YLE > Finland

Saturday, 18 January, 02:31

YLE - I förrgår: 05:00

Kristinestad hade Svenskfinlands högsta totala skatteinkomster 2019, Vanda och Larsmo de lägsta - så mycket skatt och statsandelar fick kommunerna förra åretDet finns stora skillnader mellan kommunerna då det kommer till skatteintäkter. Grankulla fick in nästan tre gånger så mycket skatter som Merikarvia år 2019. Staten jämnar ut skillnaderna med statsandelar och räknar man med statsandelarna fick Kristinestad mest 2019..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Svenskfinlands, Larsmo, Merikarvia, Kristinestad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kristinestadhade , Svenskfinlands, högsta, totala, skatteinkomster, 2019, Vandaoch , Larsmo de lägsta så mycket skatt och statsandelar fick kommunerna förra året
YLE - 05 okt 15 kl. 21:00

Kristinestad svarar Högsta förvaltningsdomstolen

Stadsstyrelsen i Kristinestad vidhåller att beslutet om tomtarrenden är lagligt. Det säger man i sitt svar till Högsta förvaltningsdomstolen. Ett besvär inlämnades till Högsta förvaltningsdomstolen mot beslutet om nivån på villaarrenden i Kristinestad.

YLE - 16 jan 15 kl. 04:52

Inget läktartak- ingen fest i Kristinestad

Lappfjärds gymnastikförening står 2016 värd för Finlands svenska gymnastikförbunds gymnastikfest. Den ordnas i Kristinestad. Eftersom själva huvudfesten ordnas utomhus är kravet att festarenan har en läktare med tak, vilket inte finns i Kristinestad.

YLE - 02 dec 14 kl. 04:48

Högstadierektor i Kristinestad fick rätt

Det har varit en lång och tung process, säger Vivan Danielsson, men nu är hon lättad över att högsta förvaltningssdomstolen bedömde att staden Kristinestad gjorde fel som sa upp henne från tjänsten som högstadierektor. HFD:s utslag kom i förra veckan. Vivan Danielsson får nu tillbaka sin tjänst.

YLE - 20 maj 15 kl. 16:04

Endast Vasa och Kristinestad tar betalt för gräsklippning

Kristinestad och Vasa är de enda österbottniska städerna som uppbär avgift också för gräsklippning på begravningsplatserna. Kristinestad befinner sig i en övergångsperiod och har inte lyckats nå alla anhöriga ännu. Vasa kyrkliga samfällighet har burit upp den här avgiften i många år.

YLE - 11 maj 16 kl. 10:24

Många besvär i Kristinestad

Kristinestad är den stad där invånarna flitigast använder sig av besvärsrätten i Österbotten. Många beslut under de senaste åren har stannat upp i väntan på ett avgörande i någon domstol. Besvären här har bland annat lett till försenade projekt, uteblivna eller åtminstone försenade inkomster eller inbesparingar samt i viss mån utgifter, bland annat i form av löner.

YLE - 27 dec 12 kl. 05:03

"Asylmottagningen i Kristinestad har omöjliga sparkrav"

Asylcentralen i Kristinestad måste, precis som asylmottagningar överallt i landet, minska kostnaderna. För Kristinestadsenhetens del handlar det om en minskning på 10-17 % av den totala budgeten. Det betyder flera hundra tusen euro bara på asylmottagningen i Kristinestad, ett sparkrav som är omöjligt, enligt enhetens chef Annica Riddar.

YLE - 27 dec 12 kl. 06:53

Asylmottagningen i Kristinestad måste spara

Asylcentralen i Kristinestad måste, precis som asylmottagningar överallt i landet, minska kostnaderna. För Kristinestadsenhetens del handlar det om en minskning på 10-17 % av den totala budgeten. Det betyder flera hundra tusen euro bara på asylmottagningen i Kristinestad, ett sparkrav som är omöjligt, enligt enhetens chef Annica Riddar.

YLE - 12 sep 16 kl. 13:47

Kristinestad tar upp kampen för den inhemska potatisen

Handeln väljer ofta utländsk, billig potatis istället för inhemsk. Projektet "Potatiskompetens i Kristinestad" ska stärka den inhemska potatisnäringen. Obeoende kvalitetsgranskning, ett starkare kluster och ökat fokus på forskning kring potatisbranschen är några av målen i ett nytt potatisprojekt i Kristinestad.

YLE - 19 apr 13 kl. 15:28

Kristinestad bevärar sig till HFD om Danielsson

Staden Kristinestad kommer att besvära sig till högsta förvaltningsdomstolen över Vasa förvaltningsomdstols beslut att häva uppsägningen av rektor Vivan Danielsson. Enligt stadsdiretören och vikarierande stadsjuristen gjorde Vasa förvaltningsomdstol några feltolkningar i sitt beslut: bland annat det att Danielsson inte underrättats om rätten att anlita biträde och att hon inte hade hörts med anledening av en tilläggsuterdning, innan beslutet om uppsägning fattades. Bland annat bygger besväret till högsta förvaltningsdomstolen på det att Danielsson vid det enda tillfälle hon inte informerades om rätten att anlita biträde, själv hade meddelat vem som var hennes biträde.

YLE - 28 jul 14 kl. 13:17

Besvär om vindkraft i Kristinestad förkastades

Byggnadsinspektören i Kristinestad godkände en förlängning av bygglovet för sex vindkraftverk på Björnön i Kristinestad. Sju personer besvärade sig till förvaltningsdomstolen men fick back. Vasa förvaltningsdomstol beslöt att en del av besvären inte upptas till prövning och att resten förkastas.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

Tv-serien M/S Romantic håvade in Venla-statyetter

Venla-statyetterna för bästa tv-program delades ut på fredag kväll..

YLE - 9 timmar sedan

Steven Frostdahl om pälsfarmarnas protest: "Vi följde polisens instruktioner till punkt och pricka"

Steven Frostdahl vid Svenska Österbottens pälsdjursodlarförening bestrider att pälsfarmare skulle ha tagit sig in på det kinesiskägda farmområdet i Karleby, därifrån avelsrävar ska exporteras till Kina. Han säger att man stod på en liten väg i anslutning till området, men att man genast följde polisens instruktioner om att flytta på sig..

YLE - 10 timmar sedan

Risken för att asiatiskt lungvirus ska sprida sig till Finland är mycket liten - THL: "Man behöver inte vara orolig"

Coronaviruset som påträffats i Kina, Japan och Thailand väcker oro eftersom viruset har likheter med sars. Men Jussi Sane, ledande expert på Institutet för hälsa och välfärd THL, säger att sannolikheten för att viruset ska orsaka en stor epidemi är liten..

YLE - 10 timmar sedan

Alla finländare i al-Hol borde vara vid liv - men UM lämnar många frågor öppna om barnen i fånglägret

Det är inte mycket information som Utrikesministeriet är berett att ge ut om finländarnas situation i al-Hol. Men enligt de uppgifter som ministeriet har ska alla finländare i al-Hol vara vid liv..

YLE - 10 timmar sedan

Företagarflykten från Virkby fortsätter – banken och restaurangen stängde, kiosken stänger och sportaffären flyttar närmare Lojo

Under hösten och början av vintern stängde bankkontoret och restaurangen i Virkby. Snart stänger R-kiosken och i mitten av februari flyttar sportaffären till Tynnismalmen. Många är oroliga över utvecklingen..

YLE - 12 timmar sedan

Körde 236 kilometer i timmen vid Pockar i Lappträsk - polischef: ”Aldrig sett en plåtpolis mäta en sådan hastighet”

Fortkörningen registrerades, av de nya fartkamerorna vid avtaget till Pukaron Paroni, natten till tisdag. Fartsyndaren blir svår att identifiera..

YLE - 12 timmar sedan

Så här har världen blivit varmare på 150 år - den finländska forskarens animation visar den tydliga förändringen

Meteorologiska institutets forskare Antti Lipponens video om jordens uppvärmning från år 2018 har fått över en miljon visningar och väckt intresse världen över. Hans nya video illustrerar hur jordklotets temperatur växlat fram till år 2019..

YLE - 15 timmar sedan

Polarnatten slut i Utsjoki - solen gick upp 11.56 i Utsjoki kyrkoby

Solens övre kant har visat sig ovanför horisonten i Utsjoki för första gången i år - och det betyder att den två månader långa polarnatten är slut..

YLE - 13 timmar sedan

Regeringen vill utveckla lönesubventionerna och få flyt på arbetskraftsinvandringen - se arbetsministerns info live

Arbetsministern Tuula Haatainen (SDP) vill bland annat satsa på en förnyelse av lönesubventionssystemet, stöda de arbetslösa i jobbsökandet och att få flyt på arbetskraftsinvandringen..

YLE - 13 timmar sedan

Regeringen vill utveckla lönegarantin och få flyt på arbetskraftsinvandringen - se arbetsministerns info live

Arbetsministern Tuula Haatainen (SDP) vill bland annat satsa på en förnyelse av lönegarantisystemet, stöda de arbetslösa i jobbsökandet och att få flyt på arbetskraftsinvandringen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.