Skånskan > Opinion

Wednesday, 29 January, 22:45

Skånskan - 15 jan 20 kl. 05:00

Kan bli bostäder på stationstomtSkivarp Stationshuset är borta för länge sedan och inte ett spår syns av den gamla rälsen.
Nu görs plats för nya bostäder på den gamla ödetomten i Skivarp.Kommunstyrelsen beslutade i måndags att ge planenheten i uppdrag att se över om det går att bygga bostäder på fastigheten till det före detta stationshuset i Skivarp, fastighet 11:88.
Det är kommunen som äger marken men det finns inga planer på att kommunen själv ska bygga på fastigheten. Idén är att sälja mark till privata intressenter som kan bygga villor.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Stationshuset, Skivarp, Johan Bolinder, Bolinder

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kan bli bostäder, stationstomt
Kristianstadsbladet - 17 timmar sedan

Park kan ge plats för 30-tal bostäder

Parkområdet längs med Fjälkingegatan, mellan Yndegatan och Kiabyvägen, ska krympa för att ge plats för bostäder. Den föreslagna detaljplanen medger fyravåningshus..

Vestmanlands Läns Tidning - 12 timmar sedan

Tvättstugor kan bli billiga bostäder – men krångliga regler sätter stopp

Hundratals lokaler skulle kunna byggas om till billiga bostäder för ungdomar. Men det går inte på....

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Vad är förklaringen till att Lund är sämst på bostäder för hemlösa?

Gertrud Anljung jämför skånska städers satsningar på så kallade bostad först-bostäder..

Ekonomistas - 11 nov 13 kl. 07:46

Dags att tala klarspråk om äpplen och bostäder!

En vanlig uppfattning är att det råder bostadsbrist i Stockholm och andra storstäder och att det under en lång tid har byggts för lite. Men vad innebär det att det råder ”brist” och att det byggs ”för lite”? Nedanstående figur är hämtad från Stockholms landsting och visar tillskottet av nya bostäder i förhållande till befolkningstillväxten i Stockholms län.

YLE - 04 sep 16 kl. 18:34

Spa, hotell och flera bostäder ska locka folk till Hangö året runt

Människor som vill möta människor ska liva upp Hangö året om. De ska bli så förtjusta i staden att de vill vara där även då det är mörk och kall vinter. Nya bostäder, ett spa, en tillbyggnad till Hotell Regatta och bättre service ska locka mera folk till Hangö.

YLE - 03 jun 16 kl. 06:36

Svensk miljardär äger tusentals bostäder i Helsingforsregionen

Miljardären Erik Selin äger så stor del av bolaget Sato att det motsvarar 3 600 bostäder i huvudstadsregionen. Bostadsbolaget Sato är i dag till största delen i utländska händer. - Göteborg och Helsingfors är ganska lika varandra.

Skånskan - 02 dec 19 kl. 10:30

Prio ett: 2 000 nya bostäder

ESLÖV Eslövs kommun tänker en tid framöver ta fram de planer man själv tycker är viktigast. Tre nya förskolor och de allra största bostadsprojekten, som omfattar cirka 2 000 nya bostäder, bedöms som viktigast.Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade nyligen om en modell för prioriteringar som går ut på att man själv bestämmer vilka planer som är viktigast utifrån fyra kategorier.

Alliansfritt Sverige - 13 nov 13 kl. 15:51

Moderaterna är bättre på bostadsbyggnadsutspel än på att bygga bostäder

Alliansen gick ut med beskedet att de ska satsa på tunnelbanan i Stockholm och dessutom bygga 78 000 nya bostäder. En satsning som säkert är jättebra om den genomförs [BLIR AV], även om den enligt forskare inte riktigt når ända fram. Men i sitt valmanifest 2010 gav Moderaterna i Stockholms län löftet att bygga 56 777 nya bostäder i Stockholm under mandatperioden 2010-2014.

Sydsvenskan - 22 feb 16 kl. 20:34

Gärna fler bostäder, men inte just här. En attityd som måste byggas bort.

I Malmö behöver det byggas 3 500 nya bostäder om året. Den som börjar söka hyreslägenhet idag kan räkna med att få köa i minst tre år visar tidningens kartläggning. För nyanlända är kötiden ännu längre och kommunen försöker övertala asylsökande att leta bostäder i andra kommuner.

Skånskan - 26 feb 16 kl. 09:54

80 000 nya bostäder i Malmö fram till 2040

MALMÖ Malmö överväger att öka målet för bostadsbyggandet från 50 000 till 80 000 nya bostäder fram till 2040. Därmed skapas möjlighet för att klara en befolkningsökning på 160 000 personer. Samtidigt har tempot i bostadsbyggandet redan skruvats upp.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Klot på marken var symbolisk konst

BJÄRSJÖLAGÅRD Ett stort klot omgivet av flera små – vad är det? Och vem har gjort det?
Det undrade man på Sjöbohem.

Skånskan - 6 timmar sedan

Arbetsro åt parterna

I december presenterade PTK, LO och Svenskt Näringsliv ramarna för fortsatta förhandlingar om flexibilitet och trygghet på arbetsmarknaden. Nu behöver de arbetsro. För ett år sedan kom januariavtalet och en utredning om att förändra arbetsrätten tillsattes.

Skånskan - 6 timmar sedan

Riktiga indexfonder

Svenskarnas intresse för att spara i indexfonder ökar. En indexfond kan till exempel återspegla avkastningen från de 30 mest handlade aktierna på Stockholmsbörsen. Indexfonden består då av just dessa 30 bolag.

Skånskan - 7 timmar sedan

Rimfrost scannade Nydala och Hermodsdal

Malmö Den stora polisinsatsen inom Rimfrost som inleddes i måndags har inte bara gjort intryck, under tisdagens nagelfarande av de allmänna ytor i Rosengård gjordes flera beslag.
Bland annat hittades en pistol som kunde knytas till en man i 20-årsåldern.I övrigt har det gjorts beslag av narkotika.

Skånskan - 8 timmar sedan

Glömde låsa – mobilen försvann

Eslöv Det har anmälts en stöld på Karlsrobadet. Under fredagseftermiddagen glömde en pojke att låsa sitt skåp i omklädningsrummet. När han kom tillbaka var hans mobil borta.

Skånskan - 9 timmar sedan

Nya ägare till fastigheten på Simmaregatan 3 i Sjöbo

Sjöbo Nu är det klart vem som köpt huset på Simmaregatan 3 i Sjöbo av Magnus Rask och Ida Nathalie Åkesson. Nya ägare är Andreas Nils Christopher Jönsson, 30, och Stéphanie Ramona Malou Jönsson, 27, tidigare boende på Västergatan i Sjöbo. Priset blev 3 000 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i januari 2020.

Skånskan - 10 timmar sedan

Ertappade tjuvar på uppfarten

Sjöbo När en kvinna kom hem till sin bostad på Ommavägen i Sjöbo fick hon se två män som höll på att föra bort ett släp som stod på uppfarten.
– När hon skrek till männen och frågade vad de höll på med sprang de mot en bil som i närheten och körde därifrån, säger Birthe Parkhagen på polisen.
Händelsen inträffade vid tvåtiden på torsdagseftermiddagen och rubriceras som försök till stöld.

Skånskan - 11 timmar sedan

Hus i Svalöv har fått nya ägare

Svalöv Pia Ann-Charlott och Stig Göran Persson, 57 och 61 år, har tagit över fastigheten på adressen Brahegatan 5 i Svalöv från Maj-Britt Persson. Ägarskiftet i form av en gåva blev klart i november 2019. Husets byggår är 1971 och det har en boyta på 126 kvadratmeter.

Skånskan - 11 timmar sedan

Lastbil har fastnat i bro på Rosengård

Malmö En trafikolycka där en lastbil är inblandad har inträffat på von Lingens väg strax före 11 på onsdagen.Enligt initiala uppgifter ska lastbilen ha kört in i en gångbro och kilats fast. Polisen har skickats till platsen för närmare kontroll.

Skånskan - 12 timmar sedan

SD ville ha svar om nya kameror

ESLÖV SD-ledamoten Dennis Larsen ville ha svar på hur det går med satsningen på kameraövervakning i Eslöv.
Beskedet blev att det dröjer med nya kameror.Det var under mötet i kommunfullmäktige i måndags som Dennis Larsen (SD) ville ha svar från Johan Andersson (S), som är kommunstyrelsens ordförande.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.