YLE > Finland

Friday, 17 January, 23:32

YLE - I förrgår: 04:40

Svensk expert anser att alternativ vård måste regleras: ''Det finns alltför många exempel på där folk kan komma till skada''I Finland är begränsningarna kring alternativ vård fortfarande få, trots att en arbetsgrupp för över tio år sedan lade fram en rad förslag på området. Ur ett nordiskt perspektiv är avsaknaden av regelverk unik, säger Kjell Asplund som är professor emeritus i medicin..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finland, Kjell Asplund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svensk expert, anseratt , alternativ, vårdmåste , reglerasDet , finns alltför många exempel på där folk kan komma till skada
SvD - 16 feb 11 kl. 15:50

Expert: ?Det är rimligt med högre straff?

Expert anser att domarna kunde blivit hårdare. ?Det handlar om 39 miljoner.

DI - 18 aug 17 kl. 14:48

Expert: Det ökade bostadsbyggandet är inte regeringens förtjänst

Det ökande bostadsbyggandet visar att regeringens politik fungerar, uppger bostadsminister Peter Eriksson. Men en expert anser att ökningen helt och hållet beror på konjunkturen. ”Jag tycker att det är oseriöst att slå sig för bröstet som regeringen gör”, säger Lennart Weiss, kommersiell direktör på Veidekke och som leder en socialdemokratisk expertgrupp..

YLE - 27 aug 13 kl. 16:11

Svårt att hitta alternativ till egen hälsocentral

Köerna till läkarmottagningarna försvinner knappast då vi efter årsskiftet får välja läkare. Egentligen vet vi inte om vi har tillräckligt med vård att erbjuda, säger Pia Maria Jonsson, ledande expert vid Institutet för hälsa och välfärd, THL. Jonsson anser att vi borde överväga att öppna primärvården för privata aktörer om det visar sig att den offentliga vården inte räcker till.

YLE - 12 mar 16 kl. 14:17

Omöjligt att donera stadshustomt anser Raseborgspolitiker

Björn Siggbergs (SFP) utspel i stadshusfrågan i Raseborg följer inte de politiska spelreglerna i Finland. Det säger Mikael Borgman (SFP) från Ekenäs. Det var i fredags (11.

YLE - 12 mar 17 kl. 17:02

Robotjurister sänker priset på rättsliga tjänster - i vissa fall behövs ingen mänsklig expert alls

Automatiseringen når nu allt fler branscher på allvar - också den juridiska. Jurister kan till och med bli onödiga i vissa fall när nya verktyg blir så lätta att använda att vem som helst kan göra det. Står du framför din parkerade bil och funderar varför du har fått böter?

Skånskan - 19 mar 18 kl. 06:00

Sporthallen för dyr – vill se alternativ

malmö Den planerade sporthallen på stadionområdet skulle få för dyra driftskostnader anser fritidsförvaltningen och föreslår därför att nämnden byter bana och istället utreder alternativ.
Ett förslag är en sporthall utan större publikkapacitet. ERWP.

Trelleborgs Allehanda - 09 mar 12 kl. 06:00

Expert stänger sin butik i Trelleborg

Foto: Scanpix
Experts butik på Maskingatan kommer att stängas.
Den 26 april blir sista dagen som Expertbutiken håller öppet och i maj kommer verksamheten att vara avvecklad. Expert tog över rörelsen från konkursade Onoff i augusti förra året.

YLE - 14 apr 14 kl. 04:29

Läkare: Alternativ vård inget alternativ

Det finns ingen lag som reglerar alternativa vårdformer i Finland. Redan för fem år sedan lovade social- och hälsovårdsministeriet snabba åtgärder, men det saknas fortfarande aktivitet. Det går i mot rekommendationer från Världshälsoorganisationen och frustrerar utövarna av alternativ vård.

Kristianstadsbladet - 10 sep 14 kl. 08:00

"Det ska finnas val och alternativ"

Foto: Tom Wall
Han vill stå stadigt med båda fötterna i myllan. Barn och familj är det han vill värna om.
Magnus Nilsson (KD) har suttit med den senaste mandatperioden i femklöverns styre i Östra Göinge och är nöjd med insatserna så långt.

YLE - 29 nov 16 kl. 15:41

Expert föreslår 13 joursjukhus i stället för regeringens 12 - "De språkliga rättigheterna förverkligas inte"

Grundlagsexperterna kör skytteltrafik till riksdagens grundlagsutskott som bäst. Orsaken är att utskottet ska få sitt utlåtande klart gällande regeringens joursjukhusreform nästa vecka. Regeringens förslag att flytta joursjukhuset från Vasa till Seinäjoki ställer till med problem.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Tv-serien M/S Romantic håvade in Venla-statyetter

Venla-statyetterna för bästa tv-program delades ut på fredag kväll..

YLE - 6 timmar sedan

Steven Frostdahl om pälsfarmarnas protest: "Vi följde polisens instruktioner till punkt och pricka"

Steven Frostdahl vid Svenska Österbottens pälsdjursodlarförening bestrider att pälsfarmare skulle ha tagit sig in på det kinesiskägda farmområdet i Karleby, därifrån avelsrävar ska exporteras till Kina. Han säger att man stod på en liten väg i anslutning till området, men att man genast följde polisens instruktioner om att flytta på sig..

YLE - 7 timmar sedan

Risken för att asiatiskt lungvirus ska sprida sig till Finland är mycket liten - THL: "Man behöver inte vara orolig"

Coronaviruset som påträffats i Kina, Japan och Thailand väcker oro eftersom viruset har likheter med sars. Men Jussi Sane, ledande expert på Institutet för hälsa och välfärd THL, säger att sannolikheten för att viruset ska orsaka en stor epidemi är liten..

YLE - 7 timmar sedan

Alla finländare i al-Hol borde vara vid liv - men UM lämnar många frågor öppna om barnen i fånglägret

Det är inte mycket information som Utrikesministeriet är berett att ge ut om finländarnas situation i al-Hol. Men enligt de uppgifter som ministeriet har ska alla finländare i al-Hol vara vid liv..

YLE - 7 timmar sedan

Företagarflykten från Virkby fortsätter – banken och restaurangen stängde, kiosken stänger och sportaffären flyttar närmare Lojo

Under hösten och början av vintern stängde bankkontoret och restaurangen i Virkby. Snart stänger R-kiosken och i mitten av februari flyttar sportaffären till Tynnismalmen. Många är oroliga över utvecklingen..

YLE - 9 timmar sedan

Körde 236 kilometer i timmen vid Pockar i Lappträsk - polischef: ”Aldrig sett en plåtpolis mäta en sådan hastighet”

Fortkörningen registrerades, av de nya fartkamerorna vid avtaget till Pukaron Paroni, natten till tisdag. Fartsyndaren blir svår att identifiera..

YLE - 9 timmar sedan

Så här har världen blivit varmare på 150 år - den finländska forskarens animation visar den tydliga förändringen

Meteorologiska institutets forskare Antti Lipponens video om jordens uppvärmning från år 2018 har fått över en miljon visningar och väckt intresse världen över. Hans nya video illustrerar hur jordklotets temperatur växlat fram till år 2019..

YLE - 12 timmar sedan

Polarnatten slut i Utsjoki - solen gick upp 11.56 i Utsjoki kyrkoby

Solens övre kant har visat sig ovanför horisonten i Utsjoki för första gången i år - och det betyder att den två månader långa polarnatten är slut..

YLE - 10 timmar sedan

Regeringen vill utveckla lönesubventionerna och få flyt på arbetskraftsinvandringen - se arbetsministerns info live

Arbetsministern Tuula Haatainen (SDP) vill bland annat satsa på en förnyelse av lönesubventionssystemet, stöda de arbetslösa i jobbsökandet och att få flyt på arbetskraftsinvandringen..

YLE - 10 timmar sedan

Regeringen vill utveckla lönegarantin och få flyt på arbetskraftsinvandringen - se arbetsministerns info live

Arbetsministern Tuula Haatainen (SDP) vill bland annat satsa på en förnyelse av lönegarantisystemet, stöda de arbetslösa i jobbsökandet och att få flyt på arbetskraftsinvandringen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.