SVT > Inrikes

Friday, 24 January, 15:41

SVT - 14 jan 20 kl. 22:37

Falska officeren fick jobb på Natos högkvarterMannen gjorde karriär inom den militära underrättelsetjänsten trots att han inte ens hade tagit sin officersexamen. Nu avslöjar Dagens Nyheter att han till och med fick ett toppjobb på Natos militära högkvarter i Europa. – Förtroendet för Sverige som en pålitlig partner lär få sig en rejäl knäck av detta, säger Ann-Sofie Dahl, docent i internationell politik, till tidningen..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Natos, Dagens Nyheter, Europa, Sverige, Ann-Sofie Dahl

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Falska, officerenfick , jobb, Natos, högkvarter
DN - 14 jan 20 kl. 20:04

Sverige gav falske officeren uppdrag vid Natos högkvarter

DN kan nu avslöja att Försvarsmakten befordrade den falske officeren och gjorde honom till stabsofficer vid Natos….

DN - 29 maj 17 kl. 08:38

Den ryske officeren hade uppdrag i Sverige redan på 90-talet

Den ryske officeren som levt i Rimbo på falska uppgifter hade uppdrag i Sverige redan för 20 år sedan. DN kan nu avslöja att mannen i tre år arbetade på ryska ambassaden i Stockholm. Hans titel var tredje sekreterare – men experterna är övertygade om att mannen i själva verket var spion..

DN - 29 maj 17 kl. 19:28

Så hjälpte Sverige den ryske officeren i Sverige

Den ryske spionen som levde i Rimbo hade en mystisk svensk medhjälpare som hjälpte honom med en falsk bakgrundshistoria. Senare fick den ryske officeren även uppehållstillstånd, jobb, bil och villa av en känd svensk affärsman. Mycket talar för att officeren rekryterats av svensk underrättelsetjänsts hemligaste avdelning..

YLE - 31 okt 16 kl. 10:27

Hälsokost marknadsförs på falska grunder - "Många struntar i lagen"

Flera hälsokostprodukter marknadsförs i Finland med olagliga påståenden om förbättrad hälsa. Myndigheterna har svårt att hänga med då en stor del av marknadsföringen sker på nätet. Det går bra för hälsokostbranschen och butiker som säljer kosttillskott och så kallad supermat har blivit vanligare.

YLE - 09 dec 13 kl. 09:43

"Falska påståenden ledde till uppsägning"

Det var falska påståenden som ledde till att Roald von Schoultz sades upp från sitt nya jobb vid Imatran Seudun Sähkö. Det skriver von Schoultz i ett pressmeddelande i dag. Han säger sig vara besviken över bolagets agerande och anser att det inte finns giltiga grunder att häva avtalet.

YLE - 20 jan 14 kl. 16:57

Falska webbprofiler svåra att genomskåda

Falska profiler i sociala medier är skickliga på att dölja sig bland vanliga användare. Samtidigt har människor i sociala medier under de senaste åren blivit mera oförsiktiga med vad de delar med sig och vem de släpper in i sin följarkrets, i synnerhet på Facebook. I början var användarna mera skeptiska och noggranna med att bara godkänna vänner som man faktiskt känner, det säger beteendevetaren och författaren Nina Jansdotter.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

9 myter om invandring – som är helt falska

1. "Vanligt folk är emot invandring" Ibland talas det om en tyst massa, en stor del av befolkningen som egentligen är skeptisk till invandring men inte vågar säga någonting eftersom de är rädda att bli kallade rasister. Istället lider de i tystnad och tvingas till anonymitet på Flashback och Twitter, där man får säga saker som "man inte får säga i det här jävla landet".

Regeringen - 31 mar 11 kl. 18:08

Fredrik Reinfeldt tog emot Natos generalsekreterare

Natos generalsekreterare Anders Fogh Rasmussen besökte den 31 mars statsminister Fredrik Reinfeldt. Mötet var en del av Natos återkommande konsultationer med dess olika partnerländer. Sverige ingår bland annat i ISAF- och KFOR-styrkorna som verkar i Afghanistan respektive Kosovo.

UNT - 11 jun 12 kl. 17:16

Falska brev oroar Uppsalabor

Flera Uppsalabor har fått falska brev med hot om uppsägning av både lägenhet och jobb. Breven har sänts i kommunens namn..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Falska enkronor sprids över landet

Den blanka enkronan i börsen såg alldeles vanlig ut. Men när Karin Mattsson i Piteå granskade enkronan närmare såg hon skillnaden. I stället för "Sveriges konung" stod det "Vår horkarl till kung" på enkronan.

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Dubbla bakslag för Centerpartiet

Oppositionen körde i veckan över regeringen och januaripartierna med en extra ändringsbudget, där man satsar mer pengar på välfärden. Den finansieras bland annat genom att man skrotar Centerpartiets satsning på ingångsavdrag..

SVT - 4 timmar sedan

Svea hovrätt meddelar dom mot pedofilläkare

Läkaren, som har arbetat på flera läkarmottagningar i Sverige samt varit anställd på läkarappen Kry, dömdes till tio års fängelse i tingsrätten för en lång rad sexuella övergrepp mot barn. Nu meddelar Svea hovrätt sin dom..

SVT - 5 timmar sedan

Smittskyddsexpert: Ingen anledning till oro för viruset

Det finns ingen anledning till oro för smitta av coronaviruset. Det säger smittskyddsexpert Anders Tegnell på Folkhälsomyndigheten. Han anser att systemen att hantera smittsamma virus fungerar väl..

SVT - 9 timmar sedan

Forskare: Extra vanligt med spelmissbruk bland elitfotbollsspelare

Svensk elitfotboll är beroende av inkomster från de stora spelbolagen. Samtidigt är svenska elitfotbollspelare mer spelberoende än befolkningen i övrigt. Trots det försvarar Mats Enqvist, generalsekretare för Svensk Elitfotboll, sponsringen från spelbolag och säger att det ger mer pengar till förebyggande arbete och kontroll över spelarnas spelande..

SVT - 17 timmar sedan

”Jag är rädd att samebyn bara ser detta som ett sätt att tjäna pengar”

Efter att Girjas sameby vunnit tvist om jakträtter i Sapmi går partiledaren för Jakt- och fiskesamerna ut och uttrycker en oro för att inte alla samer kommer få ta del av fördelarna från domen. – Jag är besviken över utgången, man borde processat det samiska folket mot staten i stället för en ekonomisk förening mot staten – som faktiskt en sameby är, säger Håkan Jonsson..

SVT - 20 timmar sedan

”Upprörande att regeringen anpassar miljöbilsregler till Volvo”

Ordföranden i riksdagens trafikutskott, Jens Holm (V) tycker att det är fel att regeringen sätter Volvos intressen före klimathänsyn, och han är förvånad över att Miljöpartiet accepterat detta. Regeringen får både stöd och kritik i riksdagen för att man höjt utsläppsgränsen för miljöbilar..

SVT - 21 timmar sedan

Polisens gängexpert: Mc-gängen har fått härja ganska fritt

En rad sprängdåd den senaste tiden misstänks ha kopplingar till mc-gäng. Ett pris man får betala när resurser har riktats mot annan gängkriminalitet, enligt poliskommissarien och mc-gängexperten Sven Lindgren. – Mc-gängen har fått stå på vänt, säger han till SVT Nyheter..

SVT - 22 timmar sedan

Storbolagen styr om bilarna

Sex av de tio bolagen med störst börsvärde har klimatregler i tjänstebilspolicyn, och ytterligare två är på väg att införa det. Det visar SVT:s granskning av storbolagen. Ofta innehåller reglerna maxgräns för koldioxidutsläpp eller krav på el- eller laddhybrid..

SVT - 23 timmar sedan

Girjas banar väg för fler samebyar

Girja samebys seger i Högsta domstolen väcker frågor om hur myndigheterna ska agera om fler samebyar startar rättsprocesser. – Vi förväntar oss att också staten läser och analyserar vad det innebär, säger Åsa Larsson Blind på Svenska Samernas riksförbund (SSR)..

SVT - 23 timmar sedan

Polisen om sprängningarna: Det behövs mer kunskap

Året har börjat med flera uppmärksammade explosioner i Sverige och förra året skedde 257 sprängningar runtom i landet. Enligt Stefan Hector, kommenderingschef för polisens Nationella operativa avdelning är det konflikter mellan kriminella grupperingar eller individer kopplade till droghandel eller personliga konflikter som ligger bakom..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.