GöteborgsPosten > Nyheter

Wednesday, 22 January, 13:13

GöteborgsPosten - 14 jan 20 kl. 14:37

Flera IS-återvändare utreds för krigsbrottUpp mot tio förundersökningar angående misstänkta krigsbrott och brott mot mänskligheten efter samröre med IS pågår nu, rapporterar.
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
IS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flera IS-återvändareutreds för , krigsbrott
DN - 24 mar 19 kl. 12:14

Säpo om IS-återvändare: ”Det är polisen som utreder krigsbrott”

Säpo säger sig ha bra koll på IS-återvändare i Sverige, men de åklagare som utreder krigsbrott och folkmord har aldrig fått information från säkerhetspolisen om den typen av misstankar, enligt åklagaren Reena Devgun. ”Det är polisen som utreder krigsbrott”, säger Johanna Blomqvist på Säpo..

Helsingborgs Dagblad - 18 mar 15 kl. 19:48

Återvändare oroar

På dagen ett år efter Rysslands annektering av Krim släpper Säpo en årsrapport där det ryska spionaget i Sverige beskrivs som allt mer omfattande. Det är det största underrättelsehotet mot Sverige. Det allvarligaste terrorhotet är en följd av Syrienkriget och Islamiska statens framfart.

Sydsvenskan - 18 mar 15 kl. 19:48

Återvändare oroar

På dagen ett år efter Rysslands annektering av Krim släpper Säpo en årsrapport där det ryska spionaget i Sverige beskrivs som allt mer omfattande. Det är det största underrättelsehotet mot Sverige. Det allvarligaste terrorhotet är en följd av Syrienkriget och Islamiska statens framfart.

Skånskan - 05 apr 19 kl. 09:00

Kräver nu riktlinjer för IS-återvändare

KÄVLINGE/STAFFANSTORP Staffanstorps beslut att neka IS-återvändare ekonomiskt bistånd tas emot med både förståelse och kritik i Kävlinge.
Politikerna kräver nu att regeringen tar fram riktlinjer för hur kommunerna ska agera.– Vi behöver alla hjälp och information kring hur vi ska agera om det dyker upp en IS-resenär som har begått grova krigsförbrytelser till vår kommun, menar kommunalrådet Pia Almström.

SvD - 02 maj 16 kl. 12:36

”Inför obligatoriska samtal med Säpo för IS-återvändare”

I dag kan Säpo bara kalla IS-återvändare till förhör om det öppnats en förundersökning kring ett brott där de figurerar i utredningen. Vi anser att Säpo måste ha större befogenhet att kalla återvändare till obligatoriska samtal. Det skriver Liberalernas Roger Haddad och Birgitta Ohlsson..

SVT - 16 mar 17 kl. 13:11

Magnus Ranstorp: Återvändare är mycket farliga individer

Säpo varnar för att färre IS-resenärer och fler återvändare ökar risken för terrordåd i Sverige. Myndigheten får medhåll av terrorexperten Magnus Ranstorp. – Återvändare är mycket farliga individer, säger han..

Dagens PS - 10 apr 19 kl. 14:37

Dagens virala: Budget, sena skattepengar och IS-återvändare

Dagens PS samlar nätets trendande snackisar och hetaste artiklar inom affärer och näringsliv. Dagen har dominerats av den nya vårändringsbudgeten, CSN:s misstag med deklarationen och Säpos lista över kommuner som kan behöva ta emot IS-återvändare. Mest sökta på Google Skattebetalare snuvas på återbäring i april – DagensPS Efter en grov miss av CSN kan nu flera tusen svenskar få vänta på skatteåterbäringen.

BT - 02 dec 14 kl. 11:06

Återvändare straffas i Eritrea

Eritreaner som flyr militärtjänst och söker asyl i exempelvis Norden kan räkna med straff om de återvänder hem. Det bekräftar landets chargé d'affaires i Stockholm, Yonas Manna Bairu, i en intervju.Enligt Yonas Manna Bairu ställs de inför en civil eller militär domstol.

Expressen - 01 okt 17 kl. 11:49

Antalet IS-återvändare minskar kraftigt

Antalet IS-krigare som återvänder till Sverige minskar kraftigt.De fem städer varifrån flest IS-krigare rest har de senaste månaderna bara haft enstaka – eller inga – återvändare.Men terrorexperter varnar för att avfärda hotet.

Regeringen - 15 apr 16 kl. 09:27

Uppdrag till Säkerhetspolisen att redovisa hur myndigheten kan intensifiera sitt arbete mot återvändare

Regeringen uppdrar åt Säkerhetspolisen att redogöra för hur myndigheten kan intensifiera sitt arbete mot återvändare, det vill säga personer som återvänder till Sverige efter att ha rest till konfliktområden i terrorismsyfte..

Sydsvenskan - 01 okt 17 kl. 11:36

Antalet IS-återvändare minskar kraftigt

Antalet IS-krigare som återvänder till Sverige minskar kraftigt. De fem städer varifrån flest IS-krigare rest har de senaste månaderna bara haft enstaka – eller inga – återvändare. Men terrorexperter varnar för att avfärda hotet.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Netflix krossar förväntningarna i ny rapport

"Stranger things", "The crown" och "The witcher" har gjort sitt jobb – strömningsjätten Netflix överträffar med råge Wall Streets förväntningar. Antalet nya prenumeranter var långt över prognosen, men oron för konkurrenterna kvarstår..

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Sprängning i Malmö nära byggnad

En moped har exploderat strax intill ett flerfamiljshus i stadsdelen Annelund i Malmö..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Kinesiskt lungvirus sprids till flera länder

Sex personer har avlidit och över 300 har smittats av det sarsliknande kinesiska lungviruset, som spridits till flera länder..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Decimerat Arsenal snuvade Chelsea på segern

En man mindre i mer än halva matchen..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Tiotals dödade i attentat i Burkina Faso

Beväpnade terrorister har angripit en marknad och dödat minst 36 civila i attacker mot byarna Nagraogo och Alamou i Burkina Faso, uppger regeringen i ett uttalande..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Orenat toalettavfall rann rakt ut i å

Stora mängder helt orenat toalettavfall har runnit rakt ut i Nyköpingsån..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Pojke döms för sexuellt utnyttjande av barn

En 15-årig pojke i Norrbotten har dömts till ungdomsvård för sexuellt utnyttjande av barn..

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Starkt slut på svagt år i Sydkorea

Sydkoreas 2019 blev ett svagt ekonomiskt år. Förra året bjöd på 2 procent i BNP-tillväxt, i linje med analytikernas förväntningar men det svagaste på tio år..

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Den första amerikanen är räknad

USA:s folkräkning är nu i gång. Sedan flygplanen med tjänstemän försenats på grund av dåligt väder, kunde de till slut dra i gång i lilla Toksook Bay i västra Alaska..

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

Toyota återkallar miljoner bilar

Japanska biltillverkaren Toyota återkallar 3,4 miljoner fordon världen över till följd av ett tekniskt problem som kan göra att krockkuddar inte löses ut vid krock..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.