DI > Ekonomi

Sunday, 26 January, 10:24

DI - 14 jan 20 kl. 22:45

Elektas vd: ”Underskatta inte vår pipeline”Elekta överraskar ständigt. Strålterapibolaget har växlat rapporter som gett spektakulära kursuppgångar och brutala. .
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elektasvd , Underskattainte vår , pipeline
Supermiljöbloggen - 09 feb 17 kl. 09:47

Dakota Access Pipeline ska byggas klart – Nordea drar sig ur

Amerikanska myndigheter har meddelat att den kontroversiella oljeledningen Dakota Access Pipeline ska fortsätta byggas. Miljökonsekvensutredningen ska inte slutföras, utan byggandet kan fortsätta omedelbart. På grund av detta säljer nu storbanken Nordea sitt indirekta innehav i oljeledningen.

Supermiljöbloggen - 03 nov 16 kl. 10:42

Obama säger att ny rutt för Dakota Access Pipeline undersöks

Våldsamma bilder har spridits efter att poliser med militärutrustning satts in mot Sioux-folket som fredligt försökt blockera den omstridda oljeledningen Dakota Access Pipeline i Standing Rock. Nu lyfter Obama omdirigering av oljeledningen. Nyligen rapporterade Supermiljöbloggen om att över 100 poliser och militärfordon sattes in mot ursprungsfolket som försökt skydda sitt kulturarv och dricksvatten.

Supermiljöbloggen - 07 nov 16 kl. 21:37

Nordea investerar miljoner i Dakota Access Pipeline

Svenska storbanker har hundratals miljoner kronor investerade i företagen som står bakom den kontroversiella oljeledningen Dakota Access Pipeline. Värst är Nordea med 359 miljoner kronor. Den norska banken DNB, som också har stora investeringar i projektet, funderar nu på att dra sig ur eftersom ursprungsfolks rättigheter kränks.

Supermiljöbloggen - 05 dec 16 kl. 14:57

Seger i Standing Rock – Dakota Access Pipeline ska dras om

Efter det överraskande beslutet att oljeledningen Dakota Access Pipeline inte får tillstånd att dras som planerat, firades det stort bland aktivister och vattenbeskyddare i Standing Rock. Alla är dock inte övertygade om att segern är vunnen än. Amerikanska myndigheter har beslutat att oljeledningen Dakota Access Pipeline inte får dras på den planerade rutten under Missourifloden och tvärs över helig mark.

DI - 29 jun 11 kl. 15:24

Två nya i Elektas styrelse

Strålterapibolaget Elektas valberedningen föreslår Siaou-Sze Lien och Wolfgang Reim som nya medlemmar i Elektas styrelse. Tommy H Karlsson, som har suttit i styrelsen sedan 2001, har avböjt omval..

DI - 26 apr 12 kl. 17:53

Elektas vd tonar ned hot från konkurrenten

Medicinteknikföretaget Elektas aktie föll kraftigt på torsdagen efter att konkurrenten Varian inlett ett samarbete med Siemens. Men Elektas vd Tomas Puusepp tonar ned effekterna av avtalet.?Inte så dramatiskt?

Affärsvärlden - 13 maj 15 kl. 09:58

Elektas förlorade heder

Ingen trodde på Elektas prognoser. Ändå är det självklart att vd nu tvingas bort. Den nygamle ersättaren är bolagets bästa val.

Affärsvärlden - 27 sep 16 kl. 08:59

SEB: Elektas optimistiska utsikter överdrivna

Elektas utsiktsutlåtanden, bland annat en rörelsemarginal före nedskrivningar på 20 procent under 2017/18, verkar överdrivet optimistiska. Det skriver SEB enligt Bloomberg News efter Elektas kapitalmarknadsdag, som hölls i Boston på måndagseftermiddagen svensk tid, i en kommentar där bankens säljrekommendation upprepas..

BT - 23 sep 14 kl. 20:55

Tre kilometer pipeline - för öl

Den belgiska staden Brügge flyttar fram positionerna när det gäller moderna transportsätt. Brügge har godkänt att en underjordisk pipeline för öl ska byggas. Tanken är att en tre kilometer lång pipeline ska koppla samman De Halve Maans bryggeri i centrum med ett industriområde där ölen tappas på flaska.

Supermiljöbloggen - 10 feb 17 kl. 13:46

Bankerna som fortfarande investerar i Dakota Access Pipeline

Nu har Nordea bestämt sig för att divestera ur den kontroversiella oljeledningen Dakota Access Pipeline, men fler svenska banker har investeringar i projektet. Så här mycket har svenska banker investerat i Dakota Access Pipeline: Nordea: 359 miljoner kronor  Beslutat sig för att divestera, alltså dra ur sina investeringar Swedbank: 39 miljoner kronor Länsförsäkringar: 31 miljoner kronor Skandia: 23 miljoner kronor Handelsbanken: 22 miljoner kronor Danske Bank: 11 miljoner kronor SEB: 100 000 kronor Är du kund i någon av bankerna? Hör av dig till dem och visa ditt missnöje!

DI - 05 mar 12 kl. 09:47

Elektas vinst överraskar analytiker

Medicinteknikföretaget Elektas rapport för det tredje kvartalet överträffade marknadens förväntningar vad gäller orderingången och resultatet..

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Dags att sälja kursrusaren som rivstartat året

Många nyemissioner, riskfyllda utlandssatsningar, lång väg till vinst – och dessutom ett enormt kurslyft den senaste….

DI - 1 timme sedan

De hittade drömvåningen - köpte grannlägenheten i stället

De letade efter en vindsvåning att flytta ihop i och hittade sin drömvåning - som de inte köpte trots att allt var rätt….

DI - 1 timme sedan

Fruns pik efter ministerns diss av Thunberg

Louise Linton, som är gift med USA:s finansminister Steve Mnuchin, har vid flera tillfällen tagit till sociala medier….

DI - 1 timme sedan

Stor oro efter presidentens krismöte – ”De borde stänga gränsen till Kina”

HONGKONG Över 2.000 människor har nu drabbats av det dödliga Wuhan-viruset..

DI - 1 timme sedan

Gröna obligationer rör sig i en gråzon

Utbudet av gröna obligationer, där pengarna ska användas till miljöprojekt, har ökat explosionsartat – och efterfrågan….

DI - 1 timme sedan

Swedavia kan öka flyget med gröna pengar

Statliga Swedavia har tagit in en miljard kronor på en grön obligation..

DI - 2 timmar sedan

Han är både överläkare och entreprenör – ”Kan inte låta bli”

Karriären som överläkare och docent i onkologi gjorde Ingemar Näslund till entreprenör..

DI - 10 timmar sedan

Virus sätter fart på skräckindex

Spridningen av Wuhanviruset har fått flera varningsklockor att ringa på marknaden..

DI - 13 timmar sedan

Fyra vd:ar om metallindustrins svajiga år: ”Vi såg en tydlig avmattning”

Stål- och metallindustrin präglades 2019 av en avmattande konjunktur. Nu väntar ett år med osäkerhet kring den globala….

DI - 14 timmar sedan

Boeing testflyger nya passagerarflygplanet

Den amerikanska flygplanstillverkaren Boeing har påbörjat jungfruflygningen av den nya flygplansmodellen 777X, som är….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.