Skånskan > Opinion

Wednesday, 29 January, 22:46

Skånskan - 15 jan 20 kl. 05:00

Arne 92 vill handla självSTAFFANSTORP Arne Larsson, 92 år handlar och lagar sin mat själv.
Det vill han fortsätta med så länge han kan och säger därför nej när kommunen nu förändrar för alla som har bistånd om matinköp.
Alla inköp ska i fortsättningen göras via internetbutik.Arne Larsson är 92 år och bor i Staffanstorp.
– Det här påfundet att alla inköp ska göras via internet kommer jag inte att gå med på, säger han bestämt.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
STAFFANSTORP Arne Larsson, Larsson, Staffanstorp, Arne Larsson, SkD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Arne92 vill , handlasjälv
GöteborgsPosten - 15 dec 17 kl. 18:37

Färdtjänsten körde ifrån Arne

Boråsaren Arne Lindqvist, 93 år, fick inte åka med färdtjänsten hem. Han hade varit och klippt sig och passade på att handla. Men han hade två kassar för mycket enligt reglerna..

BLT - 14 jun 11 kl. 10:03

Arne Erkers fantastiska formsaga

Det här är en överraskningarnas utställning.
Arne Erkers var en lika anonym som framgångsrik designer, en av de främsta vid Kockums Emaljverk.
Nu visas för första gången hans fantastiska gärning på Karlshamns konsthall.

Barometern - 24 feb 14 kl. 15:15

Hyllad eldsjäl ? Arne Svensson är ingen vanlig Svensson

Han gick i pension från en tjänst som idrottslärare på Skansenskolan i Mörbylånga förra hösten, men det är inte helt enkelt att boka in Arne Svensson för en intervju. Framför allt inte en helg. Vi har bestämt träff hemma hos Svensson klockan 14 en söndag i februari.

Barometern - 27 feb 14 kl. 09:46

Hyllad eldsjäl ? Arne Svensson är ingen vanlig Svensson

Han gick i pension från en tjänst som idrottslärare på Skansenskolan i Mörbylånga förra hösten, men det är inte helt enkelt att boka in Arne Svensson för en intervju. Framför allt inte en helg. Vi har bestämt träff hemma hos Svensson klockan 14 en söndag i februari.

News55 - 03 jul 17 kl. 10:46

Arne Hegerfors trodde inte han skulle få uppleva sin 75-årsdag

Arne Hegerfors blir 75 år på tisdag och menar att hans läkare borde vara inbjudna som hedersgäster på födelsedagsfesten, det rapporterar Expressen. Sportkommentatorn har överlevt den ena livsfarliga sjukdomen efter den andra. 2011 drabbades Arne av en massiv hjärtinfarkt för att ett halvår senare få en stroke.

News55 - 07 jul 17 kl. 11:07

Lars-Arne Staxäng (M): ”Pensionsåldern måste höjas”

Lars-Arne Staxäng är moderat politiker och lokförare. Han är riksdagsledamot sedan 2006 och ordinarie ledamot i Socialförsäkringsutskottet. I tisdags anlände Lars-Arne Staxäng till Almedalen och 40 minuter senare höll han sin första föreläsning.

Dagens PS - 15 aug 17 kl. 07:00

Arne Jacobsen – funktionalismens föregångare

Många av 1900-talets stora danska formgivare började på Arne Jacobsens kontor i
Hellerup – Hans J. Wegner, Peter Karpf och Jorgen Gammelgaard bland andra – och
hans högst vördade verk figurerar än i dag som storsäljare på marknaden. Arne Jacobsen visade redan i unga år en förmåga att skapa.

Barometern - 24 okt 13 kl. 08:17

Arne Yderland

Arne Yderland, Kalmar, avled den 15 oktober i en ålder av 93 år. Han sörjs närmast av barn, barnbarn och barnbarns barn. Arne föddes 1920 i Rinkaby, Hossmo, son till Anny och Gunnar Svensson.

Barometern - 23 sep 13 kl. 11:52

Arne Kihlberg

Vi lunchätare vid det ovala bordet i Solbackas matsal har nåtts av den ledsamma nyheten att Arne Kihlberg, Oskarshamn, gått bort på måndagsmorgonen den 9 september. Den 19 maj firade han sin 90-årsdag tillsammans med de två döttrarna på restaurant i staden. Eva-Lotta, den ena dottern kom över kölen från Oslo.

BT - 17 jan 15 kl. 18:01

I dag hyllar vi Raoul, Alan och Arne

Denna dag för exakt 70 år sedan greps Raoul Wallenberg av Röda armén i Budapest. Dessförinnan räddade han uppemot hundra tusen judar undan förintelsen och den svenske diplomaten hedrades postumt med kongressens guldmedalj 2012, den finaste civila utmärkelse som delas ut i USA. Sverige har genant nog alltid haft svårare att minnas och uppskatta denne osjälviske man som inte förlänas många rader i våra skolböcker.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 minuter sedan

BK Pan till Limhamn med stora medaljförhoppningar

BROTTNING Sjöboklubben Pan åker till den kommande helgens SM i Limhamn med en sju brottare stark trupp. Tränaren Mathias Günther hoppas och tror att det ska ramla in ett par medaljer, någon till och med i guld.Till start i 72-kilosklassen kommer nyligen EM-uttagne Simon Erlandsson som regerande mästare.

Skånskan - 2 minuter sedan

Årets SM avgörs i en intim miljö

BROTTNING SM i brottning avgörs i helgen i Limhamnns sporthall.
– Vi kommer bjuda på en tajt stämning med plats för 700 åskådare, säger tävlingsledaren Jörgen Olsson.Senast som SM-tävlingarna i den anrika sporten avgjordes i Malmö var för fem år sedan.

Skånskan - 2 timmar sedan

Klot på marken var symbolisk konst

BJÄRSJÖLAGÅRD Ett stort klot omgivet av flera små – vad är det? Och vem har gjort det?
Det undrade man på Sjöbohem.

Skånskan - 6 timmar sedan

Arbetsro åt parterna

I december presenterade PTK, LO och Svenskt Näringsliv ramarna för fortsatta förhandlingar om flexibilitet och trygghet på arbetsmarknaden. Nu behöver de arbetsro. För ett år sedan kom januariavtalet och en utredning om att förändra arbetsrätten tillsattes.

Skånskan - 6 timmar sedan

Riktiga indexfonder

Svenskarnas intresse för att spara i indexfonder ökar. En indexfond kan till exempel återspegla avkastningen från de 30 mest handlade aktierna på Stockholmsbörsen. Indexfonden består då av just dessa 30 bolag.

Skånskan - 7 timmar sedan

Rimfrost scannade Nydala och Hermodsdal

Malmö Den stora polisinsatsen inom Rimfrost som inleddes i måndags har inte bara gjort intryck, under tisdagens nagelfarande av de allmänna ytor i Rosengård gjordes flera beslag.
Bland annat hittades en pistol som kunde knytas till en man i 20-årsåldern.I övrigt har det gjorts beslag av narkotika.

Skånskan - 8 timmar sedan

Glömde låsa – mobilen försvann

Eslöv Det har anmälts en stöld på Karlsrobadet. Under fredagseftermiddagen glömde en pojke att låsa sitt skåp i omklädningsrummet. När han kom tillbaka var hans mobil borta.

Skånskan - 9 timmar sedan

Nya ägare till fastigheten på Simmaregatan 3 i Sjöbo

Sjöbo Nu är det klart vem som köpt huset på Simmaregatan 3 i Sjöbo av Magnus Rask och Ida Nathalie Åkesson. Nya ägare är Andreas Nils Christopher Jönsson, 30, och Stéphanie Ramona Malou Jönsson, 27, tidigare boende på Västergatan i Sjöbo. Priset blev 3 000 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i januari 2020.

Skånskan - 10 timmar sedan

Ertappade tjuvar på uppfarten

Sjöbo När en kvinna kom hem till sin bostad på Ommavägen i Sjöbo fick hon se två män som höll på att föra bort ett släp som stod på uppfarten.
– När hon skrek till männen och frågade vad de höll på med sprang de mot en bil som i närheten och körde därifrån, säger Birthe Parkhagen på polisen.
Händelsen inträffade vid tvåtiden på torsdagseftermiddagen och rubriceras som försök till stöld.

Skånskan - 11 timmar sedan

Hus i Svalöv har fått nya ägare

Svalöv Pia Ann-Charlott och Stig Göran Persson, 57 och 61 år, har tagit över fastigheten på adressen Brahegatan 5 i Svalöv från Maj-Britt Persson. Ägarskiftet i form av en gåva blev klart i november 2019. Husets byggår är 1971 och det har en boyta på 126 kvadratmeter.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.