednesday, 29 January, 00:29

YLE - 15 jan 20 kl. 05:05

Elever i Jakobstad ifrågasätter THL-forskning: "Man vill inte satsa på skolorna, därför säger man att det är psykiskt"Nior i Oxhamns skola i Jakobstad som blivit sjuka av inomhusluften ger inte mycket för THL:s och Helsingfors universitets forskning som visar att att elevers upplevda symptom inte är tillförlitliga. Det är pengar som styr, människan är väl ändå den bästa mätaren, säger Julia Limnell och Emma Hietala..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Jakobstad, THL, Oxhamns, Helsingfors, Julia Limnell, Emma Hietala

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Eleveri , Jakobstad, ifrågasätter, THL-forskningMan vill inte satsa , på skolorna därför säger man att det är psykiskt
UNT - 19 feb 13 kl. 10:43

DI ifrågasätter forskningsregister

Datainspektionen ogillar lagförslaget om befolkningsbaserad forskning. Myndigheten ser bland annat en risk för färre etikprövningar. Tanken är att universiteten ska få lämna ut personuppgifter till forskning.

HBL - 12 mar 14 kl. 05:09

Animalia ifrågasätter ökat antal försöksdjur

Djurrättsorganisationen Animalia vill med en nystartad kampanj väcka debatt kring hur och i vilken utsträckning djur egentligen används i forskningssyfte.För ett år sedan trädde EU:s direktiv om försöksdjur i kraft men i motsats till andan i direktivet har antalet försöksdjur i Finland inte minskat. Tvärtom, hävdar Animalia, som nu vill väcka debatt kring hur och varför djur används i olika försök.

DN - 30 jan 16 kl. 13:07

Forskare ifrågasätter nyttan med ekomat


Vi svenskar äter nästan mest ekomat i världen. Men ekologisk mat är varken nyttigare eller bättre för miljön än vanlig mat. Tvärtom, visar forskning..

Dagensanalys.se - 18 jul 16 kl. 14:39

Facebook ifrågasätter sina egna mätvariabler

”Likes” och antalet delningar är inte alltid lika med framgång, enligt Facebooks chef för mätningar av insikter i en ny artikel. Faktum är att det är svårare att mäta sociala mediers betydelse för annonskampanjer än vad man tidigare trott. Brad Smallwood har nyligen publicerat en artikel i branschtidningen Journal of Advertising Research, där han beskriver Facebooks svårigheter med att hitta rätt mätverktyg för ett företags eller varumärkes fans aktivitet på sociala medier och dess relation till ökad försäljning och liknande.

SR - 09 jan 20 kl. 11:40

Ny studie ifrågasätter effekten av sura hav på fiskars beteende

Kanske är hotet om försurade hav inte så stort som man befarat när det gäller fiskars beteende, det menar forskare i en ny studie i tidskriften Nature. Men resultaten går emot tidigare forskning..

YLE - 15 jan 15 kl. 17:22

"Enskilda fall ska inte överskugga åratal av forskning"

Hur mycket påverkar utomstående intressen såsom ekonomisk vinning forskningsresultat? Hur mycket påverkar forskarna själva och hur mycket påverkar journalisterna det som lyfts fram ur forskningsrapporter?
Auditoriet var fullt.

YLE - 16 okt 15 kl. 06:15

Ny kritik mot barnträdgårdslärarutbildningen i Jakobstad

En ny rapport ifrågasätter Åbo Akademis barnträdgårdslärarutbildning i Jakobstad.
Enhetschef Marina Lundkvist i Jakobstad är föga överraskad. Det är inte första gången någon tycker till om oss, säger hon.

SR - 22 okt 13 kl. 07:53

"Biståndspengar går till vandalisering av forskning"

I ett öppet brev till biståndsminister Hillevi Engström ifrågasätter en grupp forskare att svenskt bistånd går till en miljöorganisation i Filippinerna, som de anser håller på med vandalisering av forskning..

SVT - 11 feb 15 kl. 07:19

Ny forskning: Alkohol är ingen hälsokur

Ny engelsk forskning slår hål på myten att det är nyttigt med ett glas vin eller två. Allt fler studier ifrågasätter nu om alkoholen är bra för hälsan..

YLE - 02 jul 19 kl. 14:40

Ny forskning visar att skogsindustrins klimatpåverkan är större än uppskattat

En ny forskning visar att skogsindustrins reformtakt är långsam. Forskarna ifrågasätter industrins möjlighet att komma fram med snabba lösningar för att sakta ner klimatförändringen..

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Taket i Karis idrottshall förstärks och Seminarieskolans gympasalsgolv blir varmare - Raseborgs stad slog fast hur renoveringspengarna används

Raseborgs stad har i årets budget reserverat totalt 1,5 miljoner euro för grundliga renoveringar av fastigheter under år 2020. Staden har nu beslutat hur 800 000 euro av de här pengarna ska användas..

YLE - 3 timmar sedan

Strejkerna fortsätter inom skogsindustrin – inget resultat i tisdagens förhandlingar

Tisdagens förhandlingar ledde inte till något resultat vare sig i förhandlingarna mellan Pappersförbundet och Skogsindustrin eller för den mekaniska skogsindustrins del. Förhandlingarna fortsätter i bägge fall på fredag..

YLE - 6 timmar sedan

Kone har lagt ett icke-bindande bud på konkurrenten Thyssenkrupps hissverksamhet

Hisstillverkaren Kone har lagt ett bud på Thyssenkrupps hissverksamhet. Bolaget bekräftar uppgiften efter att nyhetssajten Bloomberg rapporterade om ett bud, med hänvisning till anonyma källor..

YLE - 6 timmar sedan

Bloomberg: Kone har lagt bud på Thyssenkrupp – handeln stoppades på börsen

Hissbolaget Kone rapporteras ha gett sig in i budtävlingen för den tyska konkurrenten Thyssenkrupps hissverksamhet. Efter ryktena stoppades handeln med Kones aktie..

YLE - 6 timmar sedan

Jurist: Gravfriden inget hinder om Estland vill dyka till Estonia

Den 25-åriga lagen om gravfrid vid Estonia prövas snart för första gången i domstol. Finska polisen har bidragit till förundersökningen mot en svensk man ombord på fartyget Fritz Reuter i september 2019. Tv-teamet gör en dokumentärserie om Estonia för Discovery.

YLE - 6 timmar sedan

Hangö planerar aktiebolag kring solkraft - långtgående förhandlingar med företag om gemensamt bolag utan risker för staden

Hangö stad vill satsa på att utveckla och bygga ut solkraft inom stadens område. Staden har redan förhandlat med ett företag om att grunda ett nytt bolag..

YLE - 7 timmar sedan

Senaste nytt om coronaviruset: Är det farligare än vanlig influensa? Kan jag resa till Asien? Skyddar andningsmask mot viruset?

Över hundra människor har dött, 4 500 har smittats och miljontals kineser har försatts i karantän sedan coronaviruset upptäcktes i Wuhan. Trots det osäkra läget uppmanar hälsoproffsen till lugn. Symptomfria personer är sannolikt inte en risk och samma anvisningar gäller som för vanlig influensa – tvätta händerna och nys rätt..

YLE - 9 timmar sedan

Nya Naturum ska bli hjärtat för alla regionens naturvänner: "Tillsammans sållar vi fram en vision"

Föreningen Natur och Miljö rycker in som räddaren i nöden för att bevara Ekenäs Naturum som ett center för miljöfrågor och naturupplevelser i regionen..

YLE - 9 timmar sedan

Fyraåring rymde från svenskt daghem i Esbo för att köpa en slickepinne - dagispersonalen dömdes till böter

En fyraårig pojke rymde från ett daghem i östra Esbo och promenerade till en närliggande mataffär för att köpa en slickepinne. Västra Nylands tingsrätt dömde två anställda vid dagiset till kring tusen euro i böter. Rätten resonerade att kvinnorna utsatt pojken för fara då de underlåtit att övervaka honom..

YLE - 9 timmar sedan

Nya skolcentrumet i Sjundeå kan börja byggas i vår

I år ska bygget av det länge planerade nya skolcentrumet i Sjundeå komma i gång. Meningen är att eleverna ska inleda skolåret i nybygget höstterminen 2022..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.