Världen Idag > Nyheter

Tuesday, 21 January, 13:16

Världen Idag - 15 jan 20 kl. 00:00

”Traktor-Jihad” räddar israeliska livRegnet öste ner över Israel förra veckan och slog nya rekord. Men de påföljande översvämningarna kostade också sju människor livet och tusentals har fått sina hem helt eller delvis förstörda. Utmaningarna som de stora vattenmassorna förde med sig, ledde till att vardagshjältar dök upp. Reportern Nimrod Shein från Haifa gjorde en kort presentation av en oväntad hjälte. När floden Gaton i Nahariya flödade över alla sina bräddar och förvandlade gatorna i staden till småfloder och stängde in personer i omkullvälta bilar och isolerade byggnader, var en arab bland de första som kom till människors räddning – och bland de sista som gick hem.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
jihad, Israel, Nimrod Shein, Haifa, Gaton, Nahariya, Benjamin Netanyahu

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Traktor-Jihad, räddar, israeliska, liv

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 1 timme sedan

Trots allt hat valde han kärlekens väg

– Det var ett helvete på jorden. Total förnedring, säger Emerich Roth om livet i koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau. Själv valde han att älska framför att hata..

Världen Idag - 3 timmar sedan

Minister dementerar att kristna flyktingar diskrimineras

Uppgifterna i Världen idag, att kristna flyktingar i flera fall har diskriminerats av muslimsk FN-personal, har fått stor spridning. Nu har frågan dessutom lyfts upp på ministernivå. Statsrådet Peter Eriksson (MP) menar dock att det som rapporterats handlar om enskilda fall och inget annat..

Världen Idag - 5 timmar sedan

Från en dyr lyxpryl till oumbärlig

På tio år har mobilen revolutionerat våra liv. Inom tio år kommer vi med mobilens hjälp att förstå andra språk och upptäcka världen på sätt vi kanske inte ens kan föreställa oss. Men teknologin bäddar också för nya brott – och obehagliga överraskningar..

Världen Idag - 13 timmar sedan

Om du stillar ner dig inför Ordet och Jesus, vad säger han då till dig?

Ett nytt år står för dörren med nya möjligheter, utmaningar och prövningar. Vad har 2020 med sig i bagaget och hur ska vi inta det nya året med tro och tillförsikt? Jag satt några dagar före nyårsafton och summerade ihop mitt år, 2019.

Världen Idag - 13 timmar sedan

Trovärdigt om mirakler

Innan sin omvändelse var Lee Strobel en känd och prisbelönt journalist i Chicago. I Sverige är han kanske mest känd för sin bok Fallet Jesus (The Case for Christ), där han med den undersökande journalistiken som metod tar sig an skälen för att tro på Jesus och uppståndelsen. Han intervjuar experter och ställer dem mot väggen med Strobels tuffaste och ärligaste frågor.

Världen Idag - 13 timmar sedan

Sök ivrigt Andens gåvor

Gud har gett sin församling en mångfald av andliga gåvor med syfte att bygga upp församlingen. Andens gåvor är nio till antal och kan delas upp i tre grupper för att enklare förstå hur de fungerar. Den första gruppen är de så kallade inspi­rationsgåvorna och har med munnens tal att göra.

Världen Idag - 13 timmar sedan

Sexuella revolutionen banade väg för pedofili

Filmen La dolce vita (Det ljuva livet) tillhör filmhistoriens verkliga klassiker. För Anita Ekberg innebar den det stora genombrottet och hennes roll som Sylvia kom att förknippas med uttrycket ”den svenska synden”. Öppningsscenen sätter filmens tema.

Världen Idag - 15 timmar sedan

MP-ledare sågas efter tabben i riksdagen

När Isabella Lövin, språkrör för Miljöpartiet och vice statsminister, under en frågestund i riksdagen nyligen ombads ge svar om regeringens syn på konfessionella skolor, hänvisade hon till en kommande utredning. Problemet är att utredningen redan har presenterats. ”Magplask”, tycker Gudrun Brunegård (KD) som ställde frågan..

Världen Idag - 20 timmar sedan

Carola sjöng för mamma som räddade sina barn ur brand

Den sexbarnsmamma som räddade sina barn ur ett brinnande hus hyllas som hjälte. Nu kommer uppgifter om att Carola Häggkvist besökt henne vid sjukhusbädden och sjungit för henne. Samtidigt planeras en konsert med Carola och flera andra artister till stöd för familjen..

Världen Idag - 20 timmar sedan

Carola sjöng för mamma som räddade ur brand

Den sexbarnsmamma som räddade sina barn ur ett brinnande hus hyllas som hjälte. Nu kommer uppgifter om att Carola Häggkvist besökt henne vid sjukhusbädden och sjungit för henne. Samtidigt planeras en konsert med Carola och flera andra artister till stöd för familjen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.