Kristianstadsbladet > Kultur

Monday, 27 January, 20:29

Kristianstadsbladet - 15 jan 20 kl. 00:10

Han tar över taktpinnen i Hemvärnets musikkårHemvärnets musikkår i Ystad har fått en ny dirigent, David Rapp som tar över taktpinnen efter Mattias Hanning. På måndagskvällen ledde den nye dirigenten musikkåren för första gången i repetitionslokalen ovanför Militärmuseet på Regementsområdet..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Hemvärnets, Ystad, Rapp, Mattias Hanning, Militärmuseet, Regementsområdet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Han taröver , taktpinneni , Hemvärnets, musikkår
YA - 15 jan 20 kl. 00:10

Han tar över taktpinnen i Hemvärnets musikkår

Hemvärnets musikkår i Ystad har fått en ny dirigent, David Rapp som tar över taktpinnen efter Mattias Hanning. På måndagskvällen ledde den nye dirigenten musikkåren för första gången i repetitionslokalen ovanför Militärmuseet på Regementsområdet..

Skånskan - 19 jul 17 kl. 20:30

Hemvärnets musikkår Eslöv överraskade damlandslaget

Eslöv När de svenska fotbollsdamerna kom in i matsalen på hotellet i Arnhem för att äta middag möttes de av skånska toner. ERWP.fif(0)Hemvärnets musikkår Eslöv befinner sig i Nederländerna med anledning Nijmegenmarschen där cirka 300 svenska soldater ska gå den 160 kilometer långa marchvägen som tillryggaläggs på fyra dagar.

Dalarnas tidningar - 12 maj 17 kl. 08:58

Hemvärnets musikkår besöker Mora kyrka

För sjätte året i rad kommer Mora att gästas av Hemvärnets musikkår Borlänge. Den 14 maj klockan 15.00 ger musikkåren en konsert i kyrkan i samarbete med Mora lottakår.

Helsingborgs Dagblad - 09 jun 15 kl. 14:51

Hemvärnets musikkår firar med stor jubileumskonsert

Hemvärnet fyller 75 år och Hemvärnets Musikkår i Ängelholm fyller 70..

YA - 24 aug 18 kl. 13:32

Hemvärnets musikkår tränar inför Stockholmsbesök: ”En höjdpunkt”

I helgen håller Hemvärnets Musikkår Ystad generalrepetition inför högvaktsspelningarna vid Kungliga slottet i Stockholm. – Det är ett hedersuppdrag som bara de bästa hemvärnen får göra. En höjdpunkt, säger dirigenten kapten Mattias Hanning..

Jönköpingsnytt - 13 jul 12 kl. 10:11

Hemvärnets musikkår klarade inspektionen

Hemvärnets Musikkår Jönköping-Huskvarna har godkänts av försvarets musikinspektör för att få medverka på statsceremonier och vaktparader med högvaktsavlösning..

Helsingborgs Dagblad - 27 dec 12 kl. 15:16

Nyårskonsert med Hemvärnets musikkår

På nyårsdagen, alltså tisdagen den 1 januari, håller Hemvärnets musikkår i Helsingborg en nyårskonsert. Platsen är Folkets Hus A-sal och tiden är klockan 17. Musikstilarna kommer att variera kraftigt och det är fri entré..

Dalarnas tidningar - 21 apr 15 kl. 12:22

Hemvärnets Musikkår till Mora

Mora Lottakår står i år, precis som tidigare, för inbjudan och Hemvärnets Musikkår kommer gärna till Mora och spelar:.

Helsingborgs Dagblad - 25 aug 15 kl. 13:20

Hemvärnets musikkår ställer upp i tysk musikfestival

Hemvärnets musikkår Ängelholm reser till Wittstock i Tyskland kommande helg den 28–30 augusti för att representera Sverige och Försvarsmakten i den sextonde Internationella musikfestivalen i staden..

Länstidningen i Jämtland - 08 okt 15 kl. 15:26

Spöklikt när Hemvärnets musikkår övade

I nuvarande konstellation har Hemvärnets musikkår snart funnits i 20 år i Östersund men de håller liv i en musiktradition som funnits betydligt längre..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 4 timmar sedan

Oumbärliga dagböcker som tar oss nära historien

När den rumänske författaren Mihail Sebastians dagböcker under åren 1936-1944 gavs ut flera år efter kriget väckte den en häftig debatt om landets roll i Förintelsen. Kulturjournalisten Thomas Kjellgren läser en bok som för honom nära händelser och personer på ett närmast unikt vis. .

Kristianstadsbladet - 6 timmar sedan

Meningslösa mord i rasbiologins tecken

Den största förtjänsten med boken är att den ger oss en möjlighet att förstå det vi helst skulle slippa att förstå, menar Mikael R Karlsson efter att ha läst en ny bok med förintelsens överlevare..

Kristianstadsbladet - 6 timmar sedan

Känd Kristianstadsförfattare bryter med Piratförlaget

Spänningsförfattaren Kristina Ohlsson väljer att bryta med sitt tidigare förlag Piratförlaget. I höst kommer hennes nya deckarserie, med västkusten som miljö, på nytt förlag. .

Kristianstadsbladet - 6 timmar sedan

Hur gör man en bebis? Svar i ny bilderbok.

Anna Fiskes kärleksfulla berättelse berättar allt och lite till om hur man gör barn. Recensenten Eva Wahlström blir förtjust över den påhittiga boken..

Kristianstadsbladet - 6 timmar sedan

Koder dyrkar upp mystiken i nytt äventyr för barn

Två sjundeklassare i Lerum ägnar sig åt lokala mysterier. De förekommer i en fantasy där gåtorna oftast löses genom att dunkla textmeddelanden tolkas..

Kristianstadsbladet - 6 timmar sedan

Läskigt syskondrama som griper tag och överraskar

Tunga familjehemligheter och plågade spöken. Kristina Ohlsson är aktuell med en ny spänningsbok för mellanåldern..

Kristianstadsbladet - 10 timmar sedan

Ulf Lundell till Österlen

Hemmaplan, Österlen. När Ulf Lundell åter ger sig ut på rockturné sommaren 2020 landar han också på sitt Österlen för en spelning. Kronovalls vinslott tar emot den svenske legendaren den 16 juli..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 01:00

Bästa skrivtipset: Grubbla inte, skriv!

Vad är knepet med att skriva böcker? Att skriva. Journalisten Ingela Rutberg läser författaren Kristina Ohlssons bok om sin väg till skrivandet, och blir inspirerad av hur själva lusten till skrivandet lyfts fram.

Kristianstadsbladet - I förrgår: 01:00

Drabbande nära möte med överlevare

Bernt Hermele och Cato Lein har med ”Överlevarna” mött många av dem som räddades undan nazisterna och fick ett nytt liv i Sverige. Vad minns de? Och hur blev deras liv?

Kristianstadsbladet - I förrgår: 01:00

"Förintelsens minnesdag är viktig, men inget vaccin”

Förintelsens minnesdag är ett av många bra och viktiga initiativ för att vi aldrig ska glömma. Men det är inget vaccin mot att det aldrig ska upprepas. Det menar historikern Johan Dietsch, Kristianstad, som tycker sig se likheter idag med 30-talet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.