YLE > Finland

Thursday, 23 January, 09:56

YLE - 15 jan 20 kl. 05:06

Välbetalda industriarbetare står för en stor del av inkomsterna och skatterna i Hangö - men inkomstkakan delas ojämntHangö är den kommun i Västnyland som är mest tudelad när man tittar på skatteinkomsterna från invånarna. Det visar Svenska Yles granskning av kommunernas skatteinkomster 2019..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Hangö, Västnyland, Svenska Yles

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Välbetalda, industriarbetare, stårför en , stor, delav , inkomsterna, och skatterna i Hangö men inkomstkakan delas ojämnt
Alliansfritt Sverige - 29 maj 12 kl. 09:10

M: Vår politik har haft stor effekt för de fattigaste

KLYFTOR. Den här tweeten från finansutskottets ordförande Anna Kinberg Batra (M) är i allt väsentligt sann:

Som Marika Lindgren Åsbrink visar så är ju decilernas utveckling rätt spännande. Här är SCB-statistiken:


Nu ska vi dessutom komma ihåg att detta är procentuella förändringar, skriver man ut det i reda pengar blir ojämlikheten ännu tydligare.

BT - 19 mar 13 kl. 11:22

Stor skillnad i chefslöner

Att chefer tjänar storkovan är en vanlig uppfattning. Men alla tjänar inte multum. Hur mycket chefen tjänar beror bland annat på sektor, befattning och kön.

Sydsvenskan - 12 okt 13 kl. 06:30

Nya arbetarpartiet gynnar välbetalda

Moderaterna lanserar en ny vallogga: ?Nya M ? Sveriges arbetarparti?.

DI - 24 sep 19 kl. 05:08

Lämnade lönen och blev skyltmakare – ”mina vänner tyckte jag var en stor stolle”

Vännerna tyckte att han var en stolle som lämnade det välbetalda jobbet för att starta eget som 33-åring..

SmålandsPosten - 06 nov 14 kl. 00:33

Stor historia i litet museum

Det ser inte mycket ut för världen, det lilla museum som ligger inrymt i delar av bottenplanet i ordinär förortslänga i stadsdelen Nowa Huta i Krakows utkanter. Hit ut synes inte många turister hitta och min guidebok har inte ett enda ord att säga om dess existens. Men innanför det anonyma museets väggar ryms en berättelse som hör till de mest intressanta att ta del av vid ett besök i Polens forna huvudstad.

ÖstersundsPosten - 24 feb 16 kl. 14:25

En Zlatanlön är lika stor som 494 industriarbetarlöner

Elitidrottares inkomster fortsätter öka. Sveriges bästa fotbollsspelare Zlatan Ibrahimovic tjänar nu lika mycket som 494 industriarbetare..

Kristianstadsbladet - 22 jul 13 kl. 09:11

TV-reklam du inte kan köpa för pengar

I år fick Mats G Jönsson allt man kan önska sig. Precis allt. Publikrekord, värmerekord och fantastiska elitfinalen inför en fullsatt centercourt och ännu fler i tv-soffan när TV4 Sport sände direkt.

YLE - 22 mar 16 kl. 04:17

De fattigaste flyttar till Raseborg och de rikaste till Ingå

Den senaste statistiken över medelinkomstnivån hos de som flyttar till och inom Nyland visar att Raseborg lockar låginkomsttagare, medan Ingå drar de förmögnaste invånarna. Uppgifterna som visar inrikesflytt kommer från Statistikcentralen. Raseborg är på näst sista plats strax före Pukkila med en medelinkomst på drygt 18 000 euro, medan Ingå befinner sig på andra plats strax efter Grankulla med en medelinkomst på nästan 26 000 euro.

YLE - 28 mar 17 kl. 13:12

"Med barnen försvinner känslan av frihet"

De eviga korttidsjobben, de utmanande studierna och det hätska politiska klimatet. Det är några av orsakerna till att allt fler finländare väntar allt längre innan de försöker bilda familj, tror Svenska Yles läsare. - Om jag plötsligt skulle ha barn så känns det som att jag skulle tvingas ge avkall på mycket av det jag trivs med i livet, säger 26-åriga Sofia Knipström från Vasa.

YA - 09 apr 13 kl. 03:58

Demokratins fikonspråk

För ett tag sedan besökte jag ett företag i Malmö som bland annat arbetar med pensionsförsäkringar.
Vi pratade om hur de skulle kommunicera med sina kunder för att vara säkra på att dessa verkligen förstod allt rådgivarna pratade om.Efter ett tag var vi ganska eniga om att det är lätt att uppleva ord som självklara om man lever med dem dagligen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Kemiindustrins strejk flyttas fram med två veckor

Arbetsministeriet har beslutat att flytta strejken som kemiindustrin varslat om med två veckor. Enligt den ursprungliga planen skulle strejken börja på måndag..

YLE - 1 timme sedan

Sanna Marin i Davos: Kortsiktigt av näringslivet att glädjas åt uppvärmt Arktis

Mänsklighetens framtid står på spel i Arktis. Det var en formulering vid en paneldebatt i Davos om klimatförändringar och affärsmöjligheter i nord. Statsminister Sanna Marin har gjort sin debut på Världsekonomiskt Forum.

YLE - 2 timmar sedan

Blåbärssoppa på färska bär kan bli bristvara i år – snöfattig vinter är mindre skadlig för lingon

En enstaka snöfattig vinter är inget stort problem för blåbären, speciellt om pollineringen går bra. Flera liknande vintrar kan däremot bli knepiga..

YLE - 4 timmar sedan

Morgonkollen: Värmebölja i vattnet, åtal mot Trump presenterades, ryska städer pinas av falska bombhot

Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter..

YLE - 4 timmar sedan

Ny trend: Att låta sina pengar påverka samhället ansvarsfullt

Minns du debatten kring etiska placeringar? Hade man extra slantar att investera skulle det göras enligt ens egen ideologi: vad man stod för och vad man absolut ville ta avstånd från. Nu handlar allt fler med en ny valuta: ansvar..

YLE - 4 timmar sedan

Nytt miljömärke ska hjälpa oss att handla klimatsmart

Vid årsskiftet fick Finland ett nytt miljömärke. Den globala uppvärmningen har fått två uppstartföretag att lansera märket ”Hållbart val”. Det ska finnas på produkter som är skonsamma för miljön..

YLE - 5 timmar sedan

Varm och regnig vinter ökar risken för algblomningar i sommar

Det ovanligt milda vintervädret har lett till det som kallas marin värmebölja. Det säger specialforskare Jonna Engström-Öst vid Yrkeshögskolan Novia..

YLE - 5 timmar sedan

"Mitt skräckscenario är att ingen kommer in genom dörren" - att vara arbetsgivare till en personlig assistent är ett risktagande och kräver stor tillit, säger Ulf

Att själv anställa sina personliga assistenter innebär samma krav som om man var företagare. Men det finns också stödfunktioner för de som genom sitt behov av assistans blir arbetsgivare. Systemet med personliga assistenter passar inte alla, konstaterar verksamhetsledare Ulf Gustafsson på förbundet Funktionshinder med ansvar..

YLE - 13 timmar sedan

Pojkar lekte civilpoliser i Kyrkslätt - fäste blåljusliknande lampor på föräldrarnas bil

Polisen i Västra Nyland utreder ett fall där tre tonårspojkar fäst blåljusliknande lampor på en bil för att härma poliser..

YLE - 14 timmar sedan

Polisen: Tunnelrånet i Karis var inte veckoslutets enda fall - unga misstänks för misshandel också dagen innan och dagen efter

Polisen uppger att unga tonåringar också misshandlade en jämnårig i Karis centrum både på fredagen innan och på söndagen efter tunnelfallet. Polisen tänker nu öka sin närvaro i Karis centrum..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.