Kristianstadsbladet > Nyheter

Tuesday, 28 January, 02:52

Kristianstadsbladet - 15 jan 20 kl. 05:00

Miljonsatsning på elever med annat modersmålKristianstads kommun får nio miljoner kronor från Skolverket för att satsa på att nyanlända och flerspråkiga elever ska få bättre skolresultat. En del i satsningen blir att söka upp de barn som inte går i förskola. .
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Skolverket

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miljonsatsning, elevermed annat , modersmål
Regeringen - 28 apr 16 kl. 12:50

Förbättrade möjligheter till modersmålsundervisning och studiehandledning på modersmålet

Regeringen har i dag beslutat en proposition som innebär att skolhuvudmän ska få bättre möjligheter att erbjuda elever modersmålsundervisning och studiehandledning på modersmålet..

YLE - 25 apr 15 kl. 08:09

Provet i modersmålet testar mycket mer än bara språket

Det finns studerande som har problem med att förstå idén med studentexamensprovet i modersmål. Provet testar så mycket annat än enbart språkkunskap. - Jag har kompisar som säger ”ett stol” och ”en bord” – och de får bättre vitsord än de som talar en god svenska.

YLE - 17 nov 16 kl. 05:22

Bildningschef: Varför får Kimitoöns pojkar lägre vitsord i modersmål än öns flickor?

Att pojkar får lägre vitsord i modersmål än flickor på Kimitoön framgår ur en färsk undersökning som Svenska kulturfonden sponsrat. Det är kanadensiska forskaren Satya Brink, som inom ramen för ett projekt kallat Feedback och feed forward, granskat vitorden i matematik och modersmål i klasserna 5 till gymnasiets sista klass i tolv kommuner i Svenskfinland. Projektet Feedback och feed forward genomfördes 2015-2016 och handlade om att hitta nya verktyg för skolorna att förbättra elevernas kunskapsutveckling.

YLE - 17 nov 16 kl. 05:22

Bildningschef: Varför får Kimitoöns pojkar lägre vitsord i modersmålet än öns flickor?

Att pojkar får lägre vitsord i modersmålet än flickor på Kimitoön framgår ur en färsk undersökning som Svenska kulturfonden sponsrat. Det är kanadensiska forskaren Satya Brink, som inom ramen för ett projekt kallat Feedback och feed forward, granskat vitsorden i matematik och modersmålet i klasserna 5 till gymnasiets sista klass i tolv kommuner i Svenskfinland. Projektet Feedback och feed forward genomfördes 2015-2016 och handlade om att hitta nya verktyg för skolorna att förbättra elevernas kunskapsutveckling.

Skånskan - 30 okt 19 kl. 05:00

Lära på modersmål kostar miljoner

höör Modersmålsundervisningen kostar knappt fem miljoner kronor och knappt tio lärartjänster i resurser varje år. Men minoritetsstyret har inga planer likt i Hörby att dra ner på undervisningen.Det var på en informationspunkt på senaste barn- och utbildningsnämnden som det skedde en redovisning kring modersmålsundervisning och studiehandledning på modersmålet.

YLE - 15 jul 17 kl. 10:07

Modersmålsläraren Märta Uggla: Jag saknar eleverna alldeles enormt

Den pensionerade modersmålsläraren Märta Uggla är en av dem som är omnämnd i vår satsning Alla tiders lärare. Hennes modersmålslektioner har inspirerat till den grad att forna elever har blivit modersmålslärare. - Jag blev så himla rörd när jag såg nomineringen.

Kristianstadsbladet - 25 feb 14 kl. 11:55

Modersmål brister i var fjärde skola


En av fyra skolor får underkänt när det kommer till deras modersmålsundervisning. Det visar Skolinspektionens senaste granskning av drygt 850 grundskolor som genomfördes förra året. Många elever får antingen otillräcklig undervisning - eller nekas helt att studera sitt modersmål.

BT - 25 feb 14 kl. 11:57

Modersmål brister i var fjärde skola

En av fyra skolor får underkänt när det kommer till deras modersmålsundervisning. Det visar Skolinspektionens senaste granskning av drygt 850 grundskolor som genomfördes förra året. Många elever får antingen otillräcklig undervisning - eller nekas helt att studera sitt modersmål.

Skånskan - 08 feb 19 kl. 07:30

Besparingar i modersmål dröjer

HÖRBY Det nya SD-styret i kommunen halverade anslaget till modersmålsundervisningen i årets budget. Något som har skapat oro bland personalen.
Men inga beslut är fattade ännu, och från den politiska ledningen slås det fast att inga åtgärder kommer att vidtas som bryter mot skollagen.

YLE - 27 maj 14 kl. 10:50

Stora skillnader i gymnasiernas modersmålsbetyg

De finlandssvenska gymnasiernas snittvitsord i modersmålsprovet i studenten varierar med upp till två och ett halvt vitsord. Vasa övningsskola toppar med ett starkt M i medeltal i modersmål, medan det svagaste snittvitsordet är ett svagt B. Anna Maria Gustafsson är huvudcensor i modersmål.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Sex soldater dödade vid Tchadsjön

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Nigeria säger nej till motorcyklar

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Första coronavirusfallet i Tyskland

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Svenska pensionärer i Portugal kan få skatta

Svenskar och andra nyanlända europeiska pensionärer kan få börja skatta på sin privata tjänstepension i Portugal..

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Bönerum på Mölndals sjukhus vandaliserat

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

NBA flyttar LA-derby efter stjärnans död

Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

Man skottskadad i Kristianstad

Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

Mittback utburen på bår i Arsenals cupseger

Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

Skottskadad person skjutsad till CSK – Polis på plats

Polisen har larmats om en skottlossning i området Långebro. Man har också fått in uppgifter om en skottskadad person som anlänt till CSK, körd dit i privatbil. .

Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

Ökad vinst för Whirlpool

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.